Recipientele din plastic fluorurat, folosite inclus în ambalajele alimentare, ar putea conține substanțe chimice periculoase pentru om
©
Autor: Teodorescu Mihai
![Recipientele din plastic fluorurat, folosite inclus în ambalajele alimentare, ar putea conține substanțe chimice periculoase pentru om](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=43852.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Studiul, realizat de cercetătorii de la Universitatea Notre Dame, a arătat, de asemenea, că PFAS-urile pot migra de pe recipientele din plastic fluorurat în alimente, ajungându-se astfel la o potențială expunere cu substanțe chimice periculoase direct în urma consumului de alimente. Cercetătorii au descoperit că temperaturile mai mari au dus la niveluri mai mari de PFAS eliberate în alimente.
Pentru studiu, cercetătorii au testat o varietate de produse de consum care conțin recipientele din HDPE, precum produse de curățare a casei, pesticide, produse de îngrijire personală și ambalaje alimentare. În general, peste 60% din produsele testate au conținut PFAS.
Descoperirea este îngrijorătoare, deoarece PFAS-urile sunt substanțe chimice care pot avea efecte nocive asupra sănătății umane și a mediului. PFAS-urile au fost legate de afecțiuni precum cancerul, infertilitatea și tulburările endocrine. De asemenea, acestea pot fi transportate prin apă și pot ajunge în alimente și în surse de apă potabilă.
sursa: Science Daily
foto: University of Notre Dame
Data actualizare: 09-03-2023 | creare: 09-03-2023 | Vizite: 456
Bibliografie
Plastic containers can contain PFAS -- and it's getting into food, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/03/230307114431.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni