Proteinele din rapiță au beneficii superioare celor din soia

Proteinele din rapiță au beneficii superioare celor din soia

©

Autor:

Proteinele din rapiță au beneficii superioare celor din soia
Un nou studiu publicat în revista Nutrients face cunoscut rolul superior al consumului proteinelor din rapiță comparativ cu cel al proteinelor din soia.
Oamenii de È™tiință de la Universitatea din Halle-Wittemberg au realizat un studiu cu privire la beneficiile consumului de rapiță asupra corpului uman. Având în vedere necesitatea aportului zilnic de proteine pentru o bună desfășurare a activităților metabolice, majoritatea provenind din carne È™i peÈ™te, cercetătorii au evaluat efectele benefice ale proteinelor provenite din alimente vegetale. Până de curând soia reprezenta o sursă bogată de proteine vegetale, unele esenÈ›iale neputând fi sintetizate în organism.

Evaluând rolul proteinelor provenite din consumul rapiÈ›ei, oamenii de È™tiință au identificat beneficiile superioare ale acesteia, comparativ cu soia. ConÈ›inutul de fitochimicale ar putea avea efecte benefice asupra organismului uman. Fiind deja cultivată în Europa È™i utilizată pentru hrana animalelor, produsele derivate din rapiță, precum uleiul de rapiță, bogat în proteine poate fi utilizat pentru prepararea altor alimente.

Grupul È™tiinÈ›ific a evaluat beneficiile rapiÈ›ei comparativ cu cele ale produselor din soia, pe un grup de 20 de participanÈ›i. Înainte de a participa la studiu, participanÈ›ii È™i-au evaluat propriile diete. Ulterior, aceÈ™tia au primit câte o masă special preparată, îmbunătățită cu proteine din soia sau rapiță, timp de trei zile. ParticipanÈ›ilor li s-au recoltat probe de sânge în mod regulat într-un interval de 6 ore postprandial. Evaluarea probelor obÈ›inute a permis analizarea răspunsului metabolic acut al fiecărui participant.

Rezultatele obÈ›inute au permis lansarea ipotezei conform căreia, consumul de rapiță are efecte benefice asupra metabolismului È™i asupra factorilor de risc cardiovasculari. În plus, participanÈ›ii au raportat o stare de saÈ›ietate prelungită după consumul preparatelor din rapiță.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 05-10-2020 | creare: 05-10-2020 | Vizite: 913
Bibliografie
Rapeseed instead of soy burgers: Researchers identify a new source of protein for humans, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/09/200930110124.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum