Ureche infundata, cu scurgeri

02-07-2009
ioanabolba
Nu este medic/terapeut
ioanabolba
Buna ziua Dl dr. Flueraru Valeriu In urma cu 2 saptamani am fost in concediu cu avionul, la aterizare am simtit prima data ca am o problema cu urechile, am simtit o durere puternica sub ureche pe obraz, de parca as sta sa puste o vena. Apoi in timpul sejurului nu am mai avut probleme. Intoarasa acasa, constat ca mi s-a infundat cealalta ureche, dreapta de data aceasta, dupa 3 zile in care tot asa eram, am decis sa merg la doctor ORL, de unde mi-a dat tratament cu antibiotic Lekoklar, ceva spray nazal, un medicament Clarinase si ACC. Ideea e ca a trecut o saptamana, si desi inainte nu aveam absolut nici o durere acum am senzatia ca apasa ceva pe toata partea dreapta a fetei, ma deranjeaza si cand deschid gura cand mananc. De 3 zile a inceput sa curga din ureche o secretie un pic galbuie, mai ales dupa masa si noaptea. Mentionez ca tratamentul a fost dat pentru otita medie congestiva. Acum dupa tratament ma simt mai rau decat inainte, ce e de facut Va multumesc anticipat
62 comentarii 12 3 Înainte ›
0
03-07-2009, ora 18:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca acea ureche congestiva a evoluat..spre supurata.
posibil sa fisurat timpanul si sa se elimine spre conduct.
trebue sa mergeti la ORL.. pentru aspiratie secretii si un consult sub microscop!
0
13-07-2009, ora 09:35
ioanabolba
Nu este medic/terapeut
ioanabolba
Am fost la doctor, la microscop nu a iesit nimic (poate si din cauza tratamentului cu antibiotic), am luat tratament cu clindamicina 7 zile si o solutie otica. Acum cand introduc in ureche aceasta solutie ii simt gustul in gura. Sa fie din cauza timpanului fisurat? In cazul in care este fisurat se reface de la sine? Este o problema majora?
0
13-07-2009, ora 11:06
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
da este o problema majora.
nu cred ca se mai reface de la sine.
sunt 2 pozsibilitati.
1. sa fii foarte atenta cu urechea, sa nu intre niciodata apa in ureche sub nici o forma. cand faci dus pui vata imbibata in crema si astupi bine conductul. dupa care usuci bine in interiorul urechii cu uscatorul de par.
2.te duci in clinica ORL.. si vezi daca se poate inchide acea fisura chirurgical.
0
16-07-2009, ora 14:09
ioanabolba
Nu este medic/terapeut
ioanabolba
Acum ca nu mai sunt scurgeri in ureche, mi-a putut confirma dl doctor ca am timpanul fisurat cam un sfert din el si ca e o fisura anterioara si pe margine (nu stiu la ce se refera acest lucru). Ceea ce vreau eu sa va mai intreb, acum am descoperit ca sub ambele urechi simt parca 2 umflaturi - cate una sub fiecare ureche- nu pot distinge concret dimensiunea, sunt cam la fel, si m-am speriat gandidu-ma cam ce ar putea fi. Ce poate fi acolo si e nomal sa fie asa din cauza infectiei? Mentionez ca infenctia e doar la o singura ureche. Multumesc anticipat.
0
17-07-2009, ora 09:17
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nu pot sa ma pronunt asupra.. acelor inflaturi.. nu stiu despre ce este vorba.. trebue sa le vada cineva, sa le palpeze.. asa nu se poate spune.
Timpanul// daca e perforat un sfert.. NU se va inchide singur!
0
09-08-2009, ora 21:50
ioanabolba
Nu este medic/terapeut
ioanabolba
Din pacate problemele mele cu urechile nu evolueaza inspre bine, cel putin asa simt eu. De o saptamana mi s-a infundat si cealalata ureche, iau antibiotic zinat si ambroxol de 4 zile si nici o schimbare. Cand misc capul simt ca si cum s-ar misca ceva in partea urechii stangi (probabil secretiile de acolo?), mentionez ca la aceasta inca nu este fisurat timpanul. La urechea dreapta iau niste picaturi cu clotrimazol si solumetril, la un moment dat a fost uscata o perioada, insa acum s-a infundat din nou, insa de auzit nu mai prea aud cu ea de cand s-a infundat. Intrebarile mele ar fi: de ce dupa atata tratament nu se vede macar o imbunatatire a starii, ci pe deasupra se infunda si cealalta ureche? ce urmari grave poate avea? daca ma puteti ajuta cu un nume de medic pe care sa il consult din aproprierea zonei mele Oradea (Cluj, Timisoara etc.). Doctorul la care merg acum, mi-a spus ca daca dupa o saptamana de tratament cu antibiotic nu iese lichidul, va trebui sa faca o incizie cu... ceva care sa faca sa iasa lichidul din ureche. Eu nu mai stiu ce sa fac, ce e bine sau ce ar trebui... Va rog ajuta-ti-ma!
Multumesc.
0
11-08-2009, ora 08:11
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
mergeti si va internati la CLUJ la spitalul municipal.
0
30-11-2009, ora 10:52
ioanabolba
Nu este medic/terapeut
ioanabolba
Domnule doctor, din nou vin sa va cer sfatul.
Dupa toate probleme insirate mai sus, a fost o perioada in care a fost aproape totul ok. Mentionez ca am reusit sa aflu ca problema mea e din nas, am o rinita foarte veche care a adunat tot felul de secretii in nas (intre timp am facut si biopsie deoarece doctorita la care am fost mi-a zis ca e sigur o tumoare in rinofaringe). Examenul de biopsie a iesit asa: "tesut fibros cu zone de necroza si prezenta unei reactii granulomatoase giginate epiteloide cu necroza centrala. Coloratia gomori nu evidentioaza contur celular tumoral."Ce de la Cluj au tradus acest lucru cu existenta unor polipi care la endoscopie nazala de fapt nu apar. Secretiile din nas le-am tratat cu floxal, apoi nasul a fost curat. Insa acum o luna am avut o perioada in care am fost un pic racita, nas infundat si s-au infundat din nou si urechile. Cea dreapta cu timpanul fisurat curge, iar cea stanga se pare ca s-a fisurat si la aceasta deoarece am o scurgere incoloro sin ea. Va rog din suflet sa imi spuneti daca e posibil sa fie ceva mai grav decat ceea ce stim noi (o rinita cronica care infunda si urechile), cum as putea sa imi tratez urechile, ce investigatii ar trebui sa mai fac (am facut 2 teste de audiometrie si impedanta) si ce inseamna de fapt rezultatul biopsiei mele din rinofaringe? Mentionez cain urechea dreapta a crescut un polip.
Astept cu multa nerabdare sfatul dumneaoastra!

Va multumesc mult!
Ioana B.
0
30-11-2009, ora 22:36
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
raman la parerea de mai sus.
sa va internati la Cluj si sa faceti tot ce va recomanda medicii de acolo !
0
07-12-2009, ora 11:27
ioanabolba
Nu este medic/terapeut
ioanabolba
Domnule doctor, maine sunt programata pentru internare, respectiv operatie la urechea cu granulatii. Intrebarea mea ar fi daca faptul ca sunt foarte tare racita influenteaza intr-o oarecare masura efectuarea operatiei?
0
07-12-2009, ora 14:49
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
DA, nu o sa te opereze.. decat dupa ce trateaza raceala.
0
15-12-2009, ora 22:41
ioanabolba
Nu este medic/terapeut
ioanabolba
Va multumesc pentru incurajarile de a ma interna, asta am si facut, nu la Cluj, in Oradea la un spital particular. Interventia chirurgicala a avut loc saptamana trecuta marti, diagnosticul de externare a fost : rinita cronica catarala, epifaringita hipertrofica cronica si otita medie supurata bilaterala. Se pare ca aceste granulatii erau si in nas, epifaringe si urechi. In faza aceasta asteptam raspunsul de la examenul histopatologic, se pare ca as fi suspecta de otita tuberculoasa. Pe examenul CT e mai pus diagnosticul de mastoidita cronica. Intrebarea mea ar fi: cat de grave sunt cele 2 diagnostice daca se adeveresc ca sunt si mai ales as vrea sa stiu daca dupa tratament se poate reface auzul sau e posibil sa fie afectat nervul auditiv. Mentionez ca am trimis audiograme pe mail-ul dumneavoastra saptamana trecuta luni inainte de a ma opera.
Va multumesc inca o data pentru sprijin si incurajari!

Numai bine si multa sanatate va doresc!
0
16-12-2009, ora 11:39
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
daca se confirma ca este de origine.. TBC..
o sa faceti un tratament specific.. si o sa se rezolve problema!
Cu auzul.. mai greu.
depinde ce interventie sa practicat pe ureche si cat de mult a afectat timpanul si osicioarele.
o sa repetati audiograma.. peste 2 saptamani si o sa vedeti!
0
30-08-2010, ora 16:30
roxanaraileanu
Nu este medic/terapeut
roxanaraileanu
Buna ziua, am fost la ORL si mi s a pus diagnosticul otita externa furunculoasa, am stat internata 2 saptamani si am facut tratament injectabil: gentamicina ampicilina, algocalmin, si apoi Cforte, mi au mai dat predninson si cefalexin pastile, m au externat si au zis ca e bine insa astazi la control a zis sa ma interneze din nou si sa ma opereze.Problema e ca nu mi au spus in ce consta operatia si as dori sa stiu cum se efectueaza aceasta operatie dar mai ales daca mai exista vreo posibilitate de aplicare a altui tratament pentru a nu suferi o interventie chirurgicala.VA multumesc!
0
30-08-2010, ora 18:02
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
furunculul.. in conductul auditiv.. NU se opereaza. !!!
consultati un alt medic ORL !!!!
0
01-09-2010, ora 22:53
ioanabolba
Nu este medic/terapeut
ioanabolba
Buna ziua, revin dupa terminarea tratamentului pentru otita tuberculoasa. Mentionez ca timpanele s-au refacut singure, unul s-a inchis de tot, la celalalt a ramas doar o fisura foarte mica, auzul mi-a revenit complet. As dori sa stiu daca este posibil sa apara o recidiva a acestei boli si daca da, in ce cazuri si de ce trebuie sa ma feresc. Multumesc mult pentru toate sfaturile!
0
01-09-2010, ora 23:10
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
recidiva apare cand scade imuniatea organizmului.
regimul sanatos de viata ( alimentatie + sport + somn) este calea corecta de a evita recidiva
0
11-09-2010, ora 16:19
ioanabolba
Nu este medic/terapeut
ioanabolba
Din nou va rog sa ma ajutati cu un sfat: am facut o otita externa la urechea stanga, am luat timp de 5 zile picaturi cu Ciplox si unguent Triderm, scurgerea din ureche s-a oprit, la fel si durerea, insa am ramas cu senzatia de ureche infundata. Medicul mi-a zis ca e din cauza timpanului care e putin ingrosat de la otita, insa va trece. Mentionez ca apa nu imi intra in ureche niciodata, deoarece pun vata cu ulei inainte de baie. Cand si cum voi reusi sa scap de senzatia aceasta de ureche infundata? Multumesc din nou, se pare ca urechilor mele le plac f mult otitele de nu mai reusesc sa scap de ele.
0
11-09-2010, ora 23:29
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nu ai specificat la care ureche ai facut otita externa( kla cea cu timpnul fisurat sau la cea la care sa inchis timpanul complet !??) conteaza enorm.
acum nu ai alceva de facut decat sa incalzesti bine urechea( saculet sare., uscator par.s.a)
sa ai grija la respiratiea nazala
0
12-09-2010, ora 15:06
ioanabolba
Nu este medic/terapeut
ioanabolba
Otita am facut-o la urechea cu timpanul care s-a inchis de cateva luni, intre timp s-a inchis timpanul si la cealalta ureche. Inafara de incalzire mai trebuie sa dau cu vreo crema sau ceva in ureche? Cum am sa scap de senzatia de infundat? Multumesc mult de tot.
0
15-09-2010, ora 06:47
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nu.. trebuie sa dai creme.
incalzeste urechea cateva zile si mergi la RL.. sa vada cum se prezinta urechea
0
15-09-2010, ora 06:47
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
scuze
la ORL
0
23-12-2010, ora 01:52
nata.robu
Nu este medic/terapeut
nata.robu
Buna ziua Dle Doctor.

Fetita mea de 4 ani si 7 luni cam din 3 in 3 saptamani are probleme cu nasul, in sensul ca ii apar din senin secretii verzui abundente. Nu face febra, nu tuseste, dar din cauza ca secretiile sunt destul de groase si ea nu le poate sufla (la consistenta lor cred ca nici un matur n-ar putea) uneori i se inflameaza si una din urechiushe. Reusim sa trecem peste astfel de perioade cu mult ser fiziologic, aerosoli ACC si Otocalm in ureche.
M-am decis de curind sa-i fac analiza secretiilor nazale pentru ca nu mi se par tocmai normale aceste mucozitati recurente.
Rezultatul a fost urmatorul :

Streptococ beta hemolitic absent
Staphylococcus aureus absent
Haemophilus influenzae prezent

Antibiograma: Sensibil la: Amoxicilina, Clavulanic, Ceftriaxone, Cefuroxim, Claritromicina, Cloramfenicol, Doxicilina, Ofloxacin, Rifampicina, Trimetoprim+Sulfametoxazol

Eu incerc sa evit administrarea antibioticilor, pentru ca ea are suficiente probleme legate de intestin, iar acestea din urma ii agraveaza starea generala.

Spuneti-mi va rog daca exista vreo posibilitate sa-i administrez antibioticul doar local, adica sub forma de picaturi nazale.
Am tot cauta pe net sa vad daca exista picaturi nazale care sa contina substantele active de mai sus si nu am gasit decat solutie oftalmica Floxal, care contine Ofloxacin si am gasit undeva pe net ca ar exsita posibilitatea prepararii picaturilor de nas in laborator (ex. 1 capsula de Rifampicina + 10 ml ser fiziologic).

Floxalul poate fi administrat si in nas? Ce alte solutii imi puteti sugera?

Considerati ca trebuie sa anunt la gradinita, ca i s-a gasit aceasta bacterie in nasuc?

Va multumesc anticipat pentru raspuns !
Natalia, mamica unui ingeras (f cuminte :))
0
23-12-2010, ora 10:44
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nu tre sa renuntati la gradinita
Trebuie sa faolositi acasa Uleiuri volatile de eucalipt si lamai ( in toate felurile de administrare.. inhalatii, spalaturi nazale, aromoterapiein camera si administrat la intrarea in nas cu degetul.. inainte de a iesi din casa)
Floxal.. puteti pune si in nas.. si Picaturi auriculare cu Cloramfenicol.
dar cel mai bine sa le puneti in aparat de aerosoli cate 5 pic pentru sedinta 2-3 ori pe zi
0
28-02-2011, ora 22:39
Ancapop
Nu este medic/terapeut
Ancapop
Buna seara,
Am avut un furuncul in ureche, care durea ingrozitor de rau, nici nu puteam sa dorm noaptea din cauza lui.
Ideea e ca am fost la orl si a spus ca nu il sparge si se va sparge singur.intradevar dupa cateva zile furunculul a spart si am inceput sa sterg cu compresa sterila si cu rivanol(pe care il foloseam si inainte sa sparga furunculul).
Acum insa...cand sterg acolo nu se mai ia nimic inca simt urechea infundata inca si nu se desfunda.
Ati putea sa imi dati un sfat.e bine sa dau in ureche cu apa oxigenata pentru a se desfunda...?
E normal sa mai fi ramas infundata dupa ce furunculul deja s-a spart..nu mai simt nici durere acolo
E suparator sa simt urechea asa.
Va multumesc
0
01-03-2011, ora 11:57
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie sa te intorci la ORL.. sa.ti aspire urechea
0
23-05-2011, ora 19:32
gigip
Nu este medic/terapeut
gigip
am urechea stanga infundata si timpanul perforat.mi s-au prescris picaturi clotrimazol si de la farmacie am primit spray clotrimazol rph. pot sa-l folosesc in loc de picaturi?
0
23-05-2011, ora 22:02
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nu.
mergi la ORL.. pentru tratament corect de specialitate
0
08-08-2011, ora 21:09
flaviusss
Nu este medic/terapeut
flaviusss
buna ziua am si eu o intrebare sunt plecat din tara si am probleme cu urechea imi curge un lichid din ea si ma doare foarte rau am fost la doctor in anglia si miau spus ca partea auditiva nu are nimica ci doar partea exterioara este inflamata si infectata singurul medicament care mi lau dat e un spray cu care trebuie sami dau e trei ori pe zi in ureche dar pt durere nu miau dat nimica puteti sami spuneti ce as putea face ca sa nu mai am dureri si sa pot dormi linistit va multumesc
0
09-08-2011, ora 08:11
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1.initial trebuie sa pui apa oxigenata. in ureche 4-5 pic. ca sa elimine secretiile, astepti sa fearba..sa elimine tot din ureche..si dupa dai cu acel sprei.. si peste 10 min. stergi usor cu un servetel de hartile.. urechea la intrare.. dupa care usuci interiorul urechii cu uscatorul de par. ( nu folosesti betisoare..siu NU speli urechea cu apa
2 Aulin sau Nurofen pentr inflamatie si durere
Adaugă un comentariu / răspuns
62 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.