Pericolul fructelor de mare la copii
©
Autor: Airinei Camelia

Aproximativ 2,5% din populația lumii este afectată de alergii la crustacee, anumite regiuni, precum Thailanda, Taiwan, Singapore și Vietnam, înregistrând rate mai mari. Cercetarea explorează semnele și simptomele clinice ale alergiilor la crustacee, remarcându-se că manifestările variază mult între copii și adulți. Copiii prezintă adesea simptome cutanate, în timp ce adulții au de obicei simptome orofaringiene. Revizuirea discută, de asemenea, atât reacțiile alergice mediate de IgE, cât și cele non-IgE la copii, acest din urmă tip fiind recunoscut mai frecvent. Reacțiile adverse la crustacee pot fi cauzate și de contaminarea virală și bacteriană, precum și de acumularea de alge toxice în crustaceele hrănite cu filtrare.
Diagnosticul și gestionarea alergiilor la crustacee sunt subliniate, clinicienii recomandând o abordare treptată care include teste de alergie, cum ar fi testele cutanate (SPT) și testele sIgE din sânge. Alte teste de diagnostic, cum ar fi diagnosticul rezolvat pe componente (CRD) și testele de activare a bazofilelor (BAT), pot fi utilizate în anumite cazuri. Este evidențiată importanța luării în considerare a reactivității încrucișate și a efectuării unei analize alergice pentru diferite tipuri de alergeni de crustacee. Metoda de diagnostic standard de aur este provocarea alimentară orală dublu-orb controlată cu placebo (DBPCFC).
Cercetarea menționează, de asemenea, potențialul imunoterapiei cu alergeni alimentari (FAI) în îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu alergii la crustacee, dar notează că sunt necesare mai multe cercetări, în special pentru populația pediatrică. Se încheie prin a sublinia necesitatea unor studii de cohortă la scară largă pentru a valida eficacitatea clinică a imunoterapiilor specifice alergenilor și a îmbunătăți acuratețea diagnosticului, testele in vitro fiind promițătoare în acest sens.
sursa: News Medical
foto: Lesterman / Shutterstock.com
Data actualizare: 14-06-2023 | creare: 14-06-2023 | Vizite: 503
Bibliografie
From delicacy to danger: The rising tide of shellfish allergies in children revealed, link: https://www.news-medical.net/news/20230613/From-delicacy-to-danger-The-rising-tide-of-shellfish-allergies-in-children-revealed.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Dieta bazată pe consumul de vegetale a fost asociată cu reducerea riscului pentru diabet zaharat tip 2
- Gustările nesănătoase subminează aportul pentru sănătate al meselor principale de calitate
- Gustul specific al carbohidraților ne poate predispune la îngrășare
- România, țara cu cel mai redus consum de fructe și legume din Europa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni