Mediul alimentar din prezent, principalul vinovat pentru dietele nesănătoase
©
Autor: Domșa Dariana

Potrivit cercetătorilor, dieta în sine nu reprezintă problema principală, ci mediul alimentar modern, care ne permite să consumăm alimente atunci când sunt disponibile. În mediul alimentar de astăzi, controlul durabil al consumului de alimente și, de obicei, al masei corporale, poate fi extrem de dificil. „Aceste provocări sunt amplificate și mai mult dacă există o predispoziție genetică către creșterea excesivă în greutate", declară autorul studiului, Michael Lowe, profesor la Colegiul de Artă și Științe al Universității Drexel.
Lowe, împreună cu studenții doctoranzi Joanna Chen și Simar Singh, explică relația acestui fond cu dieta în două lucrări publicate recent în Appetite and Physiology & Behavior. Cercetătorii sugerează că tendințele istorice au avut impact asupra dezvoltării teoriei restricției (teorie dezvoltată de Herman și Mack care sugerează că încercarea de a nu mânca duce de fapt la supraalimentare) în moduri care au contestat în mod necorespunzător practica dietei pentru controlul greutății.
Între anii 1970 și 1980, două probleme de sănătate îngrijorătoare au început să crească substanțial: obezitatea și tulburările alimentare care implică consumul excesiv de alimente (bulimia nervoasă și tulburarea alimentației excesive). Deși obezitatea și consumul excesiv uneori coexistă, una apare adesea fără cealaltă, a explicat Lowe.
Problema fundamentală este că măsura teoreticienilor Herman și Mack a ceea ce ei numesc „dietă cronică” (sau „alimentație restrânsă”) măsoară de fapt fluctuațiile de greutate și implicarea excesivă emoțională cu alimentele. „Afirmat diferit, a întreba dacă regimul alimentar este bun sau rău este analog cu a întreba dacă luarea de metadonă este bună sau rea”, a spus Lowe. „La fel ca administrarea de metadonă, care este o consecință a unei susceptibilități preexistente la dependența de droguri, dieta este de obicei o consecință a unei susceptibilități preexistente la obezitate sau a pierderii controlului alimentar.”
sursa: Science Daily
Data actualizare: 19-08-2021 | creare: 19-08-2021 | Vizite: 428
Bibliografie
Dieting: Villain or scapegoat?, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/08/210817131452.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Fumătorii sunt de trei ori mai predispuși la durerile cronice
- Impactul sursei de proteine din alimentație asupra sănătății, mediului și economiei
- Traiul într-un cartier cu spații care facilitează mersul pe jos, asociat cu un risc mai mic de obezitate, diabet și hipertensiune arterială
- Pandemia și măsurile de izolare au afectat viața sexuală a adulților: tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani, cei mai afectați
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni