Schizofrenie - Probleme servici

21-02-2013
woodoo
Nu este medic/terapeut
woodoo
Pe scurt am fost diagnosticat cu schizofrenie in noiembrie 2011. Am avut un episod mai grav timp de aproape 1 an care a inceput in mai 2010 si dupa iulie 2011 iau medicamente (Olanzapina, acum iau o doza de 5mg) pana acum.

Am acceptat ca am o problema si trebuie sa iau pastile ca sa fie bine.

Mai am o temere care nu imi da pace.

Am fost dat afara de la servici pe motive de incompetenta in iulie 2008.(Cred ca si atunci am avut un episod sau ca este oarecum legat de boala).
In timpul crizei care a durat intre mai 2010 si pana la iulie 2011 am fost dat afara de la 2 servicii. Nu ma puteam concentra la servici si nu dadeam randament plus ca aveam tendinta sa vorbesc singur sau sa rad singur si de asta ma izolam sau ma uitam pe fereastra.

De cand iau pastile(Olanzapina, acum iau o doza de 5mg) sunt putin mai somnolent de la tratament dar la servici totul e ok.

Tocmai am gasit un alt serviciu foarte ok cu un salariu foarte bun si sunt foarte entuziasmat.

Intrebarea mea este daca chiar daca iau tratamentul e posibil sa am probleme la servici din cauza afectiunii?
Ce credeti?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
7 comentarii
0
21-02-2013, ora 22:33
smaralde
Nu este medic/terapeut
smaralde
Am o veriosara cu diagnostul asta care de ani de zile ia tratament si-i este f bine. Totul este sa nu-l intrerupi... boala recidiveaza si apoi din nou si nu merita. Sanatate multa... fii optimist... se poate trai f bine si cu asta... si apoi medicina evolueaza deci...
0
21-02-2013, ora 23:34
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nu vad de ce ai avea probleme atata vreme cat iti constientizezi boala si te tratezi !

Ma gandesc la primul pacient al tarii care manifesta un evident delir de grandoare ( se considera mai presus de lege si de toti ceilalti inaintasi ai sai inclusiv Regele Mihai ), combinat cu mania persecutiei ( ocazional ) si mito-manie crasa in restul timpului ! A schizofrenizat ( scindat ) societatea si institutiile unde a avut acces, a fetisizat Constitutia si totusi nu se simte vinovat cu nimic !
In acest sens cred ca presedintele ar trebui sa fie un exemplu pt cei care isi fac griji tot timpul despre cum il percep cei din anturaj sau au complexe de inferioritate ! :)

Iata si un banc pe tema asta :

Basescu la psihiatru:

-Nu stiu ce se-ntampla ca in ultimul timp sunt tot mai atacat de opozitie si de moguli, au inceput sa ma paraseasca pana si sustinatorii fideli si scad vertiginos in sondaje.
Mi se reproseaza ca prea ma bag in toate, ca sunt autoritar si chiar ca ma dau drept Dumnezeu...

Psihiatrul:
-S-o luam incet si metodic. Spuneti-mi amanuntit si in ordine cronologica tot ce-ati facut.

Basescu:
-Pai sa vedeti, la inceput am creat Cerul si Pamantul...

Mult curaj si sanatate !
0
22-02-2013, ora 23:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ woodoo

5 mg Olanzapina o iau cei cu depresie.
Doza ta de intretine in schizofrenie este de 10 mg Zyprexa.
Ia tratament corect, deoarece doza asta te poate face chiar sa virezi.

Daca se mai intampla lucruri neplacute la serviciu, iti atrag atentia ca avand schizofrenie, te poti pensiona cu pensie minima de 350 lei pe luna. Iti trebuie minim o luna pe cartea de munca.
De asemenea iti poti face indemnizatie de handicap de 234 lei/luna.
Total: 584 lei/luna

@ stevens

Un om care nu munceste nu cred ca are dreptul sa cuvante in fata unuia care munceste.
Faci pacate mari.
Pacatele sunt cauzele bolilor.
0
23-02-2013, ora 13:07
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Stimata Clara, poate de la prea mult litiu ai inceput sa ai cosmaruri cu mine somer ?! :) Inr-adevar am avut doua somaje la distanta de 12-13 ani, insa nu asta e subiectul discutiei !

Ideea era ca desi Primul Pacient al tarii a fost demis de aproape 90 % din cetateni el continua sa stea legat cu lanturi de scaun si acest exemplu am vrut sa i-l dau autorului subiectului, cu atat mai mult cu cat el isi constientizeaza boala si se si trateaza !

Altfel te inteleg perfect, cine se aseamana se aduna, adica psihoticul la psihotic trage, asa am ajuns sa avem un presedinte de tara bolnav psihic ( netratat ), care a coalizat in jurul sau alti oameni asemenea lui si care a facut praf pur si simplu cam toate institutiile si societatea in ansamblul ei, doar ca sa-si indeplineasca el delirul sau de grandoare !
Tie ti-ar da prin cap sa transformi o sala de conferinte intr-o locuinta particulara (de 1300 de metri patrati! - pe un singur nivel) !? Iar in momentul de fata doarme in casa vecina cu cea de sus intr-un dormitor imens de vreo 2 sau 300 de metri patrati (sau chiar mai mult nu mai retin exact ) ! Doar dormitorul !! Nu crezi ca seamana a diagnostic ?! Megalo-manie iti spune ceva ?

De asemenea sunt foarte curios daca pe acest dement l-ar mai angaja cineva in mediul privat, cum lucreaza mai toata lumea in ziua de azi ! Stii ca distinsul personaj si-a dat foc propriei nave ( fiindca vroia sa i se dea alta ) si a provocat un incendiu intr-un port strain si care s-a extins la mai multe nave !? Iar statul roman a platit atunci daune de cateva milioane bune de dolari, o suma foarte mare pe vremea aceea !

Sanatate la toata lumea si intelepciune la conducatori ! :)
0
24-02-2013, ora 10:25
woodoo
Nu este medic/terapeut
woodoo
Multumesc mult pentru raspunsuri!

@clara_p
Te asigur ca doza care o iau de olanzapina este cunoscuta si psihiatrului meu.Am inceput cu o doza mai mare dar acum iau doar 5mg si ma simt bine.
Multumesc pentru sfaturi.
0
24-02-2013, ora 14:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ stevens

Clevetitorii nedeptatesc 3 categorii de oameni

- pe ei insisi pentru ca mint
- pe ascultatori, pentru ca si pe ei ii amagesc inselandu-i
- pe cei ce sunt clevetiti, fiindca nedreptatesc renumele si cinstea lor cea buna.

Se cuvine deci sa nu tacem la clevetiri, dar nu ca sa ne izbavim pe noi insine prin contrazicere, ci ca sa nu iertam calatoria cea usoara a minciunii, iar pe cei amagiti sa nu-i lasam in vatamare.
0
24-02-2013, ora 15:39
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nu te contrazic Clara, asa o fi cu clevetitorii sadea, adica cu barfitorii ! Dar observ ca tu iti motivezi optiunea politica cu teologie ortodoxa deci parerea mea e ca te afli in inselare deoarece eu nu ma incadrez in aceasta categorie :

- nu ma mint pe mine ci dimpotriva ma usurez sufleteste :)
- nu ii mint nici pe ascultatori ci II INFORMEZ
- pe impricinat nu incerc sa-l defaimez ci incerc sa-l INDREPT, spre binele lui si al nostru bineinteles

Altfel cred despre el ca este un bun roman (patriot), un foarte bun tatic, un sot grijuliu dar e un presedinte absolut EXECRABIL !

Iti mai amintesc ca anul trecut si celalalt, deci in plina criza, obama al tau a cerut renovarea vilei in care sta ( cu dormitor de 350 de m2 ) = 2 mil de E, in paralel cu transformarea vilei Dante din sala de protocol si intruniri in 'locuinta pt un fost sef de stat' cu alte 2 milioane de E ! Cu toate ca noi ii asiguram toate conditiile si implinirea tuturor capriciilor sale si ale familiei sale, el inca se tine de intrigi si combinatii ieftine !

Tie ar trebui sa-ti fie mila de baiatul de mai sus care se chinuie sa plateasca si el un impozit la stat si nu este primit ! Acesti oameni trebuie sprijiniti si firmele la care lucreaza de asemenea incurajate sa-i primeasca prin inlesniri fiscale, ceea ce cred ca exista intr-o oarecare masura, dar poate trebuie mediatizate mai bine ! Iar daca nu exista aceste inlesniri ar trebui adaugate la viitoarea lege a muncii !

Parerea mea !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •