Îndulcitorii cu conținut scăzut de calorii cresc riscul de obezitate

©

Autor:

Îndulcitorii cu conținut scăzut de calorii cresc riscul de obezitate
Mulți oameni apelează la îndulcitorii naturali pentru a reduce caloriile și a pierde în greutate. Cu toate acestea, un nou studiu publicat în jurnalul Gut a descoperit că aportul de îndulcitori cu un conținut scăzut de calorii, în timpul sarcinii, a crescut procentul de grăsime corporală și a perturbat microbiota intestinală.
„Îndulcitorii cu conținut scăzut de calorii sunt considerați siguri pentru consum în timpul sarcinii și alăptării. Cu toate acestea, există dovezi provenite de la studiile umane care sugerează că pot crește greutatea corporală și alți factori de risc cardiovascular”, susține Raylene A. Reimer, autorul studiului.

În acest studiu pe animale, un transplant de fecale a fost utilizat pentru a arăta influența directă a microbiotei intestinale modificate asupra riscului crescut de obezitate. Rezultatele au arătat că îndulcitorii scăzuți în calorii care au fost transplantați la șoareci sterili, fără germeni, au determinat creșterea în greutate și un control redus al glicemiei.

Ca răspuns la rate mai mari de obezitate, utilizarea îndulcitorilor cu conținut scăzut de calorii a crescut, în special la femei și copii. Aspartamul, un îndulcitor artificial și stevia, un îndulcitor natural cu puține calorii, sunt frecvent folosiți ca înlocuitori pentru zahăr.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 04-02-2020 | creare: 04-02-2020 | Vizite: 607
Bibliografie
Low-calorie sweeteners do not mean low risk for infants. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200129174510.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinarea îndulcitorilor săraci în calorii cu carbohidrații are efecte negative asupra organismului
  • Este posibil ca băuturile cu îndulcitori să nu fie mai sănătoase pentru inimă decât cele cu zahăr
  • Intestinul face distincția între diferite tipuri de zaharuri, mai bine decât papilele gustative
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum