În miezul războiului și al pandemiei, World Happiness Record aduce speranță

©

Autor:

În miezul războiului și al pandemiei, World Happiness Record aduce speranță

Ediția a 10-a a World Happiness Record analizează, pe baza raporturilor din ultimii doi ani, dinamica interacțiunilor sociale din timpul pandemiei. Astfel, se dorește observarea ajutorului pe care oamenii din 150 de țări îl acordă unii altora.
Profesorul John Helliwell de la Universitatea din Columbia Britanică menționează faptul că, în urma pandemiei, se poate certifica importanța pe care suportul interuman emoțional și material îl are pentru depășirea unor astfel de momente grele.

 

Conform profesorului, ajutorul oferit străinilor, voluntariatul și donațiile au înregistrat o creștere de aproximativ 25% în anul 2021. Astfel, persoanele care fac acte de bunăvoință contribuie atât pasiv, cât și activ la creșterea calității vieții altor persoane și oferă un exemplu de urmat pentru ceilalți oameni.

Topul țărilor care au înregistrat cel mai mare nivel de bunăstare a populației este deschis de Finlanda, care își menține prima poziție de cinci ani consecutivi. Aceasta este urmată de Danemarca, Islanda și Elveția. În schimb, Canada, care s-a plasat pe locul 5 acum zece ani, a înregistrat o scădere de 10 locuri în acest top, situându-se pe locul 15.

 

Profesorul Christopher Barrington-Leigh de la Universitatea McGill a comentat situația Canadei menționând faptul că, la un moment dat, aceasta se afla pe poziții vecine cu țările scandinave, însă acum aceasta înregistrează valori similare Statelor Unite ale Americii.

Analizând în ansamblu, se observă că țările ce au urcat cel mai mult în top sunt Serbia, Bulgaria și România. Pe de altă parte, au scăzut în top Libanul, Venezuela și Afganistanul.

Directorul de la Wellbeing Research Centre al Universității Oxford atenționează în legătură cu efectul conflictelor militare și al sărăciei din anumite regiuni, unde cetățenii își apreciază calitatea vieții și la 2,4 dintr-un maximum de 10. Acest rezultat atrage atenția asupra importanței păcii și stabilității pentru ca oamenii să ducă o viață fericită.

Cercetătorii doresc îmbunătățirea politicilor la nivel național a fiecărei țări în parte pentru a se obține scoruri individuale a calității vieții mai mari decât în prezent. Aceștia susțin că nivelele scăzute de încredere a cetățenilor în guvern și în instituțiile statului pot produce un fenomen de scădere a calității vieții.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 22-03-2022 | creare: 22-03-2022 | Vizite: 252
Bibliografie
Amid war and disease, World Happiness Report shows bright spot, https://www.sciencedaily.com/releases/2022/03/220319081655.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum să fim mai fericiți? (Ghid practic)
  • Fericirea indusă de consumul de substanțe
  • Râsul și fericirea
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum