Mediul alimentar din prezent, principalul vinovat pentru dietele nesănătoase
©
Autor: Domșa Dariana
Cercetătorii de la Universitatea Drexel au reevaluat recent studii istorice din domeniul dietei pentru a redefini modul în care cercetătorii È™i publicul definesc È™i înÈ›eleg dieta È™i cultura pierderii în greutate.
Potrivit cercetătorilor, dieta în sine nu reprezintă problema principală, ci mediul alimentar modern, care ne permite să consumăm alimente atunci când sunt disponibile. În mediul alimentar de astăzi, controlul durabil al consumului de alimente È™i, de obicei, al masei corporale, poate fi extrem de dificil. „Aceste provocări sunt amplificate È™i mai mult dacă există o predispoziÈ›ie genetică către creÈ™terea excesivă în greutate", declară autorul studiului, Michael Lowe, profesor la Colegiul de Artă È™i ȘtiinÈ›e al Universității Drexel.
Lowe, împreună cu studenÈ›ii doctoranzi Joanna Chen È™i Simar Singh, explică relaÈ›ia acestui fond cu dieta în două lucrări publicate recent în Appetite and Physiology & Behavior. Cercetătorii sugerează că tendinÈ›ele istorice au avut impact asupra dezvoltării teoriei restricÈ›iei (teorie dezvoltată de Herman È™i Mack care sugerează că încercarea de a nu mânca duce de fapt la supraalimentare) în moduri care au contestat în mod necorespunzător practica dietei pentru controlul greutății.
Între anii 1970 È™i 1980, două probleme de sănătate îngrijorătoare au început să crească substanÈ›ial: obezitatea È™i tulburările alimentare care implică consumul excesiv de alimente (bulimia nervoasă È™i tulburarea alimentaÈ›iei excesive). DeÈ™i obezitatea È™i consumul excesiv uneori coexistă, una apare adesea fără cealaltă, a explicat Lowe.
Problema fundamentală este că măsura teoreticienilor Herman È™i Mack a ceea ce ei numesc „dietă cronică” (sau „alimentaÈ›ie restrânsă”) măsoară de fapt fluctuaÈ›iile de greutate È™i implicarea excesivă emoÈ›ională cu alimentele. „Afirmat diferit, a întreba dacă regimul alimentar este bun sau rău este analog cu a întreba dacă luarea de metadonă este bună sau rea”, a spus Lowe. „La fel ca administrarea de metadonă, care este o consecință a unei susceptibilități preexistente la dependenÈ›a de droguri, dieta este de obicei o consecință a unei susceptibilități preexistente la obezitate sau a pierderii controlului alimentar.”
sursa: Science Daily
Potrivit cercetătorilor, dieta în sine nu reprezintă problema principală, ci mediul alimentar modern, care ne permite să consumăm alimente atunci când sunt disponibile. În mediul alimentar de astăzi, controlul durabil al consumului de alimente È™i, de obicei, al masei corporale, poate fi extrem de dificil. „Aceste provocări sunt amplificate È™i mai mult dacă există o predispoziÈ›ie genetică către creÈ™terea excesivă în greutate", declară autorul studiului, Michael Lowe, profesor la Colegiul de Artă È™i ȘtiinÈ›e al Universității Drexel.
Lowe, împreună cu studenÈ›ii doctoranzi Joanna Chen È™i Simar Singh, explică relaÈ›ia acestui fond cu dieta în două lucrări publicate recent în Appetite and Physiology & Behavior. Cercetătorii sugerează că tendinÈ›ele istorice au avut impact asupra dezvoltării teoriei restricÈ›iei (teorie dezvoltată de Herman È™i Mack care sugerează că încercarea de a nu mânca duce de fapt la supraalimentare) în moduri care au contestat în mod necorespunzător practica dietei pentru controlul greutății.
Între anii 1970 È™i 1980, două probleme de sănătate îngrijorătoare au început să crească substanÈ›ial: obezitatea È™i tulburările alimentare care implică consumul excesiv de alimente (bulimia nervoasă È™i tulburarea alimentaÈ›iei excesive). DeÈ™i obezitatea È™i consumul excesiv uneori coexistă, una apare adesea fără cealaltă, a explicat Lowe.
Problema fundamentală este că măsura teoreticienilor Herman È™i Mack a ceea ce ei numesc „dietă cronică” (sau „alimentaÈ›ie restrânsă”) măsoară de fapt fluctuaÈ›iile de greutate È™i implicarea excesivă emoÈ›ională cu alimentele. „Afirmat diferit, a întreba dacă regimul alimentar este bun sau rău este analog cu a întreba dacă luarea de metadonă este bună sau rea”, a spus Lowe. „La fel ca administrarea de metadonă, care este o consecință a unei susceptibilități preexistente la dependenÈ›a de droguri, dieta este de obicei o consecință a unei susceptibilități preexistente la obezitate sau a pierderii controlului alimentar.”
sursa: Science Daily
Data actualizare: 19-08-2021 | creare: 19-08-2021 | Vizite: 398
Bibliografie
Dieting: Villain or scapegoat?, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/08/210817131452.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Condițiile la locul de muncă pot influența riscul de depresie
- Cercetătorii susțin dezvoltarea unei abordări medicale potrivită nevoilor adolescenților
- Tratamentul tulburărilor de somn cu benzodiazepine: tinerii prezintă un risc ridicat de supradoză
- Modificări în prevalența și incidența demenței, precum și în factorii de risc pentru demență
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni