Beneficiile consumului de ciuperci: o ipoteză promițătoare, subiectul unui noi lucrări de cercetare

©

Autor:

Beneficiile consumului de ciuperci: o ipoteză promițătoare, subiectul unui noi lucrări de cercetare
Creșterea aportului de ciuperci comestibile din dietă ar putea reprezenta o modalitate eficientă de reducere a riscurilor pentru sănătate asociate cu dieta în stil occidental (WSD), sugerează cercetătorii de la Universitatea din Massachusetts. Un studiu viitor va investiga dacă includerea ciupercilor în dietele în stil occidental ar putea ajuta la prevenirea bolilor asociate cu WSD.
Dieta și stilul de viață constituie factori modificabili cu rol esențial în sănătatea individului. Dieta în stil occidental, un model alimentar nesănătos caracterizat în principal prin consumul de alimente grase și bogate în zaharuri adăugate, crește semnificativ riscul de boli intestinale, care ulterior sporesc riscul pentru multiple afecțiuni, precum obezitate, diabet, boli cardiovasculare, anumite tipuri de cancer etc. Tulburările intestinale reprezintă, declară autorii, „unul dintre mecanismele principale care contribuie la dezvoltarea bolilor asociate cu dieta în stil occidental”.

În cercetările anterioare, oamenii de știință au descoperit că o bacterie studiată rar, Turicibacter, este epuizată aproape complet de obezitatea indusă de dieta bogată în grăsimi, dar nu și de obezitatea genetică. Studiile cercetătorilor de la Universitatea din Massachusetts vor examina mecanismele prin care ciupercile comestibile îmbunătățesc sănătatea intestinală, concentrându-se asupra interacțiunii dintre ciuperci și bacteria Turicibacter în disfuncția intestinală legată de WSD și efectul pe care îl poate avea asupra remodelării microbiomului intestinal.

„Sperăm că acest studiu va oferi o înțelegere mecanică a rolului Turicibacter în obezitatea alimentară și sănătatea intestinală. Studiul va oferi, de asemenea, noi perspective cu privire la ciuperci, care ar putea deveni o soluție simplă de îmbunătățire a dietei occidentale și a sănătății intestinale”, declară autorul studiului, Zhenhua Liu, nutriționist la Universitatea din Massachusetts Amherst.

sursa: News Medical

Data actualizare: 04-04-2022 | creare: 04-04-2022 | Vizite: 500
Bibliografie
Research focuses on the benefits of consuming mushrooms, link: https://www.news-medical.net/news/20220331/UMass-Amherst-research-focuses-on-the-benefits-of-consuming-mushrooms.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de ciuperci ar putea scădea tensiunea arterială
  • Intervenții dietetice pentru boala Alzheimer - cât de eficiente sunt ciupercile?
  • Ciupercile și performanța cognitivă: ar putea fi ciupercile un instrument pentru îmbunătățirea memoriei?
  •