Tinerii cu tulburări de alimentație pot suferi simultan de o tulburare din spectru autist nediagnosticată
©
Autor: Domșa Dariana
Tinerii cu tulburări de alimentație pot avea, de asemenea, o tulburare de bază și nediagnosticată din spectrul autismului, potrivit unei cercetări conduse de oamenii de știință de la Universitatea Flinders. Cercetările au arătat faptul că tulburările de alimentație și autismul pot să apară concomitent.
Publicată în jurnalul Advances in Neurodevelopmental Disorders, cercetarea actuală a fost realizată prin metoda chestionarului, în total fiind chestionați 74 de adulți tineri cu autism și 40 de tineri fără autism, cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani. Pentru a înțelege mai bine relația dintre autism și tulburările de alimentație, cercetătorii au adresat participanților la studiu întrebări cu privire la comportamentul lor alimentar.
Studiul a constatat faptul că indivizii cu autism au avut mai frecvent un comportament alimentar problematic, comparativ cu indivizii fără autism. De asemenea, persoanele autiste au raportat preocupări mai mari cu privire la propria lor greutate și formă a corpului. Autorii spun că ultima descoperire a fost oarecum neașteptată, sugerând că, în timp ce autismul poate susține alimentația dereglată în unele cazuri, sunt prezente și alte comportamente mai unice anorexiei, cum ar fi preocupările legate de imaginea și forma corpului.
„Rezultatele noastre sugerează că persoanele cu autism sunt susceptibile să experimenteze comportamente alimentare concentrate pe autism alături, mai degrabă decât în loc de, comportamente tipice cu tulburări alimentare”, spune autorul studiului, profesorul Robyn Young de la Colegiul de Educație din cadrul Universității Flinders. Cercetătorii consideră necesară dezvoltarea unor linii directoare de bune practici pentru tratamentul tulburărilor de alimentație în rândul persoanelor cu afecțiuni din spectru autismului, deoarece nu există în prezent astfel de ghiduri.
sursa: News Medical
Publicată în jurnalul Advances in Neurodevelopmental Disorders, cercetarea actuală a fost realizată prin metoda chestionarului, în total fiind chestionați 74 de adulți tineri cu autism și 40 de tineri fără autism, cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani. Pentru a înțelege mai bine relația dintre autism și tulburările de alimentație, cercetătorii au adresat participanților la studiu întrebări cu privire la comportamentul lor alimentar.
Studiul a constatat faptul că indivizii cu autism au avut mai frecvent un comportament alimentar problematic, comparativ cu indivizii fără autism. De asemenea, persoanele autiste au raportat preocupări mai mari cu privire la propria lor greutate și formă a corpului. Autorii spun că ultima descoperire a fost oarecum neașteptată, sugerând că, în timp ce autismul poate susține alimentația dereglată în unele cazuri, sunt prezente și alte comportamente mai unice anorexiei, cum ar fi preocupările legate de imaginea și forma corpului.
„Rezultatele noastre sugerează că persoanele cu autism sunt susceptibile să experimenteze comportamente alimentare concentrate pe autism alături, mai degrabă decât în loc de, comportamente tipice cu tulburări alimentare”, spune autorul studiului, profesorul Robyn Young de la Colegiul de Educație din cadrul Universității Flinders. Cercetătorii consideră necesară dezvoltarea unor linii directoare de bune practici pentru tratamentul tulburărilor de alimentație în rândul persoanelor cu afecțiuni din spectru autismului, deoarece nu există în prezent astfel de ghiduri.
sursa: News Medical
Data actualizare: 01-02-2022 | creare: 01-02-2022 | Vizite: 619
Bibliografie
Young people with eating disorders may have undiagnosed autism, link: https://www.news-medical.net/news/20220129/Young-people-with-eating-disorders-may-have-undiagnosed-autism.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Impactul alimentelor ultraprocesate asupra microbiomului intestinal (revizuire)
- Un nou instrument de evaluare a sănătății alimentare relevă că fructele și legumele sunt cele mai sănătoase opțiuni alimentare
- Alimentele fără gluten pot avea beneficii chiar și pentru persoanele sănătoase
- Eficiență pentru scădere ponderală și risc cardiovascular: dieta vegetariană vs. dieta mediteraneană
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum