Noi descoperiri despre substanța care dă cafelei gustul amar
©
Autor: Patriche Silvia
Un studiu publicat recent în revista științifică Journal of Agricultural and Food Chemistry arată că există și alte elemente chimice pe lângă cafeină care dau gustul amar specific băuturii preferate a milioane de oameni din întreaga lume.
Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din întreaga lume, în ciuda, sau chiar datorită gustului amar. Iar cercetătorii de la Universitatea Tehnică din Munchen oferă indicii legate de interacțiunile moleculare dintre substanțele cu gust amar și receptorii specifici.
Pentru acest studiu oamenii de știință au testat mai multe tipuri de cafea pe o limbă artificială. Astfel, au testat mozambiozida din boabele de cafea Arabica, bengalenzol, o substanță amară care apare după prăjirea aceleiași cafele precum și compuși mai cunoscuți precum cafestol, cafeină și kahweol.
Rezultatele au arătat că doar doi dintre cei 25 de receptori pentru gustul amar de pe limba umană răspund compușilor amari din cafea. Mai mult, cercetătorii au descoperit că anumiți compuși amari din componența cafelei interacționează între ei. Pe de altă parte, cei doi receptori care recunosc gustul amar al cafelei sunt prezenți și în stomac și se crede că sunt implicați în secreția suculul gastric.
sursa: Science Daily
Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din întreaga lume, în ciuda, sau chiar datorită gustului amar. Iar cercetătorii de la Universitatea Tehnică din Munchen oferă indicii legate de interacțiunile moleculare dintre substanțele cu gust amar și receptorii specifici.
Pentru acest studiu oamenii de știință au testat mai multe tipuri de cafea pe o limbă artificială. Astfel, au testat mozambiozida din boabele de cafea Arabica, bengalenzol, o substanță amară care apare după prăjirea aceleiași cafele precum și compuși mai cunoscuți precum cafestol, cafeină și kahweol.
Rezultatele au arătat că doar doi dintre cei 25 de receptori pentru gustul amar de pe limba umană răspund compușilor amari din cafea. Mai mult, cercetătorii au descoperit că anumiți compuși amari din componența cafelei interacționează între ei. Pe de altă parte, cei doi receptori care recunosc gustul amar al cafelei sunt prezenți și în stomac și se crede că sunt implicați în secreția suculul gastric.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 26-06-2020 | creare: 26-06-2020 | Vizite: 943
Bibliografie
1. Latest findings on bitter substances in coffee, https://www.sciencedaily.com/releases/2020/06/200617121445.htm2. Numerous Compounds Orchestrate Coffee’s Bitterness, https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.jafc.0c01373
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Consumul moderat de cafea nu crește riscul de aritmii cardiace conform unui studiu
- Fructul întreg vs. sucul natural din fructe pentru o greutate sănătoasă
- Legătura dintre sindromul de alimentație nocturnă și ritmul circadian
- Studiu: îndulcitorii artificiali pot reprezenta un pericol pentru anumite persoane
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Ameteli puternice
- Cum adica fara cafea in homeopatie?
- Intrebare despre hiperaciditate
- Cafea pe timpul sarcinii
- Cafea naturala vs cafea 3 in 1
- Cafeaua si rinichii
- Cafea si gastrita
- Senzatie de slabiciune dupa bautul cafelei