Va rog ajutor! Iau efectin, anxiar, abilify - nu simt nicio diferența

19-05-2022
Serbanotiliamaria@gmail.com
Nu este medic/terapeut
Iau efectin ep dimineața 150mg prânz 150mg am 5 săptămâni și nu simt nicio diferența, pe lângă iau 1 anxiar dimineața și 1 la prânz, și 15mg abilify dimineață - acesta îl iau de o săptămână, sunt tare descurajata, plâng și nu ma pot ocupa de nimic, nu simt nicio plăcere, ce sa fac? Va rog cine a luat efectin cum i-a fost? Mulțumesc mult și aștept răspunsul dvs.
37 comentarii 12 Înainte ›
2
19-05-2022, ora 16:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mai aveti rabdare 2-3 saptamani sa isi faca Abilify-ul efectul si daca situatia nu se imbunatateste reveniti la medic pentru schimbarea tratamentului.
1
19-05-2022, ora 16:25
Nu este medic/terapeut
Și efectin ul asta nu trebuia sa își facă efectul? Am tot schimbat antidepresive și asta ar fii asul din mânecă...
2
19-05-2022, ora 17:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trebuia dar daca nu isi face combinatia ar trebui sa de roade cam intr-o luna de la inceperea Abilify-ului.
1
19-05-2022, ora 17:19
Nu este medic/terapeut
Când am început efectinul, am luat paralel quetiapina doza 400mg, dar nu ma simțeam bine, ma trezeam amețita, drogata, am rezistat pana acum o sapt și mi-a băgat abilify și de somn iau trittico 100mg, sa fie prea mult trittico?
2
19-05-2022, ora 17:54
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Daca nu a mers efectinul de 5 sapt, nu merge la tine, trebe schimbat, mie medicul a zis ca daca dupa 4 sapt nu merge un antidepresiv, nu e bun.
Vorbeste cu medicul si vezi ce zice.
Si oricum daca la x a mers bine efectin, nu inseamna ca trebuie sa mearga si la tine, deci e relativ, faptul ca cineva iti zice ca la el a mers sau nu, nu e relevant ptr tine.
Ce diagnostic ai ? Depresie sau schizo ?
1
19-05-2022, ora 18:18
Nu este medic/terapeut
Depresie, din ianuarie am tot luat câte 1 luna arketis, apoi serlift, cymbalta, cipralex și acum efectin, sunt de o luna internata și iau efectin, mâine plec acasă, îmi zicea k o sa mai îmi dea 1 pastilă pe baza de hormoni de tiroida, deși eu nu am glanda
1
19-05-2022, ora 19:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca nu merge Efectinul singur se mai introduce un neuroleptic in cantitate mica. Daca nici asa nu merge se creste cantitatea de neuroleptic.
Costy, nu te mai baga.
E bine cum a actionat dr. Dv. sunteti cam rezistenta la tratament iar dr. incearca sa va faca o schema care doar doar sa mearga. Aveti incredere in medic si mai mergeti o luna cu aceasta schema. Nu mai faceti atatea schimbari ca apoi nu veti mai avea cu ce sa schimbati.
1
19-05-2022, ora 20:22
Nu este medic/terapeut
Mulțumesc pt răspunsuri, e tare greu cu răbdarea fiind vorba de atâtea luni, insa sper sa funcționeze ce face acum, mi-a propus sa fac o terapie numita TMS ceva cu eletroimpulsuri la creier, ați auzit pe cineva care a folosit și a dat roade?
1
19-05-2022, ora 21:36
360
Nu este medic/terapeut
360
de terapia cu socuri electrice am auzit si tin minte ca se folosea/foloseste ca alternativa de ultima instanta, in depresiile majore grave. nu stiu daca acesta este si cazul dumneavoastra. consultati si un al doilea doctor in privinta asta, pentru o a doua opinie asupra acestei terapii, pt ca tin minte ca e bine sa fie evitata aceasta terapie. s-ar putea sa ma insel, insa e mai bine sa consultati si un al doilea doctor daca se poate, privind aceasta solutie.

deasemenea, inainte de a acceopta aceasta terapie, asigurati-va ca si familia este informata de aceasta procedura, direct de catre doctor.

LE: ----------*

(*modificat de admin)
1
20-05-2022, ora 00:28
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Serbanotiliamaria@gmail.com, am facut eu tms ala, nu m-a ajutat cu nimic, mi-a pus ceva pe cap si nu stiu ce facea acolo, nu are legatura cu terapia cu electrosocuri care e infecta si tampita. Dar poate te ajuta pe tine.
Insa pe tine te ajuta un trat bun, trat se schimba pana merge, asa mi-a zis medicul meu ca se face, altca cale nu e.

xtreme07, nu e vb de electrosocuri, TMS e altceva, nu are nici o leg cu ce zici tu. Ce zici tu e o metoda a naibi de nenorocita, si se foloseste poate doar daca nu a mers nici un tratament.
Eu as prefera sa ma duc dracu decat sa fac aia. Si nu tine, dupa un timp depresia revine si iar faci.
1
20-05-2022, ora 11:09
Nu este medic/terapeut
Revin cu mențiunea ca dorește sa îmi introducă în schema de tratament eutyrox, Costy am văzut ca și tu ai luat? A mers?
1
20-05-2022, ora 14:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu aveti probleme cu glanda si vor sa va introduca Euthyrox?
1
20-05-2022, ora 14:12
360
Nu este medic/terapeut
360
nu are glanda. spune asta in postare anterioara.
@Serbanotiliamaria...e ok euthyrox. e un tratament normal pt cei care nu mai au glanda tiroida. sora mea il ia (euthyrox-ul) si nu are probleme (ea avand deasemenea glanda scoasa)
1
20-05-2022, ora 22:07
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Serbanotiliamaria@gmail.com, nu a mers euthyrox pe depresia mea.
Medicu a zis ca uneori euthyrox merge pe depresie daca ai hipotiroidism.
Trebe sa faci analizele sa vezi daca ai hipo sau nu, daca nu ai, nu are sens sa dea.

Clara, se da si ptr depresie euthyrox in caz de hipotiroidism, trebuia sa ii faca analizele inainte sa-i dea euthyrox, daca nu are hipotiroidism, nu are de ce sa-i dea.

Xtreme, se da euthyrox ptr hipotiroidism si cand glanda merge mai incet, nu doar cand s-a scos. Iar daca are hipo, poate aparea depresia.
1
21-05-2022, ora 09:25
360
Nu este medic/terapeut
360
costy, daca e scoasa tiroida, automat e necesar medicamentul pt ca nu mai are o glanda care sa produca hormonii = hipotiroidism
1
21-05-2022, ora 12:11
Nu este medic/terapeut
Eu nu am glanda tiroida sau cel puțin asa mi s-a zis, eutyrox produce hormoni iau 25mg pe zi, o sa ma mai uit odată pe analize sa vad
1
22-05-2022, ora 00:28
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
xtreme07, normal ca daca e scoasa tiroida se face cum zici, dar se face si cand ai tiroida dar lucreaza mai incet.

Serbanotiliamaria@gmail.com, daca nu ai tiroida normal ca ti-a dat sa iei ala, iar ca sa nu ai tiroida trebe sa fi facut operatie, altfel ai, doar ca lucra slab.
1
22-05-2022, ora 11:22
360
Nu este medic/terapeut
360
casty, ca se da euthyrox ptr hipotiroidism sau nu, nu este subiectul discutiei. nu inteleg ce tot ii dai cu asta.
1
22-05-2022, ora 11:52
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
O dau cu asta ptr ca se da si ptr depresie, de ex mie mi-a dat medicul si ptr depresie euthyrox.
Si depresia poate sa apara daca are hipotiroidism, ma mir cum de deja n-a facut analizele ca sa vada medicu, cum medicu nu i-a cerut asta ! Ca mie mi-a cerut.

Din moment ce a zis ca medicul vrea sa ii bage in schema si euthyrox, un psihiatru nu da asta ptr partea de endocrinologie, ii da ptr partea psihiatrica, deci vrea sa faca ce a facut medicul meu.
Dar nu stiai probabil ca se da si ptr depresie.
Dar ptr asta trebuia sa-i ceara analize sa vada daca are hipotiroidism, ca daca n-are, nu are depresia de acolo, si euthyrox nu-si are sensul.

Dar e posibil sa aiba starile astea de la Abilify, nu stim daca inainte avea starile asta, ia sa o intrabam.

Serbanotiliamaria@gmail.com, aveai starea asta cu plansul, lipsa placere si lipsa chef de ceva si inainte sa iei abilify ?
Daca nu e de la abi si e de dinainte, inseamna ca antidepresivu nu e bun, asta clar, daca dupa 4-5 sapt nu e nici o imbunatatire, ti-am mai zis asta, nu conteaza ca le-ai incercat pe alea, sunt si altele de incercat.
Pot sa-ti zic eu altele daca vrei.

Regula era cam asa:

1 - Se da un antidepresiv, daca nu merge
2 - Se schimba cu altul, daca nu merge
3 - Se combina doua antidepresive din aceiasi clasa sau din clase diferite, daca nu merge
4 - Se da un antidepresiv cu doza mica de antipsihotic
Cam asa citisem undeva.
Dar tu mai ai antidepresive de testat, nu ai ajuns inca la punctul 3, la tine a sarit deja la punctul 4, si doza aia de antipsihotic e deja doza de schizo.
1
22-05-2022, ora 11:52
Nu este medic/terapeut
Valorile sunt între 0.5 și 5, eu am 1.5, doctora zice k o sa ma ajute, habar am
1
22-05-2022, ora 12:27
360
Nu este medic/terapeut
360
@costy.. bine atunci spune-i ei, nu mie:

ordinea mesajelor a fost :

serbanotiliamaria: dorește sa îmi introducă în schema de tratament eutyrox,
eu: da, poti lua euthyrox
tu: Xtreme, se da euthyrox ptr hipotiroidism

lol... de unde pana unde ma intereseaza pe mine mesajul de hipotirodisim

ai creat un subiect de hipotirodism cu mine, de parca as fi contestat eu in vreun fel ca euthyrox se da si pt hipotiroidism. asta e ceva ce vrei sa comunici cu initiatoarea, nu cu mine
1
22-05-2022, ora 21:32
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nu trebe sa te intereseaza pe tine, ci pe Serbanotiliamaria@gmail.com, ce-ti scriu si tie citesc toti, nu e doar ptr tine.
Am zis ca ala se ia si ptr depresie, nu intelegi ?

Am zis ca se da si ptr hipo, si daca am zis ce ? Ptr ca oricum are leg cu depresia, ca nu se da daca nu are hipotirodism, deci se leaga de subiect.
Si daca ii da si are hipo, macar sa-i dea ptr asta.
1
23-05-2022, ora 15:38
Nu este medic/terapeut
Am niște tremuri în mâine și ma simt asa de slăbită, fără vlaga, analizele sunt ok, insa eu nu am nici pofta de mâncare, pot lua gan vitamina C+D+ZINC?
2
23-05-2022, ora 16:23
360
Nu este medic/terapeut
360
sunt utile, dar poate reusesti sa te fortezi sa mananci, ca e mai importanta mancarea. eventual poate daca iei niste suplimente (un complex de vitamine si minerale)), iti creste pofta de mancare de la ele. incearca sa mananci portii mici de mancare. poate reusesti sa mananci macar fructe ca sa-ti iei minimum de nutrienti.
gandeste-te cand mananci, ca trebuie sa mananci ca sa te faci bine. forteaza gandul asta. cum am zis, portii mici

poate ppoti incerca sa mananci snacksuri care au ceva nutrienti, si care sa fie placute la gust, ca sa fie astfel mai usor de mancat. ex: popcorn, chips-uri, pufuleti
2
23-05-2022, ora 17:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Luati mai bine un complex de vitamine gen Vitamax, care sa va dea pofta de mancare.
Mai aveti putin timp rabdare cu tratamentul.
1
23-05-2022, ora 22:47
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Serbanotiliamaria@gmail.com, ia vitamine cum zice Clara, daca nu merge, discuta cu medicul tau.
1
30-05-2022, ora 06:39
360
Nu este medic/terapeut
360
cum mai esti ?
2
30-05-2022, ora 07:48
Nu este medic/terapeut
M-am internat aseară, îmi era foarte rău pe acel tratament, azi vad ce tratament primesc și va anunț, poate de data aceasta am noroc
1
31-05-2022, ora 13:12
Nu este medic/terapeut
Bună, iau paxetin momentan câte 1/2 de 3 zi, și seara iau gabaran, 1 anxiar, 1 quetiapina de 50mg, e a 2 zi de tratament, voi ce ziceți?
2
31-05-2022, ora 14:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Dupa parerea mea Paroxetina este cel mai bun antidepresiv care exista. Incercati sa rezistati cu ea si sa treceti de prima luna, pentru a inregistra efectele pozitive.
Adaugă un comentariu / răspuns
37 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: