Studenții la medicină, mai presupuși la probleme de sănătate mintală: pandemia COVID-19 nu crește însă riscurile

Studenții la medicină, mai presupuși la probleme de sănătate mintală: pandemia COVID-19 nu crește însă riscurile

©

Autor:

Studenții la medicină, mai presupuși la probleme de sănătate mintală: pandemia COVID-19 nu crește însă riscurile
Pandemia COVID-19 nu a influenÈ›at semnificativ sănătatea mintală a studenÈ›ilor la medicină, concluzionează un studiu recent, care a investigat efectele È™colii medicale asupra sănătății mintale È™i asupra obiceiurilor de somn ale studenÈ›ilor, inclusiv în contextul pandemiei. Cu toate acestea, observaÈ›iile făcute în cadrul studiului au relevat că primii doi ani de educaÈ›ie medicală sunt asociaÈ›i cu niveluri crescute de anxietate È™i depresie, dar È™i o calitate slabă a somnului.
Înainte de a intra la o universitate medicală, viaÈ›a viitorilor studenÈ›i este diferită È™i trebuie să se adapteze la cerinÈ›ele competitive È™i crescute ale educaÈ›iei medicale. Mai mult, studenÈ›ii la medicină, care adesea desfășoară activități suplimentare, precum voluntariat sau activități de cercetare, raportează rate mai mari de burnout È™i boli mintale decât alÈ›i studenÈ›i. Prin urmare, este esenÈ›ial să se identifice È™i să se înÈ›eleagă factorii de risc pentru deteriorarea sănătății mintale în rândul acestor studenÈ›i, ceea ce poate avea implicaÈ›ii pentru rezidenÈ›i È™i medici.

Un studiu recent postat pe serverul medRxiv a evaluat modificările simptomelor depresive È™i anxioase în primii doi ani de studii în rândul studenÈ›ilor la medicină. Autorii au evaluat relaÈ›ia dintre obiceiurile de somn È™i alÈ›i factori de risc (boală cronică, anul de studii medicale, anul de clasă, obiceiurile de exerciÈ›ii fizice). Totodată, a fost studiat È™i impactul COVID-19 asupra sănătății mintale a studenÈ›ilor. În cadrul studiului au fost incluÈ™i 197 de studenÈ›i.

Somnul participanÈ›ilor a fost cuantificat ca ore medii de somn pe noapte, iar modificările calității somnului au fost evaluate cu trei întrebări. Nivelurile de anxietate È™i depresie au fost evaluate folosind chestionarul de sănătate a pacientului È™i chestionarul pentru tulburarea de anxietate generalizată. În al doilea an al studiului, în chestionar au fost incluse întrebări suplimentare legate de pandemia COVID-19, pentru a investiga dacă pandemia a avut vreun impact asupra nivelului de somn, anxietății sau depresiei la studenÈ›ii la medicină.

Autorii au observat faptul că pandemia de COVID-19 nu a avut niciun efect semnificativ asupra sănătății mintale a studenților la medicină. De asemenea, anul de clasă și exercițiile fizice nu au avut niciun efect asupra sănătății lor mintale, conform observațiilor.

sursa: News Medical
foto: Maridav/Shutterstock

Data actualizare: 20-01-2022 | creare: 20-01-2022 | Vizite: 441
Bibliografie
Impact of medical education on the mental health of students, link: https://www.news-medical.net/news/20220118/Impact-of-medical-education-on-the-mental-health-of-students.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Predarea în universități a unui modul menit să sporească bunăstarea studenÈ›ilor are efecte benefice asupra sănătății mintale a acestora
  • Somnul din timpul nopÈ›ii este esenÈ›ial pentru succesul academic la începutul facultății
  • Asocieri între consumul de băuturi energizante È™i calitatea somnului la studenÈ›i
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum