Imposibilitatea financiară de a participa la activități care susțin bunăstarea socială, cauza achiziției alimentelor nesănătoase
©
Autor: Domșa Dariana
Un studiu care analizează obiceiurile de cumpărare ale părinților cu venituri reduse arată că în rândul acestora există o tendință accentuată de achiziționare a unor alimente nesănătoase, ce derivă din dorința de a compensa activitățile care susțin bunăstarea socială și pe care nu și le pot permite.
Studiul, efectuat asupra familiilor cu venituri reduse din Anglia, a analizat modul în care practicile alimentare ale acestor familii pot fi influențate de „mediul alimentar” al acestora. Studiul a inclus 60 de părinți cu venituri reduse, majoritatea femei, recrutați din cartiere defavorizate din trei regiuni ale Angliei. Participanții la studiu au participat la interviuri semi-structurate cu privire la practicile de cumpărare, preparare și consumare a alimentelor în familie și rolul membrilor familiei în implementarea acestor practici. Cercetătorii au analizat cum pot factorii socio-economici sau reclamele și promoțiile întâlnite în zona în care trăiesc să influențeze alegerile oamenilor.
Descoperirile susțin opinia generală conform căreia un mediu alimentar în care alimentele nesănătoase și ieftine sunt omniprezente și comercializate intens, îi determină pe părinți să-și hrănească familiile cu ele. Studiul actual sugerează și ideea conform căreia tendința de achiziție a unor alimente nesănătoase este accentuată și de imposibilitatea oamenilor de a-și permite participarea la activități sociale cu copiii lor. Principalul exemplu de rutină identificată în studiu a inclus vizite ale familiei la magazine de tip fast-food.
Pe baza rezultatelor studiului, autorii solicită modificarea politicilor actuale de promovare a alimentelor nesănătoase, implicit eliminarea promoțiilor la alimente nesănătoase și a punctelor de vânzare din mediul lor alimentar. De asemenea, autorii solicită creșterea numărului de activități familiale la prețuri accesibile disponibile în comunitățile locale defavorizate, scheme de beneficii extinse sau abordări noi pentru a ajuta familiile sărace să își asigure o securitate financiară.
sursa: News Medical
Studiul, efectuat asupra familiilor cu venituri reduse din Anglia, a analizat modul în care practicile alimentare ale acestor familii pot fi influențate de „mediul alimentar” al acestora. Studiul a inclus 60 de părinți cu venituri reduse, majoritatea femei, recrutați din cartiere defavorizate din trei regiuni ale Angliei. Participanții la studiu au participat la interviuri semi-structurate cu privire la practicile de cumpărare, preparare și consumare a alimentelor în familie și rolul membrilor familiei în implementarea acestor practici. Cercetătorii au analizat cum pot factorii socio-economici sau reclamele și promoțiile întâlnite în zona în care trăiesc să influențeze alegerile oamenilor.
Descoperirile susțin opinia generală conform căreia un mediu alimentar în care alimentele nesănătoase și ieftine sunt omniprezente și comercializate intens, îi determină pe părinți să-și hrănească familiile cu ele. Studiul actual sugerează și ideea conform căreia tendința de achiziție a unor alimente nesănătoase este accentuată și de imposibilitatea oamenilor de a-și permite participarea la activități sociale cu copiii lor. Principalul exemplu de rutină identificată în studiu a inclus vizite ale familiei la magazine de tip fast-food.
Pe baza rezultatelor studiului, autorii solicită modificarea politicilor actuale de promovare a alimentelor nesănătoase, implicit eliminarea promoțiilor la alimente nesănătoase și a punctelor de vânzare din mediul lor alimentar. De asemenea, autorii solicită creșterea numărului de activități familiale la prețuri accesibile disponibile în comunitățile locale defavorizate, scheme de beneficii extinse sau abordări noi pentru a ajuta familiile sărace să își asigure o securitate financiară.
sursa: News Medical
Data actualizare: 26-08-2022 | creare: 26-08-2022 | Vizite: 359
Bibliografie
Study sheds light on the food buying habits of low-income parents, https://www.news-medical.net/news/20220824/Study-sheds-light-on-the-food-buying-habits-of-low-income-parents.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Dieta antiinflamatoare și dieta îmbogățită cu proteine pot reduce riscul de afectare cognitivă
- Care sunt factorii care influențează dorința oamenilor de a consuma alimente modificate genetic?
- Dieta vegană ajută la scăderea în greutate
- Cum modulează cafeaua metabolismul canabinoid și efectele asupra sănătății
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Ortorexia - obsesia pentru alimentaţia sănătoasă
- Reguli in farfurie - 12 sfaturi usoare pentru o alimentatie sanatoasa
- Painea prajita - pro sau contra?
- Atributele unui meniu sănătos
- Cele mai bune alimente (superalimente)
- Cele mai sănătoase sosuri (dressing-uri) pentru salată
- Topul celor mai bune sfaturi alimentare
- Obiceiuri alimentare - efecte benefice ale unei diete sănătoase
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Un regim alimentar sanatos!
- Mamaliga: calorii, combinatie cu alte alimente, etc
- Vreau sa slabesc:(
- Apa - cand e bine sa fie bauta?
- Regimul alimentar pentru noi.. asupra sanatatii mentale
- Revolutie in bucatarie
- Intrebari despre alergare jogging si alimentatie
- Recomandare alimentație