Barierele etice împiedică până la 41% dintre medici să ofere asistență medicală în procedurile de sinucidere asistată
©
Autor: Domșa Dariana
![Barierele etice împiedică până la 41% dintre medici să ofere asistență medicală în procedurile de sinucidere asistată](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=40920.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Într-un articol recent publicat în Jurnalul de Medicină Internă Generală, cercetătorii raportează rezultatele unui sondaj conceput pentru a ajunge la medicii care prezintă cea mai mare probabilitate să aibă grijă de pacienÈ›ii care caută ajutor medical pentru sinucidere asistată.
Aproximativ 20% din populaÈ›ia SUA trăieÈ™te în state în care acordarea de asistență medicală la deces este legală, astfel că înÈ›elegerea experienÈ›elor medicilor care oferă asistență medicală în astfel de situaÈ›ii poate ajuta la clarificarea obligaÈ›iilor profesionale, a barierelor È™i a provocărilor etice. Sondajul, care a permis medicilor să rămână anonimi, a folosit unele surse de date pentru a trimite strategic sondajul medicilor din Colorado care tratează pacienÈ›i în stadiu terminal, categorie din care au făcut parte pacienÈ›i cărora ulterior li s-au prescris medicamente pentru sinuciderea asistată.
Între 2017 È™i 2020, unui total de 554 de pacienÈ›i li s-au prescris medicamente care ajută la moarte, conform datelor de la Departamentul de Sănătate Publică È™i Mediu din Colorado. Statul raportează, de asemenea, că în acea perioadă au fost depuse 472 de formulare de medic curant. Deoarece numele cadrelor medicale care asistă sinuciderea rămân confidenÈ›iale, cercetătorii nu au putut obÈ›ine o listă a acelor medici.
În studiul actual, echipa de cercetare a conceput un proces de sondaj menit să ajungă la medici care se potrivesc profilului celor care îngrijesc astfel de pacienÈ›i în stadiu terminal. În total, au contactat 583 de medici È™i au primit 300 de răspunsuri la sondaj. Sondajul a constatat că 81% dintre medicii chestionaÈ›i au fost dispuÈ™i să discute cu un pacient despre asistenÈ›a medicală pentru sinucidere asistată. Mai puÈ›in de jumătate (46%) au fost dispuÈ™i să fie consultanÈ›i în astfel de cazuri È™i 28% au spus că ar fi dispuÈ™i să servească drept participanÈ›i.
Sondajul a explorat, de asemenea, barierele raportate de medici legate de participarea la ajutor medical la moarte. În general, lipsa de cunoÈ™tinÈ›e a fost raportată de 47% dintre respondenÈ›i, iar investiÈ›ia emoÈ›ională È™i de timp, de către 47% È™i, respectiv, 42%. În plus, 41% au raportat că preocupările etice au reprezentat o barieră moderată sau mare în calea participării lor.
„Descoperirile noastre necesită mai multe cercetări pentru a înÈ›elege mai bine natura, amploarea È™i consecinÈ›ele provocărilor etice cu care se confruntă medicii atunci când oferă servicii medicale de asistență la deces È™i modul în care acestea afectează pacienÈ›ii, familiile lor È™i societatea.”, a declarat Hillary Lum, profesor asociat de medicină în Divizia de Geriatrie a Universității din Colorado È™i membru al echipei de studiu.
sursa: News Medical
Data actualizare: 17-01-2022 | creare: 17-01-2022 | Vizite: 383
Bibliografie
Survey helps understand the experiences of physicians who provide medical aid in dying, link: https://www.news-medical.net/news/20220112/Survey-helps-understanding-the-experiences-of-physicians-who-provide-medical-aid-in-dying.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Dieta urmată în copilărie are un impact pe tot parcursul vieții
- Studiu. O rată ridicată de vaccinare determină reducerea numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și controlul pandemiei
- Noi indicii despre procesul de îmbătrânire al mitocondriilor
- Suplimente alimentare populare prezintă risc de toxicitate pentru ficat
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni