Îndulcitorii cu conținut scăzut de calorii cresc riscul de obezitate
©
Autor: Vasiliu Alina
MulÈ›i oameni apelează la îndulcitorii naturali pentru a reduce caloriile È™i a pierde în greutate. Cu toate acestea, un nou studiu publicat în jurnalul Gut a descoperit că aportul de îndulcitori cu un conÈ›inut scăzut de calorii, în timpul sarcinii, a crescut procentul de grăsime corporală È™i a perturbat microbiota intestinală.
„Îndulcitorii cu conÈ›inut scăzut de calorii sunt consideraÈ›i siguri pentru consum în timpul sarcinii È™i alăptării. Cu toate acestea, există dovezi provenite de la studiile umane care sugerează că pot creÈ™te greutatea corporală È™i alÈ›i factori de risc cardiovascular”, susÈ›ine Raylene A. Reimer, autorul studiului.
În acest studiu pe animale, un transplant de fecale a fost utilizat pentru a arăta influenÈ›a directă a microbiotei intestinale modificate asupra riscului crescut de obezitate. Rezultatele au arătat că îndulcitorii scăzuÈ›i în calorii care au fost transplantaÈ›i la È™oareci sterili, fără germeni, au determinat creÈ™terea în greutate È™i un control redus al glicemiei.
Ca răspuns la rate mai mari de obezitate, utilizarea îndulcitorilor cu conÈ›inut scăzut de calorii a crescut, în special la femei È™i copii. Aspartamul, un îndulcitor artificial È™i stevia, un îndulcitor natural cu puÈ›ine calorii, sunt frecvent folosiÈ›i ca înlocuitori pentru zahăr.
sursa: Science Daily
„Îndulcitorii cu conÈ›inut scăzut de calorii sunt consideraÈ›i siguri pentru consum în timpul sarcinii È™i alăptării. Cu toate acestea, există dovezi provenite de la studiile umane care sugerează că pot creÈ™te greutatea corporală È™i alÈ›i factori de risc cardiovascular”, susÈ›ine Raylene A. Reimer, autorul studiului.
În acest studiu pe animale, un transplant de fecale a fost utilizat pentru a arăta influenÈ›a directă a microbiotei intestinale modificate asupra riscului crescut de obezitate. Rezultatele au arătat că îndulcitorii scăzuÈ›i în calorii care au fost transplantaÈ›i la È™oareci sterili, fără germeni, au determinat creÈ™terea în greutate È™i un control redus al glicemiei.
Ca răspuns la rate mai mari de obezitate, utilizarea îndulcitorilor cu conÈ›inut scăzut de calorii a crescut, în special la femei È™i copii. Aspartamul, un îndulcitor artificial È™i stevia, un îndulcitor natural cu puÈ›ine calorii, sunt frecvent folosiÈ›i ca înlocuitori pentru zahăr.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 04-02-2020 | creare: 04-02-2020 | Vizite: 571
Bibliografie
Low-calorie sweeteners do not mean low risk for infants. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200129174510.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Un nou studiu compară dimensiunile porțiilor alimentare în țările europene
- Dieta occidentală perturbă microbiomul intestinal, favorizând astfel apariția bolilor cronice
- Consumul de mango ajută la biodiversitatea intestinală
- Paradox alimentar la preșcolar: cu cât mănâncă mai mult la masa principală, cu atât mai calorică va fi gustarea dintre mese
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum