NUTS 2022 - o conferință dedicată beneficiilor consumului de nuci
©
Autor: Airinei Camelia
Beneficiile pentru sănătate ale consumului de nuci au fost studiate pe larg de-a lungul timpului, iar Conferința NUTS 2022 a fost organizată pentru a oferi un forum pentru experții în domeniul cercetării nucilor din întreaga lume pentru a se reuni și a discuta descoperirile actuale și oportunitățile viitoare de cercetare. O lucrare recentă a jurnalului Nutrients a rezumat lucrările conferinței, subliniind beneficiile consumului de nuci asupra bolilor cardiovasculare, mortalității de orice cauză, performanțelor cognitive, fertilității, sistemului gastrointestinal și diferitelor tipuri de cancer.
Lucrarea a subliniat, de asemenea, importanța echipelor multidisciplinare de cercetători atât din industria alimentară, cât și din agențiile de sănătate pentru a efectua cercetări viitoare pe nuci, cu expertiză variată care ar putea fi benefică pentru oameni și pentru mediu în general. Lucrările conferinței au conținut rapoarte ale cercetărilor curente și au identificat noi subiecte și oportunități de cercetare în axa nuci-sănătate.
Este important de remarcat faptul că, deși Food and Drug Administration (FDA) a recomandat consumul zilnic de 42 g de nuci pentru a preveni bolile de inimă, nu toate organismele de reglementare globale au convenit asupra efectelor benefice a consumului de nuci. De exemplu, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a convenit doar asupra efectelor benefice ale nucului asupra funcției endoteliale. Cu toate acestea, dovezile susțin ideea că nucile sunt o alegere alimentară sănătoasă, iar cercetările viitoare în acest domeniu vor continua să ofere informații valoroase atât pentru industria alimentară, cât și pentru agențiile de sănătate publică.
sursa: News Medical
foto: mamita / Shutterstock
Lucrarea a subliniat, de asemenea, importanța echipelor multidisciplinare de cercetători atât din industria alimentară, cât și din agențiile de sănătate pentru a efectua cercetări viitoare pe nuci, cu expertiză variată care ar putea fi benefică pentru oameni și pentru mediu în general. Lucrările conferinței au conținut rapoarte ale cercetărilor curente și au identificat noi subiecte și oportunități de cercetare în axa nuci-sănătate.
Este important de remarcat faptul că, deși Food and Drug Administration (FDA) a recomandat consumul zilnic de 42 g de nuci pentru a preveni bolile de inimă, nu toate organismele de reglementare globale au convenit asupra efectelor benefice a consumului de nuci. De exemplu, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a convenit doar asupra efectelor benefice ale nucului asupra funcției endoteliale. Cu toate acestea, dovezile susțin ideea că nucile sunt o alegere alimentară sănătoasă, iar cercetările viitoare în acest domeniu vor continua să ofere informații valoroase atât pentru industria alimentară, cât și pentru agențiile de sănătate publică.
sursa: News Medical
foto: mamita / Shutterstock
Data actualizare: 03-04-2023 | creare: 03-04-2023 | Vizite: 302
Bibliografie
A collection of papers on nuts presented at NUTS 2022, link: https://www.news-medical.net/news/20230402/A-collection-of-papers-on-nuts-presented-at-NUTS-2022.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum