Colina joacă un rol important în sănătatea inimii și a creierului la adulți
©
Autor: Mancaș Mălina
![Colina joacă un rol important în sănătatea inimii și a creierului la adulți](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=34820.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Colina joacă un rol important în sănătatea cardiovasculară și a creierului și este întâlnită într-o varietate de alimente, inclusiv ouă, legume crucifere sau lapte. Este un nutrient esențial pentru structura celulară și funcțiile celulelor și este un precursor al acetilcolinei - neurotransmițător.
La studiu au participat 296 de persoane (adulți și vârstnici). Au fost analizate probele biologice plasmatice, imagini RMN și informații privind sănătatea și comportamentele - colectate anterior ca parte a studiului NAME (Nutrition, Age and Memory in Elders) condus în cadrul unui centru medical din Boston.
Probele de plasmă au fost analizate pentru concentrațiile de colină liberă, betaină și fosfatidilcolină. Concentrațiile colesterolului plasmatic HDL și LDL, trigliceridelor, glucozei, folatul și vitaminele B6 și B12 au fost de asemenea măsurate. Informații privind diabetul, tensiunea arterială, IMC și incidența bolilor cardiace au fost preluare din istoricul medical al pacienților. Imagini RMN craniene au fost analizate pentru semne de boli vasculare.
Rezultatele studiului au indicat că valorile mai mari de colină plasmatică au fost asociate cu un profil de factori de risc cardiac mai slab și risc mai mic de boli vasculare cerebrale la nivelul vaselor sangvine mari. În concluzie, colina și metaboliții săi sunt asociați cu riscul cardiac mai redus și scăderea incidenței bolilor vaselor sangvine mari și mici.
Sursa: Medical News Bulletin
Data actualizare: 02-12-2019 | creare: 28-04-2017 | Vizite: 1957
Bibliografie
Choline Plays a Role in Cardiovascular and Brain Health in Older Adults, link: https://www.medicalnewsbulletin.com/choline-plays-role-cardiovascular-brain-health-older-adults/ ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Grăsimea viscerală reprezintă un indicator al riscului potențial de a dezvolta o formă severă de COVID-19
- Adolescenții expuși la ozon au riscuri mai mari de a prezenta simptome depresive
- Substanțe chimice regăsite în produse comune de consum pot crește riscul de fibrom uterin
- Consumul de pește ar putea ameliora simptomele artritei reumatoide
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Diabetul zaharat si bolile cardiovasculare
- Bolile cardiovasculare în sarcină
- Endocardita infecțioasă în sarcină
- Hipertensiunea pulmonară (HTP) la gravidă
- Sindromul Eisenmenger la gravidă
- Factori de risc în bolile cardiovasculare
- Riscul cardiovascular
- Abordarea pacienților cu boli cardiovasculare
- Dieta pentru o piele sănătoasă
- Ouăle cresc nivelul colesterolului din sânge?
- Alimentele cu multă sare și efectul lor asupra sănătății
- Sfaturi pentru sănătatea inimii
- Oul crește riscul cardiovascular la pacienții cu diabet tip 2?
- Colina
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Ouăle crude pot contribui la prevenirea cancerului
- Dureri la nivelul oaselor
- Complex de vitamine B.Pot lua?
- E adevărat că lactoferina din lapte și lactate face aproape minuni la sănătate?
- Dieta cu lactate (iaurt, kefir, sana, iaurt natur, lapte bătut+putina brânză) )
- Ajutor;Ce supliment îmi întărește inima si mă ferește de infarct și de stop cardiac subit?