Sedentarismul poate fi redus prin interacțiuni cu persoane active fizic
©
Autor: Teodorescu Mihai
![Sedentarismul poate fi redus prin interacțiuni cu persoane active fizic](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=43039.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Cercetarea, publicată în jurnalul PLOS One, recomandă stimularea unor niveluri mai ridicate de activitate fizică în rândul persoanelor sedentare, prin concentrarea asupra creșterii interacțiunilor acestora cu populația activă fizic. Demarată din dorința de a îmbunătății cantitățile recomandate de activitate fizică, lucrarea de cercetare a presupun utilizarea cunoștințelor deja existente pentru dezvoltarea unui model matematic ce include date provenite de la Academia Militară din SUA, care simulează modul în care interacțiunile sociale influențează tendințele pe termen lung de a efectua exerciții fizice a unei populații.
Simulările efectuate de către cercetători au arătat că, în absența interacțiunilor sociale, majoritatea oamenilor și-au redus activitatea fizică, comportamentul sedentar devenind treptat dominant în societate. Includerea interacțiunilor sociale între oameni sedentari și moderat activi în simulările modelului au crescut nivelul de activitate fizică al populațiilor.
Deși simulările efectuate folosind modelul matematic nu sunt încă validate de un studiu efectuat la nivel de populație, cercetătorii sunt convinși de faptul că oferă perspective care pot îmbunătății eforturile de sănătate publică pentru a crește nivelul de activitate fizică la nivel de comunitate.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 17-09-2023 | creare: 24-10-2022 | Vizite: 374
Bibliografie
To be less sedentary, you may need a more active friend, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/10/221019172221.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Alimentele ultraprocesate cresc riscul de cancer și boli cardiometabolice
- Asociații între timpul petrecut în fața ecranelor și apariția unor afecțiuni neurologice și psihice (studiu)
- Capacitatea cognitivă și sănătatea fizică prezic apariția demenței mai târziu în viață
- Timpul petrecut în fața mai multor ecrane și alegerile alimentare (Studiu)
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Durere partea dreapta sub coasta
- Durere spate.. slujba 8 ore pe scaun
- Obezitate declansata pe fond psihic?
- Trebuie sa slabesc 9 kg.. ce imi recomandati?
- Viata sedentara.. dietele de slabire
- Tensiunea arteriala si sedentarismul
- Cum sa slabesc?