Remdesivir poate îmbunătății simptomele și șansele de supraviețuire ale pacienților spitalizați cu COVID-19

©

Autor:

Remdesivir poate îmbunătății simptomele și șansele de supraviețuire ale pacienților spitalizați cu COVID-19
Remdesivir, un medicament antiviral utilizat pentru a trata COVID-19, poate crește probabilitatea de ameliorare clinică la pacienții cu COVID-19 internați cu oxigen cu debit scăzut sau fără oxigen, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universității Johns Hopkins, Școala de Sănătate Publică Bloomberg, HCA Healthcare și Genospace.
Cercetătorii au analizat date de la peste 43.000 de pacienți internați cu COVID-19 și tratați de operator de îngrijire medicală HCA Healthcare. Pacienții cărora li s-a administrat remdesivir au fost comparați cu cei mai similari pacienți dintr-un grup de control ai cărui membri erau eligibili pentru medicație, dar nu au primit tratamentul cu remdesivir. În general, 74% dintre pacienții cărora li s-a administrat medicamentul au obținut ameliorarea clinică în decurs de 28 de zile (cu un timp median de șapte zile) față de 68,3% dintre pacienții de control (cu un timp median de nouă zile).

În special, pacienții cu remdesivir care au primit tratament cu oxigen cu debit scăzut sau fără tratament cu oxigen au observat o îmbunătățire clinică semnificativ mai mare decât omologii lor din grupul de control. Tratamentul cu remdesivir a redus semnificativ mortalitatea la pacienții cu oxigen cu flux scăzut, chiar și atunci când s-a luat în calcul efectul medicamentelor antiinflamatoare, cum ar fi dexametazona. Printre pacienții cu oxigen cu debit scăzut, rata mortalității pe 28 de zile a primitorilor de remdesivir a fost cu 4,1% mai mică decât cea a pacienților de control.

Descoperirile susțin utilizarea de rutină a remdesivirului la pacienții care sunt spitalizați cu COVID-19. „Am observat că remdesivir oferă cele mai bune rezultate când este utilizat cât mai devreme posibil, înainte ca pacientul să progreseze la necesitatea unor niveluri ridicate de oxigen sau intubare și ventilație mecanică. Majoritatea pacienților care au nevoie de acest tip de suport respirator avansat au trecut probabil de punctul în care terapiile antivirale precum remdesivir ar fi eficiente”, a declarat autorul principal al studiului, Brian Garibaldi, profesor asociat de medicină la Facultatea de Medicină a Universității Johns Hopkins.

sursa: News Medical
foto: Getty Images

Data actualizare: 21-01-2022 | creare: 21-01-2022 | Vizite: 395
Bibliografie
New findings support the routine use of remdesivir in hospitalized COVID-19 patients, link: https://www.news-medical.net/news/20220118/New-findings-support-the-routine-use-of-remdesivir-in-hospitalized-COVID-19-patients.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antivirale naturale (alimente) - eficiente împotriva coronavirusului?
  • Tratament COVID-19 în New York: vitamina C
  • COVID-19: Terapia cu plasmă convalescentă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum