Modul în care consumul de ceai negru (și alte preferințe) ar putea fi benefic pentru sănătate la o vârstă mai înaintată

Modul în care consumul de ceai negru (și alte preferințe) ar putea fi benefic pentru sănătate la o vârstă mai înaintată

©

Autor:

Modul în care consumul de ceai negru (și alte preferințe) ar putea fi benefic pentru sănătate la o vârstă mai înaintată

Dacă nu beÈ›i ceai, există alte alimente pe care le puteÈ›i include în dieta dumneavoastră pentru a vă îmbunătăți sănătatea mai târziu în viață. Cu toate acestea, o ceaÈ™că de ceai consumată regulat vă poate ajuta să aveÈ›i o sănătate mai bună.
Ingredientul important este reprezentat de flavonoide, care pot fi găsite în numeroase alimente È™i băuturi populare, inclusiv în ceaiul negru È™i verde, mere, migdale, citrice, fructe de pădure È™i altele.


Calcificarea aortei abdominale (AAC)
, cea mai mare arteră din organism care transportă sângele bogat în oxigen de la inimă la abdomen È™i la membrele inferioare, este un factor de risc pentru evenimente cardiovasculare precum atacurile de cord È™i accidentele vasculare cerebrale.

Există diverse surse alimentare de flavonoide, dar unele au cantități neobișnuit de mari, potrivit cercetătorului și conducătorului studiului din cadrul Nutrition and Health Innovation Research Institute, Ben Parmenter.
Ceaiul negru sau verde, afinele, căpșunile, portocalele, vinul roșu, merele, stafidele și ciocolata neagră sunt principalele surse de flavonoide.
Studiul a constatat că multe tipuri diferite de flavonoide, inclusiv flavan-3-oli și flavonoli, par să aibă, de asemenea, o legătură cu AAC.
Aportul mai mare de flavonoide totale, flavan-3-oli și flavonoli a fost asociat cu un risc cu 36-49% mai mic de a avea AAC extinsă la participanții studiului.


Alte surse dietetice de flavonoide, cum ar fi sucul de fructe, vinul roÈ™u È™i ciocolata, nu au demonstrat însă o relaÈ›ie pozitivă semnificativă cu AAC.
DeÈ™i principala sursă de flavonoide a studiului a fost ceaiul negru, Parmenter a spus că oamenii ar putea beneficia în continuare de flavonoide fără ajutorul ceaiului.


Acest studiu demonstrează că aportul de flavonoide, care poate proteja împotriva AAC, este uÈ™or de obÈ›inut în dieta majorității oamenilor.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 29-11-2022 | creare: 29-11-2022 | Vizite: 459
Bibliografie
Put the kettle on! How black tea (and other favorites) may help your health later in life, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/11/221122111507.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de ceai fierbinte poate contribui la apariÈ›ia cancerului
  • Ciocolata neagră ar putea îmbunătăți vederea
  • Consumul regulat de ceai modulează eficienÈ›a creierului
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum