Înghețata care nu se topește va apărea în curând pe piață
Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh ÅŸi Dundee din ScoÅ£ia au descoperit o proteină naturală care poate fi adăugată în îngheÅ£ată pentru a o face mai rezistentă la căldură. Proteina, denumită BsIA, are capacitatea de a lega aerul, grăsimile ÅŸi apa, permiÅ£ând îngheÅ£atei să rămână mai mult timp în stare solidă.
Cercetătorii susÅ£in că, pe lângă faptul că va deveni mai rezistentă la căldură, îngheÅ£ata va avea ÅŸi o consistență mai cremoasă. Proteina, care poate fi creată în culturi vii de bacterii (probiotice), se ataÅŸează de picăturile de grăsime ÅŸi de bulele de aer, dând naÅŸtere unui amestec mai stabil, ce împiedică dezvoltarea cristalelor de gheaţă.
Å¢inând cont de faptul că multe persoane nu agreează textura granuloasă actuală a îngheÅ£atei, unul dintre rolurile proteinei este de a conferi acesteia un aspect catifelat, regăsit numai la îngheÅ£ata scumpă.
Cercetătorii susÅ£in că BsIA va permite producătorilor de îngheÅ£ată să creeze un produs mai sărac în grăsimi saturate È™i cu mai puÅ£ine calorii. ÎngheÅ£ata nu poate fi considerată un aliment sănătos, dar această proteină o poate face rezistentă la topire, mai cremoasă ÅŸi mai gustoasă.
Pe lângă faptul că vom putea savura mai mult timp îngheÅ£ata întrucât se va topi mai greu, există ÅŸi anumite beneficii aduse mediului înconjurător. Producătorii nu vor mai trebui să congeleze îngheÅ£ata atât de des, reducând energia utilizată pentru menÅ£inerea în stare solidă până când aceasta urmează să fie consumată.
Se estimează că îngheÅ£ata care nu se topeÅŸte ar putea fi lansată pe piaţă în 3 până la 5 ani.
Sursa: Science Alert
Cercetătorii susÅ£in că, pe lângă faptul că va deveni mai rezistentă la căldură, îngheÅ£ata va avea ÅŸi o consistență mai cremoasă. Proteina, care poate fi creată în culturi vii de bacterii (probiotice), se ataÅŸează de picăturile de grăsime ÅŸi de bulele de aer, dând naÅŸtere unui amestec mai stabil, ce împiedică dezvoltarea cristalelor de gheaţă.
Å¢inând cont de faptul că multe persoane nu agreează textura granuloasă actuală a îngheÅ£atei, unul dintre rolurile proteinei este de a conferi acesteia un aspect catifelat, regăsit numai la îngheÅ£ata scumpă.
Cercetătorii susÅ£in că BsIA va permite producătorilor de îngheÅ£ată să creeze un produs mai sărac în grăsimi saturate È™i cu mai puÅ£ine calorii. ÎngheÅ£ata nu poate fi considerată un aliment sănătos, dar această proteină o poate face rezistentă la topire, mai cremoasă ÅŸi mai gustoasă.
Pe lângă faptul că vom putea savura mai mult timp îngheÅ£ata întrucât se va topi mai greu, există ÅŸi anumite beneficii aduse mediului înconjurător. Producătorii nu vor mai trebui să congeleze îngheÅ£ata atât de des, reducând energia utilizată pentru menÅ£inerea în stare solidă până când aceasta urmează să fie consumată.
Se estimează că îngheÅ£ata care nu se topeÅŸte ar putea fi lansată pe piaţă în 3 până la 5 ani.
Sursa: Science Alert
Data actualizare: 14-10-2019 | creare: 09-09-2015 | Vizite: 1592
Bibliografie
Melt-resistant ice cream coming soon to a cone near you, link: https://www.sciencealert.com/melt-resistant-ice-cream-coming-soon-to-a-cone-near-you ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Alimente animale vs alimente vegetale: care sunt mai sănătoase?
- Suplimentele de fier ar putea preveni pierderea musculară întâlnită la pacienții cu cancer, insuficiență cardiacă sau BPOC
- O nouă metodă de preparare a semințelor de chia, cu numeroase beneficii
- Pâinea albă și alcoolul în dietă ne predispun la apariția cancerului colorectal
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni