vindecarea dupa extractie dureaza prea mult!
Am 20 de ani si in curand imi voi pune aparat dentar.Pt asta a trebuit mai intai sa "scap" de toti cei 4 molari de minte INCLUSI :((.Primul a fost molarul 3.8.Interventia a durat destul de mult, cam 2 ore.Dupa interventie a urmat chinul...falca umflata, vanatai, etc.Inciziile s-au vindecat rapid, f frumos, cu rare sangerari, dar acum vine si problema.au trecut 2 saptamani si 2 zile de la extractie si inca se mai simte hematomul, as putea spune ca dak ma uit atent si falca inca mai e putin umflata.Ceea ce ma ingrijoreaza si mai tare este ca tot nu pot deschide gura foarte bine...de ex atunci cand casc sau cand vreau sa musc dintr-un mar.Medicul m-a vazut de mai multe ori dupa extractie si a zis ca totul decurge foarte bine...nu mi-ar fi zis de un posibil trismus, insa sunt ingrijorata...e normal ca dupa 2 saptamani inca sa prezint toate aceste afectiuni post-operatorii?mai am de scos inca 3 molari de minte...in ritmul asta o sa ma chinui 4 luni :((
4 comentarii
Doua saptamani poate sa fie normal, mai ales la un molar inferior unde interventia a durat 2 ore. Ganditiva numai la o taietura banala - si acea are nevoie de ca. 3 saptamani de vindecare. Pe de alta parte, fiecare extractie poate fii diversa - depinde de zona, de durata interventiei si daca intervine eventual o infectie secundara postextractiva. In mandibula pote fii mai traumatica pentru ca osul este mai dur.
SI FETITA MEA A FACUT CA TINE SI-A SCOS VREO 4 MASELE DE MINTE.S-A CHINUIT DAR ACUM DINTII SUNT FOARTE FAINI.A PURTATAT APARAT PE CARE LA TOT SCHIMBAT SE SPALA CU NISTE PERIUTE SPECIALE FOARTE FINE.DAR EA SI-A DORIT MULT CA A VAZUT LA O COLEGA DE FACULTATE CUM AVEA DANTURA INAINTE SI DUPA.NU E USOR.RABDARE CA DUREAZA ANUL ASTA ASA O TII.DAR MERITA INPORTANT SA FII CALMA SI LINISTITA.
Va multumesc mult pt raspunsuri si sfaturi !
Buna. incearca sa iei vitamina c de 1 gr, gen redoxon sau upsavit, ca te ajuta la vindecare mai rapida.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2extractie masea de minte
- 3este normal sa-mi scoata doar 2 radacini dintr-o masea cu 3 radacini?
- 3Mi se inampla ceva grav, ati mai auzit...
- 44Canini strambi - aparat dentar sau extractie?
- 5masea cu infectie (puroi) extractie
- 3e greu de extras maseaua de minte?
- 4dureri dupa extractie
- 5Dinte extras
- 6Care este maseaua de minte?
- 1probleme cu dinti
- 2Canal ramas gol dupa extractie masea
- 1infectie masea
- 3Problema extractie granulom (citire radiografie)
- 1maseau umflata dar mi-a scoso!
- 3umflatura
- 3Dinte scos gresit
- 2Extracție Masea
- 2Igiena dupa extractie
- 1Extracție masea pacient diabetic
- 1Despre dantura - extractia si sinusul
Mai multe informații despre: Extractia dentara
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: