Ce alimente pot reduce riscul de inflamații cronice?
©
Autor: Mancaș Mălina
Un nou studiu realizat la Institutul pe probleme de Îmbătrânire și Boli Cronice din cadrul Universității din Liverpool a dus la identificarea unor alimente care pot preveni apariția inflamațiilor cronice ce favorizează declanșarea a numeroase boli grave.
Studiul s-a axat pe examinarea eficienței diferitelor tipuri de polifenoli și a fost publicat în Jurnalul Britanic de Nutriție.
Inflamațiile apar în organism când se produc anumite dezechilibre, iar inflamațiile necontrolate pot cauza numeroase afecțiuni, inclusiv cancer, boli cardiovasculare, diabet sau Alzheimer. Limfocitele T sunt celule albe sangvine care circulă în organism depistând anormalitățile și infecțiile care apar. Sunt în relație directă cu nivelul de citokine și activitatea lor, fiind reglate de aportul de fructe și legume.
Alimentația bogată în fructe și legume ce conțin polifenoli poate oferi protecție împotriva inflamațiilor de diferite cauze.
Polifenolii și rolul rol preventiv împotriva a numeroase afecțiuni depind de cantitatea consumată și de biodisponibilitate. Cercetările au arătat că cele mai importante surse de polifenoli sunt ceapa, turmenicul, strugurii negri, ceaiul verde sau fructele de acai, care pot reduce nivelul mediatorilor pro-infamatori la persoanele cu risc crescut.
Sursa: Medical News Today
Studiul s-a axat pe examinarea eficienței diferitelor tipuri de polifenoli și a fost publicat în Jurnalul Britanic de Nutriție.
Inflamațiile apar în organism când se produc anumite dezechilibre, iar inflamațiile necontrolate pot cauza numeroase afecțiuni, inclusiv cancer, boli cardiovasculare, diabet sau Alzheimer. Limfocitele T sunt celule albe sangvine care circulă în organism depistând anormalitățile și infecțiile care apar. Sunt în relație directă cu nivelul de citokine și activitatea lor, fiind reglate de aportul de fructe și legume.
Alimentația bogată în fructe și legume ce conțin polifenoli poate oferi protecție împotriva inflamațiilor de diferite cauze.
Polifenolii și rolul rol preventiv împotriva a numeroase afecțiuni depind de cantitatea consumată și de biodisponibilitate. Cercetările au arătat că cele mai importante surse de polifenoli sunt ceapa, turmenicul, strugurii negri, ceaiul verde sau fructele de acai, care pot reduce nivelul mediatorilor pro-infamatori la persoanele cu risc crescut.
Sursa: Medical News Today
Data actualizare: 10-03-2019 | creare: 18-05-2016 | Vizite: 2467
Bibliografie
What foods can help fight the risk of chronic inflammation?, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/310348.php©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Un medicament pentru astm crește toleranța la alergeni la persoanele cu alergii alimentare
- Creșterea consumului zilnic de alimente bogate în flavonoide poate reduce riscul de demență
- Impactul dietelor restrictive și a postului intermitent asupra microbiotei și a sănătății în general (meta-analiză)
- Aportul alimentar de fosfor, în creștere în ultimii 20 de ani
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni