Medicină culinară ar putea reprezenta o soluție eficientă de prevenire a obezității, fără efecte adverse

©

Autor:

Medicină culinară ar putea reprezenta o soluție eficientă de prevenire a obezității, fără efecte adverse
Obezitatea, una dintre cele mai grave probleme de sănătate publică, continuă să fie tot mai frecvent raportată la nivel global, ratele adulților clasificați drept obezi ajungând să depășească 30% în majoritatea țărilor dezvoltate. Teoriile care pot explica creșterea incidenței obezității sunt discutate intens de către cercetători, în încercarea de a obține soluții de stopare a problemei. Un editorial recent publicat, al cercetătorului Barbara Corkey, editor șef al revistei Obesity, sugerează că medicina culinară, un domeniu în curs de dezvoltare, ar putea reprezenta o intervenție eficientă în prevenirea obezității.

Creșterea exagerată a greutății corporale (obezitatea) constituie un important factor de risc pentru bolile cardiovasculare și metabolice, fiind nu doar o problemă de natură estetică, ci în principal o problemă de sănătate. În ciuda evoluțiilor remarcabile făcute în domeniul obezității și a eforturilor medicilor și ale specialiștilor din domeniu de a controla creșterea în greutate, numărul oamenilor care ajung să depășească greutatea optimă crește semnificativ în fiecare an.

Cauzele potențiale ale creșterii incidenței obezității, precum sedentarismul, comercializarea pe scară largă a alimentelor și băuturilor cu un conținut crescut de calorii, somnul inadecvat sau utilizarea medicamentelor care cresc greutatea, presupun, potrivit lui Corkey, o cauză de mediu care dăunează organismului implicat. „Cu toate acestea, dacă folosim principiul simbiozei și teoria evoluției lui Darwin, am putea considera prevalența obezității ca o etapă intermediară în evoluția omului, a cărui reacție la mediul său îl poate ajuta să își crească longevitatea”.

Potrivit aceluiași autor, diagnosticarea în faze incipiente a obezității și a diabetului zaharat ar putea sprijini pacienții și îmbunătății semnificativ eficacitatea tratamentelor. În finalul editorialului, Corkey a examinat posibilitatea implementării medicinei culinare ca o primă intervenție de stopare a dezvoltării obezității, fără efecte secundare negative.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 04-11-2022 | creare: 04-11-2022 | Vizite: 406
Bibliografie
Finding the solution to obesity, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/11/221102115527.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mersul pe jos nu previne creșterea în greutate
  • Hrănirea sănătoasă a copiilor încă din primii ani de viața este esențială pentru a reduce riscul de obezitate mai târziu în viață
  • Supraalimentarea nu reprezintă principala cauză a obezității, sugerează o nouă cercetare
  •