Traiul într-un cartier cu spații care facilitează mersul pe jos, asociat cu un risc mai mic de obezitate, diabet și hipertensiune arterială

©

Autor:

Traiul într-un cartier cu spații care facilitează mersul pe jos, asociat cu un risc mai mic de obezitate, diabet și hipertensiune arterială
Persoanele care locuiesc în cartiere cu acces la parcuri și alte activități în aer liber sunt mai activi și mai puțin susceptibili de a avea diabet sau obezitate, potrivit unui articol publicat în jurnalul Societății Endocrine, Endocrine Reviews.
Aproape jumătate dintre adulții din Statele Unite suferă de obezitate, iar peste 11% din populația SUA are diabet. Statisticile la nivel global sunt la fel de îngrijorătoare, în majoritatea statelor dezvoltate prevalența obezității și a diabetului fiind crescută. Cercetătorii și factorii de decizie politică au căutat o modalitate eficientă de a promova un stil de viață sănătos la nivel de populație, pentru a aborda epidemia duală a obezității și diabetului.

Cercetătorii au revizuit mai multe studii privind mediul construit (mediul construit de om care oferă spații de locuit, de lucru și de recreere) și efectele acestora asupra sănătății publice. Cercetătorii au descoperit că orașele și cartierele care pot fi parcurse pe jos și care sunt favorabile activităților fizice, sunt asociate cu un risc mai scăzut de obezitate și diabet. Un studiu bazat pe populație, care a inclus peste 32.000 de persoane, a constatat că prevalența obezității în rândul adulților care trăiesc în cartiere ușor accesibile mergând pe jos a fost cu 10% mai mică, în comparație cu cei care trăiesc în zone cu accesibilitate redusă.

„Mediul construit poate influența nivelurile de activitate fizică prin promovarea formelor active de transport, cum ar fi mersul pe jos și cu bicicleta, față de cele pasive, cum ar fi folosirea mașinii”, a spus autorul studiului, Gillian Booth, profesor la Universitatea din Toronto. Schimbarea opțiunilor de transport ale rezidenților locali poate însemna că mai mulți membri ai populației pot participa la activități fizice în timpul rutinei lor zilnice, fără a fi necesară participarea la programe de exerciții structurate.

Un studiu efectuat pe 1,1 milioane de adulți cu niveluri normale de zahăr din sânge a constatat că incidența pre-diabetului a fost cu 20% mai mare în rândul persoanelor care locuiesc în zone mai puțin accesibile pe jos după 8 ani de urmărire. Într-un studiu canadian bazat pe populație, mutarea dintr-un cartier în care este imposibil de mers pe jos într-un cartier foarte accesibil mersului pe jos a fost asociată cu o probabilitate cu 54% mai mică de a fi diagnosticat cu hipertensiune arterială.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 28-02-2022 | creare: 28-02-2022 | Vizite: 278
Bibliografie
Walkable neighborhoods can reduce prevalence of obesity, diabetes, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/02/220224091123.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Studiu: Mersul pe jos poate reduce semnificativ riscul de mortalitate
  • Mersul pe jos ar putea fi cheia sănătății
  • Viteza ideală de mers sau pedalat pentru a inhala cât mai puțin aer poluat
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum