Va rog îndrumați-ma și ajutați-ma! ma confrunt cu niște insomnii foarte urate.

06-12-2021
AnnaMaria29
Nu este medic/terapeut
AnnaMaria29
Buna seara! Am 4-5 zile de când ma confrunt cu niște insomnii foarte urate. Totul a început intr-o seara când am simtit ca îmi amorțiseră picioarele și le simțeam foarte grele, iar acest lucru mi-a perturbat foarte tare somnul, am adormit pe la 5 dimineața. În următoarele seri, a început calvarul. Seara când vreau să ma pun la somn și închid ochii încep să-mi apară in cap imagini vizuale cu mine foarte urăte( ex: țipând, făcând lucruri rele, mă aud vorbind chestii urâte, înjurând), acestea durează câte 1-2 secunde fiecare și apar sute de imagini. Vreau să vă spun că sunt și foarte agitată, mă întorc de pe o parte pe alta, îmi mișc picioarele continuu, nu pot să stau nici în pat, parcă mă arde. Sunt agitată continuu și nu știu cum să mă controlez, am impresia că înnebunesc și o să-mi smulg părul din cap. Nu am avut niciodată probleme cu somnul, iar cu visele nici atât. Nici acum in perioada asta, dacă ațipesc spre dimineata câte o ora, doua nu visez deloc urat. In ciuda acestor simptome, in cursul zilei îmi mai apar in minte niște imagini cu mine ca si cum as arunca telefonul de nervi( deși eu nu sunt nervoasa) sau cum as începe sa ma plimb prin toată casa fiindcă nu am stare sa stau intr-un loc. Efectiv încep sa cred ca-mi pierd controlul asupra corpului si înnebunesc.Va rog sa ma ajutați sa-mi spuneti ce poate fi și sa ma îndrumați. Multumesc frumos!
6 comentarii
1
06-12-2021, ora 08:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna. Mergeti sa va vada un psihiatru si incercati si psihoterapie. Alte cai nu exista...
1
06-12-2021, ora 08:37
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Tratament psihiatric, concomitent cu psihoterapie.
1
06-12-2021, ora 09:28
AnnaMaria29
Nu este medic/terapeut
AnnaMaria29
Multumesc frumos pentru răspunsuri, dar in ce tulburări apar aceste chestii?
1
06-12-2021, ora 10:21
Psihologie, București
Un diagnostic sigur se pune numai în cabinet. Poate fi un sindrom anxios-depresiv cu elemente psihotice sau altceva. Mergi la un psiholog clinician sau psihiatru să=ți pună un diagnostic sigur. Pentru că în cabinet sunt mijloace de investigație.
2
06-12-2021, ora 10:32
AnnaMaria29
Nu este medic/terapeut
AnnaMaria29
Multumesc frumos, numai bine!
1
12-09-2022, ora 10:27
mariana226
Nu este medic/terapeut
mariana226
Da, am gasit, dupa ani de zile in care am mers din medic in medic, ajungand sa iau cate cinci pastile sa pot dormi.

Mi s-a prescris de catre o doamna terapeut, Gloria Tanasescu, un tratament complex, pe o perioada de trei luni de zile, cu vitaminele D3 si B complex, in anumite doze.

Tratamentul mi l-a recomandat in urma analizelor de laborator.

Dupa 3 luni de zile am inceput sa ma simt mai bine si sa pot dormi in sfarsit.

De la 5 pastile, acum iau doar 3, in doze mult mai mici. Reusesc sa dorm chiar si 7 ore pe noapte, in conditiile in care acum cativa ani nu dormeam nicio ora.

Acum iau tratament de intretinere, si mi-a spus ca trebuie sa il urmez doi ani de zile in total, pentru ca atat dureaza sa se repare tot ce s-a stricat din cauza lipsei de somn.

Am trecut printr-o perioada extrem de grea, ajungand sa nu mai pot merge nici la serviciu un an de zile din cauza oboselii si a starii de rau.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul