Beneficiile consumului de ciuperci: o ipoteză promițătoare, subiectul unui noi lucrări de cercetare

Beneficiile consumului de ciuperci: o ipoteză promițătoare, subiectul unui noi lucrări de cercetare

©

Autor:

Beneficiile consumului de ciuperci: o ipoteză promițătoare, subiectul unui noi lucrări de cercetare
CreÈ™terea aportului de ciuperci comestibile din dietă ar putea reprezenta o modalitate eficientă de reducere a riscurilor pentru sănătate asociate cu dieta în stil occidental (WSD), sugerează cercetătorii de la Universitatea din Massachusetts. Un studiu viitor va investiga dacă includerea ciupercilor în dietele în stil occidental ar putea ajuta la prevenirea bolilor asociate cu WSD.
Dieta È™i stilul de viață constituie factori modificabili cu rol esenÈ›ial în sănătatea individului. Dieta în stil occidental, un model alimentar nesănătos caracterizat în principal prin consumul de alimente grase È™i bogate în zaharuri adăugate, creÈ™te semnificativ riscul de boli intestinale, care ulterior sporesc riscul pentru multiple afecÈ›iuni, precum obezitate, diabet, boli cardiovasculare, anumite tipuri de cancer etc. Tulburările intestinale reprezintă, declară autorii, „unul dintre mecanismele principale care contribuie la dezvoltarea bolilor asociate cu dieta în stil occidental”.

În cercetările anterioare, oamenii de È™tiință au descoperit că o bacterie studiată rar, Turicibacter, este epuizată aproape complet de obezitatea indusă de dieta bogată în grăsimi, dar nu È™i de obezitatea genetică. Studiile cercetătorilor de la Universitatea din Massachusetts vor examina mecanismele prin care ciupercile comestibile îmbunătățesc sănătatea intestinală, concentrându-se asupra interacÈ›iunii dintre ciuperci È™i bacteria Turicibacter în disfuncÈ›ia intestinală legată de WSD È™i efectul pe care îl poate avea asupra remodelării microbiomului intestinal.

„Sperăm că acest studiu va oferi o înÈ›elegere mecanică a rolului Turicibacter în obezitatea alimentară È™i sănătatea intestinală. Studiul va oferi, de asemenea, noi perspective cu privire la ciuperci, care ar putea deveni o soluÈ›ie simplă de îmbunătățire a dietei occidentale È™i a sănătății intestinale”, declară autorul studiului, Zhenhua Liu, nutriÈ›ionist la Universitatea din Massachusetts Amherst.

sursa: News Medical

Data actualizare: 04-04-2022 | creare: 04-04-2022 | Vizite: 457
Bibliografie
Research focuses on the benefits of consuming mushrooms, link: https://www.news-medical.net/news/20220331/UMass-Amherst-research-focuses-on-the-benefits-of-consuming-mushrooms.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de ciuperci ar putea scădea tensiunea arterială
  • IntervenÈ›ii dietetice pentru boala Alzheimer - cât de eficiente sunt ciupercile?
  • Ciupercile È™i performanÈ›a cognitivă: ar putea fi ciupercile un instrument pentru îmbunătățirea memoriei?
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum