Zyprexa - efecte adverse pe termen lung
Si in perioada asta de 2 luni cat a luat zyprexa mi s-a parut ca devenise o leguma fata de cum era inainte, abia era capabila sa se concentreze si sa faca ceva, era incapabila sa mai faca 90% din activitatile dinainte si avea o stare parca era mereu beata, drogata.
Din cate am citit zprexa are teste clinice ca ar fi eficient doar in tratarea schizofreniei, insa cat mai multe retete eliberate, cat mai multi bani si pentru compania producatoare si pentru doctorul care prescrie reteta.
Din cate am citit zprexa are teste clinice ca ar fi eficient doar in tratarea schizofreniei, insa cat mai multe retete eliberate, cat mai multi bani si pentru compania producatoare si pentru doctorul care prescrie reteta.
Riana, vorbeşte cu medicul tău despre posibilitatea schimbării medicamentului. Nu-l întrerupe de capul tău şi nu-ţi face probleme că dă dependenţă, pentru că nu dă. Cei care-şi recomandă altceva decât să i te adresezi medicului fie sunt inconştienţi, fie au o problemă în înţelegerea celor spuse de tine: deocamdată este un medicament care te ţine în contact cu realitatea şi că ai mai renunţat şi altă dată la el şi nu a fost bine deloc. Oricum, există şi alte soluţii pe care ţi le poate recomanda.
okto cum testezi tu ca pastilele alea o tin in contact cu realitatea? Ca sa fii sigur de lucrul asta mai intai trebuie sa testezi nu crezi? Fiecare individ e difert in modul sau si nu exista un tipar, o chestie sigura care ar trebui sa o faci sau nu o faci, majoritatea doctorilor dupa cum am observat din propria experienta sunt dezinteresati, putin le pasa de ce ai sau nu ai, in 2 min dupa ce te-ai dus la ei nu fac altceva decat sa-ti prescrie pastile si sa-ti spuna "hai pa", altii dupa ce le spui ca nu te simti bine si chiar le enumeri efectele care iti apar de la pastile iti spun ca "e bine asa" si iti prescriu aceleasi pastile.
SI Riana daca problema ta cu urinatul a aparut atunci cand ai inceput sa folosesti medicamentul sa fii sigura ca nu e o coincidenta, firma producatoare zyprexa a fost data in judecata si pusa sa plateasca 1.4 miliarde dolari pentru ca foarte multi care luau zyprexa au facut diabet si s-a dovedit ca din cauza acestuia iar pe prospect lipsea aceasta informatie. Medicamentele astea sunt pre putin testate si daca nu scrie pe prospect nu inseamna ca nu din cauza lor iti apar alte boli/probleme.
Parerea mea e ca nu terbuie sa ai niciodata incredere nici macar in medici si cu atat mai putin in pastile. Producatorii de pastile nu le fac pentru ca le pasa de oamenii care sunt bolnavi, urmaresc doar profitul.
SI Riana daca problema ta cu urinatul a aparut atunci cand ai inceput sa folosesti medicamentul sa fii sigura ca nu e o coincidenta, firma producatoare zyprexa a fost data in judecata si pusa sa plateasca 1.4 miliarde dolari pentru ca foarte multi care luau zyprexa au facut diabet si s-a dovedit ca din cauza acestuia iar pe prospect lipsea aceasta informatie. Medicamentele astea sunt pre putin testate si daca nu scrie pe prospect nu inseamna ca nu din cauza lor iti apar alte boli/probleme.
Parerea mea e ca nu terbuie sa ai niciodata incredere nici macar in medici si cu atat mai putin in pastile. Producatorii de pastile nu le fac pentru ca le pasa de oamenii care sunt bolnavi, urmaresc doar profitul.
@mdsilviu:
E ciudat ca spui de prietena ta ca nu mai ia de 3 zile Zyprexa si se simte bine, pentru ca un neuroleptic se elimina din organism dupa vreo 2 saptamani dupa ca ai incetat sa-l mai iei. Asa ca unele "efecte negative" sunt mai degraba niste impresii de-ale tale/voastre.
E ciudat ca spui de prietena ta ca nu mai ia de 3 zile Zyprexa si se simte bine, pentru ca un neuroleptic se elimina din organism dupa vreo 2 saptamani dupa ca ai incetat sa-l mai iei. Asa ca unele "efecte negative" sunt mai degraba niste impresii de-ale tale/voastre.
Mdsilviu, Riana1 a spus că: "am mai intrerupt candva cateva luni dar m-am simtit cam rau si am reluat tratamentul." Poate în cazul prieteni tale s-o fi greşit diagnosticul şi nu avea nevoie de un astfel de tratament (timpul va confirma dacă e aşa sau nu). Acum nu înseamnă că tuturor li s-a recomandat în mod eronat Zyprexa. Unii chiar au nevoie de el. Nu mai încuraja lumea pe forum să renunţe la tratament.
Nu sunt impresii de ale noastre, am scris mai sus ca somnolenta crescuta pe care o avea dormea 14 ore pe zi minim, era mereu obosita, ametita, nu se putea concentra, i s-au schimbat medicamentele si se vede o diferenta mare intre cum era pana sa schimbe acele medicamente si cum e acum.
Okto nu am incurajat sa renunte la medicamente si evident ca ii imposibil sa nu te simti rau dupa ce timp de cativa ani ai bagat in corp un medicament si dintr-o data ai incetat sa-l mai iei, nu exista "nu creeaza dependenta". Indica-mi cateva substante pe care le poti baga in corpul tau zilnic si care nu creeaza dependenta, eu nu am intalnit pana acum asa ceva.
Okto nu am incurajat sa renunte la medicamente si evident ca ii imposibil sa nu te simti rau dupa ce timp de cativa ani ai bagat in corp un medicament si dintr-o data ai incetat sa-l mai iei, nu exista "nu creeaza dependenta". Indica-mi cateva substante pe care le poti baga in corpul tau zilnic si care nu creeaza dependenta, eu nu am intalnit pana acum asa ceva.
imi cer scuze, am citit doar o parte din comentarii, dar am sa spun ce m-a ajutat pe mine.am avut mai multe tulburari, ganduri ce nu mi le puteam stapanii, depresie, auzeam voci, nevoia de a enerva si a face pe dos celorlalti, nu puteam gandi limpede sau deloc, tendinte de suicid etc etc.si am fost diagnosticata cu psihoza acuta.e ceva in schimb care mi-a schimbat viata si pot spune ca acum sunt un om normal.deoarece aveam si cosmaruri am apelat la religie.mi-am gasit un duhovnic bun si ma spovedeam in fiecare luna sau chiar la 2 saptamani pentru ca era singurul lucru care ma facea sa ma simt mai bine.am participat la multe slujbe de dezlegare, la molicvele Sf.Vasile, am citit acatiste printre care si al Sf Nectarie si a Sf.Ioan Rusul si am si acum program de rugaciune in fiecare zi, am participat in fiecare duminica la Biserica(pentru ca ma simteam mai bine dupa)..in cateva luni au disparut vocile, senzatiile si tot ce era mai rau.nu pot spune ca sunt credincioasa, dar dupa toate prin care am trecut pot spune ca s-a intamplat o minune cu mine.va sfatuiesc sa mergeti la manastiri, sa dati de un duhovnic batran si sa-l ascultati.Credeti-ma va puteti face bine!
0
25-03-2012, ora 21:18
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Sărut mâna!
Stimată dnă carmen5, m-au impresionat cuvintele dv. V-am descoperit mesajul întâmplător; nu m-am putut abţine să nu vi-l citesc, iar acum nu regret că l-am citit. Mă bucur nespus de mult pentru dv. Într-adevăr, vi s-a întâmplat o minune - o minune în urma căreia ar cam trebui să fiţi credincioasă.
Suferinţa dv. nu a fost în van; v-a condus încet-încet către o elevare spirituală semnificativă.
Ca şi fapt divers, problema suferinţei de orice natură, în lume, a îndurerat şi zbuciumat dintotdeauna conştiinţa omului, în profunzime, indiferent de condiţie socială, naţionalitate, religie, sex şi de alte particularităţi fizico-mentalo-psiho-spiritualo-civice. În ciuda progresului medicinei, bolnavii se înmulţesc şi, mai mult decât atât, apar boli noi, unele incurabile.
Din păcate sau din fericire, pentru unii dintre noi, oamenii, viaţa de pe pământ pare a fi sau este doar o vale a plângerii, o suferinţă continuă. Dar de ce? Există o explicaţie!
Cu răbdare şi în linişte, vă rog să accesaţi link-ul de mai jos şi să citiţi în întregime măcar primul posting al topicului "Psihoterapie pentru trup şi suflet, din perspectivă medico-spirituală: suferinţa", pentru a înţelege mai multe cu privire la cauzele generale ale suferinţei şi la căile prin care se poate ameliora sau trata suferinţa, oricare ar fi ea:
http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva
_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html
Multă sănătate în continuare.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
Stimată dnă carmen5, m-au impresionat cuvintele dv. V-am descoperit mesajul întâmplător; nu m-am putut abţine să nu vi-l citesc, iar acum nu regret că l-am citit. Mă bucur nespus de mult pentru dv. Într-adevăr, vi s-a întâmplat o minune - o minune în urma căreia ar cam trebui să fiţi credincioasă.
Suferinţa dv. nu a fost în van; v-a condus încet-încet către o elevare spirituală semnificativă.
Ca şi fapt divers, problema suferinţei de orice natură, în lume, a îndurerat şi zbuciumat dintotdeauna conştiinţa omului, în profunzime, indiferent de condiţie socială, naţionalitate, religie, sex şi de alte particularităţi fizico-mentalo-psiho-spiritualo-civice. În ciuda progresului medicinei, bolnavii se înmulţesc şi, mai mult decât atât, apar boli noi, unele incurabile.
Din păcate sau din fericire, pentru unii dintre noi, oamenii, viaţa de pe pământ pare a fi sau este doar o vale a plângerii, o suferinţă continuă. Dar de ce? Există o explicaţie!
Cu răbdare şi în linişte, vă rog să accesaţi link-ul de mai jos şi să citiţi în întregime măcar primul posting al topicului "Psihoterapie pentru trup şi suflet, din perspectivă medico-spirituală: suferinţa", pentru a înţelege mai multe cu privire la cauzele generale ale suferinţei şi la căile prin care se poate ameliora sau trata suferinţa, oricare ar fi ea:
http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva
_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html
Multă sănătate în continuare.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
A mai trecut ceva timp...si ma simt si mai bine. Multumesc lui Dumnezeu pentru cat de mult m-a schimbat. Am uitat sa mai spun ca si Sf.Maslu ajuta foarte mult. Nu cred ca m-am mai simtit asa de bine. Va rog...mergeti la Spovedanie, face minuni
S-au inregistrat 2 cazuri de moarte de la injectia cu Zypadhera (Zyprexa - Olanzapina injectabila).
Exista o injectie care se face la 2 saptamani si una la 4 saptamani.
Un caz prezentat la televizor in luna octombrie 2013 si unul, dintre cunoscutii unei persoane care mai posteaza pe Forum.
...
Exista o injectie care se face la 2 saptamani si una la 4 saptamani.
Un caz prezentat la televizor in luna octombrie 2013 si unul, dintre cunoscutii unei persoane care mai posteaza pe Forum.
...
Am sesizat si eu cazul ! Intrebarea este cine si cum raspunde, sau pacientul e de vina ca a apelat la medici !
Eu am 38 de ani...iau medicamentul Zyprexa (comprimate filmate 10 mg) de la 22 de ani...Deci de 16 ani...Nu am avut schizofrenie ci o depresie severa care a inclus si tendinta de sinucidere...In prima faza s-au incercat diferite tratamente: haloperidol, injectii cu diazepam, clordelazin si multe altele pe care nu mi le mai amintesc...Au fost multe oricum...Ma simteam jalnic...mai rau decat daca nu le luam...Imi amintesc si acum cum dupa prima pastila de zyprexa (de 5 mg atunci) parca ceva s-a desteptat in mine si brusc am inceput sa gandesc pozitiv...Era greu atunci cu procurarea lui..In 1999 parca...costa foarte mult...8 milioane sau 9 milioane de lei vechi la vremea aceea era o suma imensa...atata costa o cutie de 10 mg pt o luna. Eram student in anul 2 hotarat sa renunt la facultate pentru ca nu ma mai simteam in stare sa fac absolut nimic..si nu mai aveam chef de absolut nimic...Dupa cateva luni de tratament cu zyprexa am reinceput facultatea...rezultate mult mai slabe decat inainte dar am reinceput-o...am luat in greutate dar nu exagerat de mult..poate 5-6 kg...ma concentram greu...dormeam mult...eram tot timpul oboist, stresat, speriat dar cu timpul am inceput sa ma simt mai bine...Dupa 2 ani de tratament am inceput sa si lucrez in parallel cu facultatea. Nu aveam rezultate remarcabile...dar faceam ceva...Dupa 3 ani am inceput sa ma simt chiar bine...Am zis ca nu mai am nevoie de medicament si am fost aproape sa o iau de la capat cu problemele de dinainte de a incepe tratamentul cu acest medicament...Se obtinea de asemenea foarte greu...bani sa cumpar nu aveam...am reusit totusi si in cateva luni am inceput sa ma simt iarasi bine...Student si...muncitor necalificat (8 ore pe zi, de multe ori prestand munca fizica). al 4-lea an am incercat iarasi sa renunt si am avut aceleasi problem ca prima data cand am vrut sa renunt...dupa 2-3 luni de repaos am reinceput tratamentul cu zyprexa. Mi-am revenit din nou...Si de atunci mi-am spus ca orice s-ar intampla trebuie sa fac orice sa continui tratamentul cu acest medicament...Trebuie sa mentionez ca dupa 3 ani de tratament dormeam normal (8-9 ore pe zi..poate uneori 10), cu memoria stateam acceptabil (memoria unui student care trebuia sa si invete), aveam puterea sa muncesc dimineata de la 8.00 la 16.00 si apoi sa merg la facultate (inginerie, de stat, cursuri serale pentru ca ma transferasem de la cursurile de zi). Despre greutate? Absolut nici o problema..ba chiar..din cauza ca munceam efectiv fizic aveam un corp de invidiat..chiar se credea ca merg la vreo sala de intretinere a musculaturii. Pofta de mancare? Foarte mare, e adevarat dar nu ma ingrasam ci deveneam, , mai bine cladit". Dupa 7 ani am ajuns in anul 6 de facultate (am repetat de vreo cateva ori anii de studentie dar nu neaparat din lipsa concentrarii ci din lipsa timpului de studiu) dar am inceput sa lucrez ca technician (pe postul unui inginer pentru ca nu eram licentiate). Cat am fost technician am facut treaba foarte buna zic eu...fiind chiar de foarte multi apreciat..Am lucrat de multe ori in fata calculatorului, cu vrafuri de proiecte si documentatii in jurul meu chiar si 18 ore in continuu...Si nu de putine ori...A venit criza economica...firma a dat faliment ca mai toate firmele de instalatii- constructii care au lucrat absolut legal si platind toate taxele si impozitele. Am pierdut acest job. Facultatea n-am mai terminat-o desi am ajuns in anul 6 (oricat de neverosimil ar parea, din cauza ca a fost o facultate din Romania, si mai ales de stat). Eu inza am continuat cu Zyprexa...trebuie sa mai spus ca dupa 8 ani de zyprexa m-am simtit excellent...nimeni nu isi dadea seama ca as avea vreo problema sau ca iau vreun medicament...e drept eram considerat cam ciudat dar totusi respectat. Am avut si o interventie chirugicala la mana care s-a vindecat repede. Am lucrat apoi aproape un an ca technician proiectant si mi s-a spus ca m-am descurcat onorabil...Lucrez de aproape 2 ani in alta tara ca muncitor, munca foarte grea, program foarte lung, stress destul de mare, singur intre straini (fara nici o ruda sau vreun prieten apropiat langa mine). Iau si acum zyprexa. Si ma simt excellent. Mi le cumpar singur in mod legal (108 euro cutia de 10 mg, iar eu iau doar 7, 5 mg pe noapte). Mai combin uneori cu diazepam si imovane. Alcoolul? Dupa 3 ani, cand si lucram si luam zyprexa consumam serios alcool si aveam aceleasi stari ca si cei care nu luau zyprexa (eu beam alcool si luam si zyprexa). O perioada m-am mai abtinut. Dupa vreo 12 ani am inceput iarasi sa beau alcool si sa iau zyprexa. Nici un effect advers. Chiar si acum..daca vreau..beau o bere sau doua..iau zyprexa..iar maine ma trezesc foarte relaxat si lucrez foarte linistit. Lucrand intr-o tara dezvoltata...chiar ca si muncitor..castig sufficient cat sa nu-mi lipseasca absolut nimic...Nu ma imbogatesc dar nu ma mai chinui prin spitalele de psihiatrie incurcand medicii si tinand locul altuia care are nevoie de acel pat de spital. De vreo cativa ani buni au aparut diferiti substituienti ai zyprexey din categoria olanzapina. doar cateva se apropie de senzatia zyprexey (zalasta si iropia). Doar se apropie repet...Ca si Torente, Iropia sau Teva. Le-am incercat pe toate. Iau Zyprexa de 16 ani si daca o schimb cu alte, , olanzapine" nu ma simt la fel de bine...chiar nu ma mai simt bine...Viata sexuala? Ejaculez normal, nu sunt ipotent, am avut prietene carora le-au placut relatiile cu mine (ce-i drept relatii cam scurte).
Deci...desi acum obtin Zyprexa foarte usor din alta tara...consider ca ar fi o eroare imensa sa se interzica acest medicament. In momentul in care nu va mai fi...100% voi fi un om terminat...(Aviz celor care isi doresc sa ma vada un om terminat). Sunt sigur ca exista foarte multe personae in situatia mea care nu au scris pe acest forum. Nu interziceti zyprexa! Eu am facut multiple analize...nu am diabet! Singurele problem sunt trgliceridele putin ridicate, dar nu alarmant si hemoroizi pe care ii aveam chiar inainte de a lua zyprexa (datorita unei alimentatii foarte prost avuta).
Vad ca pe site se tot scrie de vreo 4 ani...Daca va mai exista acest site va voi spune si cat de bine ma voi simti si peste alti 4 ani...dar cu conditia ca zyprexa-comprimate filmate sa mai existe...
Deci...desi acum obtin Zyprexa foarte usor din alta tara...consider ca ar fi o eroare imensa sa se interzica acest medicament. In momentul in care nu va mai fi...100% voi fi un om terminat...(Aviz celor care isi doresc sa ma vada un om terminat). Sunt sigur ca exista foarte multe personae in situatia mea care nu au scris pe acest forum. Nu interziceti zyprexa! Eu am facut multiple analize...nu am diabet! Singurele problem sunt trgliceridele putin ridicate, dar nu alarmant si hemoroizi pe care ii aveam chiar inainte de a lua zyprexa (datorita unei alimentatii foarte prost avuta).
Vad ca pe site se tot scrie de vreo 4 ani...Daca va mai exista acest site va voi spune si cat de bine ma voi simti si peste alti 4 ani...dar cu conditia ca zyprexa-comprimate filmate sa mai existe...
@ cristi_ro
Sunt persoane care se simt bine cu Zyprexa.
Sunt foarte putine persoane pe care Zyprexa nu le-a ingrasat.
Lucruri care sunt foarte bune.
Stai linistit ca nu vei ramane fara ea.
Daca e sa se interzica vreodata undeva, daca tu te simti bine cu ea, sunt firme care o importa din strainatate si poti face comanda in orice tara te afli. Ti-o aduci din alta tara.
Contra unui mic comision pentru firma respectiva.
Sunt persoane care se simt bine cu Zyprexa.
Sunt foarte putine persoane pe care Zyprexa nu le-a ingrasat.
Lucruri care sunt foarte bune.
Stai linistit ca nu vei ramane fara ea.
Daca e sa se interzica vreodata undeva, daca tu te simti bine cu ea, sunt firme care o importa din strainatate si poti face comanda in orice tara te afli. Ti-o aduci din alta tara.
Contra unui mic comision pentru firma respectiva.
Eu imi permit sa o cumpar acum...plata integral...dar in Romania cred ca multi sufera din cauza ca Zyprexa nu se mai da gratuit pe baza de reteta...Si dupa cum se stie...majoritatea celor care au nevoie de ea...nu au nici bani sa-si compere mancare...Parerea mea e ca a fost o mare greseala ca s-a scos de pe lista de gratuitati...chiar si cu bugetul sanatatii micsorat...Zyprexa ajuta foarte mult...
@ cristi_ro
Se da Olanzapina pe baza de reteta gratuita.
Si cei care luau inainte Zyprexa iau acum Olanzapina.
Nu prea i-am auzit plangandu-se.
Se da Olanzapina pe baza de reteta gratuita.
Si cei care luau inainte Zyprexa iau acum Olanzapina.
Nu prea i-am auzit plangandu-se.
Iti spun eu ca Zyprexa e mult mai bun decat celelalte medicamente care au la baza Olanzapina...De altfel si diferenta de pret dintre ele o spune...
Pentru unele persoane e buna Zyprexa sau Olanzapina. Recunosc ca sunt diferente intre ele.
Mie mi-a facut foarte rau. Dormeam 20 de ore pe zi cu ea si m-a ingrasat foarte mult intr-un foarte scurt timp. Ma constipa. Era sa fac ocluzie intestinala.
Unii, foarte putini, nu au astfel de probleme.
Mergi pe ea inainte daca iti merge bine cu ea.
Greu se gasesc medicamente potrivite pentru fiecare persoana in parte.
Mie mi-a facut foarte rau. Dormeam 20 de ore pe zi cu ea si m-a ingrasat foarte mult intr-un foarte scurt timp. Ma constipa. Era sa fac ocluzie intestinala.
Unii, foarte putini, nu au astfel de probleme.
Mergi pe ea inainte daca iti merge bine cu ea.
Greu se gasesc medicamente potrivite pentru fiecare persoana in parte.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2schizofrenie sau nu?
- 39Reactii adverse la antidepresive
- 7Schizofrenie - Probleme servici
- 9Posibil din depresie in schizofrenie?
- 3schizofrenie
- 4Antinevralgic p cu coaxil/bromazepam
- 1Medicatie psihotropa+Neuro Optimizer?Se poate?
- 6Efectul tratamentului medicamentos!
- 2Anestezie dentara
- 3Crestere in greutate de la tratament psihiatric
- 5Schizofrenie. Aud voci. Sunt de acord cu ele. Ajutor.
- 2Orfiril, convulex sau depakine?
- 8Autism sau schizo?
- 1Pastilele psihiatrice afectează ficatul?Am ceva grav la ficat?
- 18Posibila schizofrenie
- 1Anxietate și atacuri de panică
- 2Mai are rost viata asta daca sunt bolnav incurabil?
- 3Avc?
Mai multe informații despre: Schizofrenia medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: