Meta-analiză: Sexul înainte de o competiție sportivă nu afectează negativ performanța

Meta-analiză: Sexul înainte de o competiție sportivă nu afectează negativ performanța

©

Autor:

Meta-analiză: Sexul înainte de o competiție sportivă nu afectează negativ performanța
AbstinenÈ›a de la activitatea sexuală înainte de competiÈ›iile atletice reprezintă un subiect controversat în lumea sportivă, fiind considerat responsabil încă din antichitate, pentru reducerea performanÈ›ei sportive.

Validarea acestui mit a constituit obiectivul unei meta-analize care a inclus iniÈ›ial 512 studii, însă în final doar 9 au respectat pe deplin criteriile de selecÈ›ie È™i au fost relevante pentru analiza calitativă.

Potrivit rezultatelor, nu a fost identificată nicio particularitate marcantă care să inducă efecte negative fiziologice sau fizice ale activității sexuale asupra performanÈ›ei sportive, la femei È™i la bărbaÈ›i, indiferent de sportul practicat. Autorii analizei consideră că este important ca atleÈ›ii să fie activi din punct de vedere sexual în termenii unui comportament normal, fiziologic, dar să evite excesul È™i obiceiurile incorecte de stil de viață cum sunt fumatul, consumul de alcool È™i abuzul de substanÈ›e.

În concluzie, teoria abstinenÈ›ei de la activitatea sexuală normală cu o zi înainte de competiÈ›ie a fost infirmată. Mai mult decât atât, autorii studiului afirmă că în cazul în care raporturile sexuale nu au loc cu mai puÈ›in de 2 ore înainte de competiÈ›ie, există dovezi care sugerează de fapt că activitatea sexuală ar putea avea efecte benefice asupra performanÈ›ei.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 06-10-2016 | creare: 06-10-2016 | Vizite: 3281
Bibliografie
Sex before sport doesn't negatively impact performance, link: http://medicalxpress.com/news/2016-10-sex-sport-doesnt-negatively-impact.html#ms
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • ViaÈ›a sexuală la vârsta a treia
  • De ce nu e suficient sportul pentru a slăbi?
  • Spiritul competitiv generează cea mai bună motivaÈ›ie pentru sport
  •