Sănătatea mintală a tinerilor, afectată de măsurile de izolare din timpul pandemiei COVID-19

Sănătatea mintală a tinerilor, afectată de măsurile de izolare din timpul pandemiei COVID-19

©

Autor:

Sănătatea mintală a tinerilor, afectată de măsurile de izolare din timpul pandemiei COVID-19
Un studiu care explorează cunoÈ™tinÈ›ele adolescenÈ›ilor cu privire la pandemie, cât È™i modul în care măsurile de protecÈ›ie le-au afectat viaÈ›a, a arătat că adolescenÈ›ii au fost extrem de informaÈ›i cu privire la măsurile de protecÈ›ie È™i au respectat reglementările guvernamentale, inclusiv în ceea ce priveÈ™te distanÈ›area socială È™i lockdown-urile temporare. Cu toate acestea, măsurile restrictive le-au afectat tinerilor sănătatea mintală.
Pentru studiu, cercetătorii au efectuat o serie de interviuri de tipul focus-grup cu cinci grupuri de adolescenÈ›i. Grupurile au fost alese astfel încât să se asigure un eÈ™antion eterogen, iar interviurile au fost realizate în sistem online, în perioada noiembrie-decembrie 2020, în timpul celui de-al doilea val pandemic. Cercetătorii au analizat datele interviului cu analiza de conÈ›inut direcÈ›ionată.

Studiul a constatat că restricÈ›iile sociale au afectat negativ calitatea vieÈ›ii adolescenÈ›ilor, cele mai importante efecte fiind observate în urma închiderii È™colilor. Rezultatele sunt în concordanță cu studii anterioare, care au arătat că adolescenÈ›ii au raportat o calitate scăzută a vieÈ›ii sociale în timpul pandemiei.

Simultan, majoritatea adolescenÈ›ilor au raportat că practicarea măsurilor de protecÈ›ie, cum ar fi spălarea mâinilor È™i păstrarea distanÈ›ei sociale, a devenit un obicei. Studiul actual a constatat, de asemenea, că tinerii au continuat să se solidarizeze cu persoanele vulnerabile la boală. În plus, aceÈ™tia È™i-au arătat disponibilitatea să ajute persoanele cu riscuri crescute de a dezvolta forme severe ale bolii.

Principala limitare a studiului a fost excluderea tinerilor imigranÈ›i care trăiesc în zonele în care a fost cel mai mare număr de cazuri de COVID-19. Principalul punct forte al studiului a fost cohorta mare de studiu, care a inclus persoane din diferite părÈ›i ale Norvegiei care trăiesc cu diferite restricÈ›ii sociale.

sursa: News Medical
foto: oneinchpunch/Shutterstock

Data actualizare: 11-04-2022 | creare: 11-04-2022 | Vizite: 294
Bibliografie
Adolescents’ pandemic-related health literacy and how protective measures affect their quality of life, link: https://www.news-medical.net/news/20220406/Adolescentse28099-pandemic-related-health-literacy-and-how-protective-measures-affect-their-quality-of-life.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • AdolescenÈ›ii care folosesc reÈ›elele de socializare riscă să devină introvertiÈ›i
  • Tinerii adolescenÈ›i care se simt singuri au riscuri crescute pentru multiple comportamente nesănătoase
  • Dansul sau lectura pot reduce comportamentul antisocial al adolescenÈ›ilor
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum