Pericolul fructelor de mare la copii
©
Autor: Airinei Camelia
Moluștele, inclusiv moluștele, stridiile și crustaceele, sunt cunoscute pentru conținutul lor ridicat de antioxidanți, proteine și acizi grași omega-3. Cu toate acestea, pe măsură ce ratele de consum de crustacee au crescut la nivel mondial, la fel a crescut și prevalența alergiilor la crustacee. O revizuire recentă publicată în Nutrients se concentrează pe epidemiologie, patogeneză, semne și simptome clinice, diagnostic și management al alergiilor la crustacee, cu un accent special pe copii.
Aproximativ 2,5% din populația lumii este afectată de alergii la crustacee, anumite regiuni, precum Thailanda, Taiwan, Singapore și Vietnam, înregistrând rate mai mari. Cercetarea explorează semnele și simptomele clinice ale alergiilor la crustacee, remarcându-se că manifestările variază mult între copii și adulți. Copiii prezintă adesea simptome cutanate, în timp ce adulții au de obicei simptome orofaringiene. Revizuirea discută, de asemenea, atât reacțiile alergice mediate de IgE, cât și cele non-IgE la copii, acest din urmă tip fiind recunoscut mai frecvent. Reacțiile adverse la crustacee pot fi cauzate și de contaminarea virală și bacteriană, precum și de acumularea de alge toxice în crustaceele hrănite cu filtrare.
Diagnosticul și gestionarea alergiilor la crustacee sunt subliniate, clinicienii recomandând o abordare treptată care include teste de alergie, cum ar fi testele cutanate (SPT) și testele sIgE din sânge. Alte teste de diagnostic, cum ar fi diagnosticul rezolvat pe componente (CRD) și testele de activare a bazofilelor (BAT), pot fi utilizate în anumite cazuri. Este evidențiată importanța luării în considerare a reactivității încrucișate și a efectuării unei analize alergice pentru diferite tipuri de alergeni de crustacee. Metoda de diagnostic standard de aur este provocarea alimentară orală dublu-orb controlată cu placebo (DBPCFC).
Cercetarea menționează, de asemenea, potențialul imunoterapiei cu alergeni alimentari (FAI) în îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu alergii la crustacee, dar notează că sunt necesare mai multe cercetări, în special pentru populația pediatrică. Se încheie prin a sublinia necesitatea unor studii de cohortă la scară largă pentru a valida eficacitatea clinică a imunoterapiilor specifice alergenilor și a îmbunătăți acuratețea diagnosticului, testele in vitro fiind promițătoare în acest sens.
sursa: News Medical
foto: Lesterman / Shutterstock.com
Aproximativ 2,5% din populația lumii este afectată de alergii la crustacee, anumite regiuni, precum Thailanda, Taiwan, Singapore și Vietnam, înregistrând rate mai mari. Cercetarea explorează semnele și simptomele clinice ale alergiilor la crustacee, remarcându-se că manifestările variază mult între copii și adulți. Copiii prezintă adesea simptome cutanate, în timp ce adulții au de obicei simptome orofaringiene. Revizuirea discută, de asemenea, atât reacțiile alergice mediate de IgE, cât și cele non-IgE la copii, acest din urmă tip fiind recunoscut mai frecvent. Reacțiile adverse la crustacee pot fi cauzate și de contaminarea virală și bacteriană, precum și de acumularea de alge toxice în crustaceele hrănite cu filtrare.
Diagnosticul și gestionarea alergiilor la crustacee sunt subliniate, clinicienii recomandând o abordare treptată care include teste de alergie, cum ar fi testele cutanate (SPT) și testele sIgE din sânge. Alte teste de diagnostic, cum ar fi diagnosticul rezolvat pe componente (CRD) și testele de activare a bazofilelor (BAT), pot fi utilizate în anumite cazuri. Este evidențiată importanța luării în considerare a reactivității încrucișate și a efectuării unei analize alergice pentru diferite tipuri de alergeni de crustacee. Metoda de diagnostic standard de aur este provocarea alimentară orală dublu-orb controlată cu placebo (DBPCFC).
Cercetarea menționează, de asemenea, potențialul imunoterapiei cu alergeni alimentari (FAI) în îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu alergii la crustacee, dar notează că sunt necesare mai multe cercetări, în special pentru populația pediatrică. Se încheie prin a sublinia necesitatea unor studii de cohortă la scară largă pentru a valida eficacitatea clinică a imunoterapiilor specifice alergenilor și a îmbunătăți acuratețea diagnosticului, testele in vitro fiind promițătoare în acest sens.
sursa: News Medical
foto: Lesterman / Shutterstock.com
Data actualizare: 14-06-2023 | creare: 14-06-2023 | Vizite: 329
Bibliografie
From delicacy to danger: The rising tide of shellfish allergies in children revealed, link: https://www.news-medical.net/news/20230613/From-delicacy-to-danger-The-rising-tide-of-shellfish-allergies-in-children-revealed.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Dieta mediteraneană este un aliat puternic pentru sănătate, chiar și după un diagnostic de cancer
- Înghețata care nu se topește va apărea în curând pe piață
- Nitrații alimentari și vitamina C pot fi administrate împreună pentru a îmbunătăți funcția endotelială
- Riscurile fructelor și salatelor gata de consum din supermarket
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni