Efectul tratamentului medicamentos!

15-07-2018
Dadu485
Nu este medic/terapeut
Dadu485
Buna ziua, în ultima vreme am tot scris pe forum si am primit răspunsuri bune pentru care va multumesc, dar astăzi vreau sa zic ca nu ma simt prea bine si as dori niste răspunsuri de la dumneavoastra sa stiu cum sa procedez.In prezent urmez un tratament medicamentos cu Asentra jumătate de pastila dimineata si de doua zile iau si Jumatate de pastila la prânz si Mirzaten seara la culcare jumătate de pastila, si de 3 zile iau si Rhodiolin, problema este ca nu prea isi face efectul acest tratament si tratamentul cu Asentra si Mirzaten il.iau de o lună și ceva.Gandurile despre suicid nu au dispărut nici macar nu s-au rărit, gândurile ca as putea sa le fac rau copiilor la fel, orice as face si oriunde m-as duce si oricât as incerca sa.ma.gandesc la altceva nu pot.Azi.m-am întins sa ma odihnesc puțin la.amiaza si m-a cuprins o teama ca nu pot sa dor, o stare de agitație si o durere in piept si de cand m-am trezit parca sunt un pic rupt de realitate.Problema este ca nu prea ma mai pot bucura de nimic, de copii, de viata, de absolut orice.Am momente in ziua cand ma gandesc ca nu as face niciodata gândurile alea simt bine rad, glumesc, dar in mare parte a zilei ma.simt ca nu ma.pot bucura nimic si as vrea sa schimb treaba asta.Cum imi dau seama daca tratamentul functioneaza sau nu, cum ar trebui sa ma simt dupa o lună și ceva de tratament?Ședințe de psihoterapie am.facut 3, 2.dintre ele cu un domn psiholog cu care am dat un test si care a zis ca nu am nimic, dar eu nu ma.simt bine, si prima sedinta cu o doamnă psiholog cu care trebuie să mă te întâlnesc saptamana viitoare.Daca ma.simt in continuare rau inseamna ca tratamentul nu isi face efectul si trebuie schimbat nu?Problema este ca psihiatru mea mi se pare un pic neinteresantă si sincer daca o sun sunt mai mult ca sigur ca nu raspund si daca răspunde vorbeste scurt, eu nici.macar nu stiu ce diagnosticat am, nu stiu nimic si am fost la ea de 3 ori, ultima oara Joi când am turat ca nu ma.simt bine si ea nu a făcut nimic c altceva decât mi-a.marit doza de Asentra cu jumătate de pastila.Cum trebuie să procedez?Scuzati-a daca sunt un pic prea insistent dar as vrea sa gasesc niste răspunsuri și să stiu cu ce ma confrunt!
6 comentarii
1
15-07-2018, ora 20:25
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
S-a dovedit că nici-un tratament nu funcționează dacă nu ai încredere că îți face bine. Privește înainte cu încredere, spune-ți că totul va fi bine și vei reuși.
Eu le spun de fiecare dată clienților mei:
„Când aveţi o problema deosebit de grea si derutantă, poate îngrozitor de descurajatoare, există un principiu de bază pe care să-l aplicaţi iar şi iar. Este simplu: nu vă daţi bătut niciodată.
A vă da bătut înseamnă a invita înfrângerea. Şi nu numai în legătură cu problema din acel moment. Renunţarea contribuie la înfrângerea completă a personalităţii. Vă conduce spre o psihologie a învinsului.”
Deci crede că-ți va fi bine, că e o problemă de moment peste care vei trece cu brio.
Gândurile sunt acțiuni, iar dacă tu ești sceptic în privința tratamentului și psihoterapiei, nu vei obține nici-o schimbare.
Încearcă să ai tot timpul ceva de făcut, să ai mintea ocupată, pentru că într-o minte ocupată gândurile negative nu au loc.
0
15-07-2018, ora 23:54
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
Si eu am ce ai tu, ganduri obsesive, care chiar si cu tratament s-au mai redus dar nu in totalitate si mai am zile cand ma simt nasol rau.
Combina medicamentele cu psihoterapia mai mult timp ca am vazut ca asta se recomanda in TOC(tulburare obsesiva) si da rezultate.
Din cate stiu eu nu se ia Rhodiolin cu antidepresive concomitent ca exista riscul sindromului serotoninic, ori una ori alta deci.
Dar poti sa iei vitamine B si magneziu pe langa medicatia antidepresiva.
Sanatate multa!
0
16-07-2018, ora 14:45
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
N-are nici o legatura increderea in tratament cu eficienta lui, efectul placebo, tabetele, halatul, vizita la medic, tine cel mult 2-3 zile, iar unii medici cred ca pot prelungi acest efect luni de zile !
Dadu, daca ai marit doza si te simti tot la fel sau mai rau cred ca e cazul sa schimbi medicul nu doar tratamentul ! Unii medici din lipsa de cunostinte, de inspiratie sau din lene incearca sa "potriveasca" pacientul tratamentului si nu invers cum ar fi normal !
0
17-07-2018, ora 11:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu mai amesteca naturiste cu alopate si mai da o sansa tratamentului cateva saptamani, in paralel cu psihoterapia.
0
17-07-2018, ora 13:00
Dadu485
Nu este medic/terapeut
Dadu485
Asa am sa fac...saptamana viitoare ma duc din nou la psihoterapie...problema este cam asa:mi-am cam dat seama ca sunt niste ganduri obsesive, ca nu vreau sa fac nimic din gândurile alea dar totusi câteodată apare îndoiala.dimineata pana sa scriu acest mesaj a fost totul perfect, deodată mi-au apărut în cap niste intrebari si niste ganduri si iar s-a schimbat situatia.asa vreau sa învăț sau nu stiu cum sa spuns, sa pot sa imi controlez stările astea.
0
17-07-2018, ora 15:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Te va ajuta psihoterapeutul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: