Problema mare in legatura cu somnul, va rog sa ma ajutati!

28-02-2021
valentin16hz
Nu este medic/terapeut
valentin16hz
Buna ziua, am si eu o problema mare cu somnul si nu stiu ce sa ma mai fac.
Am 33 de ani, de 1 an de zile am avut un soc din cauza copilului si de atunci nu mai pot sa dorm deloc, maxim 3 ore pe noapte, e un cosmar, nu mai pot in situatia aceasta.
La inceput mi s-a prescris de doamna psihiatru seroxat cu xanax 0, 5mg fara nici un efect, dupa aceea mi-a crescut doza de xanax la 1mg, la fel, aceeasi problema, fara nici un efect, in ultima perioada am ajuns sa iau vreo 6 pastile de xanax de 1mg si tot cam atatea de diazepam de 10mg, insa eu tot nu pot sa dorm, am combinat si asta cu alcool din cauza stresului si a starii de nervi pe care o am pentru ca m-am saturat sa dorm 3 ore pe noapte si a doua zi la munca sa fiu o leguma.
Deci practic iau cam 6mg xanax dintr-o singura inghitutura + 60mg de diazepam, am mai incercat si gerodorm 40mg, le-am combinat pe toate, v-am spus am combinat toate acestea si cu o bere sau doua, tot am zis ca pot dormi.
Am ajuns sa ma indop cu aceste pastile si sa nu-si faca nici un efect.
Va rog frumos sa ma ajutati, nu exista o pastila tare care sa te poata adormi?
M-am saturat sa fiu o leguma la munca din cauza lipsei de somn, va rog ajutati-ma!
3 comentarii
1
01-03-2021, ora 00:20
360
Nu este medic/terapeut
360
exista rivotril...vb cu doctorul de el. poate trebuie sa mai prescrie si alt fel de medicamente
0
01-03-2021, ora 21:10
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati alt somnifer.
1
01-03-2021, ora 22:00
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Exista trei solutii f bune si care nu dau dependenta cum poate da xanax, diazepam sau altele, deci:
Una din cele trei:

1 - 50 mg Quetiapina seara adica Seroquell
2 - 50 mg Trittico seara
3 - 15 mg Mizarten adica mirtazapina seara

Merge f bine, du-te la medic si spune-i ca vrei una din aceste variante. Asta stiu de la un medic psihiatru care este chiar aici pe site, nu e doar o parere de a mea. Tot asa, il intrebasem ptr un caz de insomnie.
Xanax si diazepam sunt periculoase, dau dependenta si toleranta adica o sa fie nevoie de mai mare doza ptr acelasi efect, sau e posibil sa dea dependenta si toleranta, ca nu la toti dau, dar la f multi.
Deci asta este. Daca nu iti merge cu una din variante, incerci pe alta, dar una din ele va merge sigur.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  • 2Breathe - dispozitivul care îți îmbunătățește somnul
  • Tratamentul cu melatonină este eficient în insomnie?
  • Câteva sfaturi pentru insomniaci
  •