Umflatura..lob ureche.

10-01-2010
remusd
Nu este medic/terapeut
remusd
Pe lobul urechii drepte (partea de jos) fix pe el la inchietura cu gatul, mi-a aparut o mica umflatura, un zgarci mai mic decat un bob de orez...unde se baga cercelul putin mai spre gat.e dureros si il simt sub piele.
Tin sa mentionez ca am mai avut cateva mici infectii in trecut acolo, adica, cateva iritatii minore fix acolo pentru ca ma "jucam" cu lobul.
I-am aratat unui doctor, un prieten...si mi-a zis ca de obicei la orice fel de infectiei ti se poate face cate un nodul mic si sa stau linistit ca nu e "cancer"...dar nu am facut niciun fel de consultatie...oare e ceva de ingrijorat ?!
9 comentarii
0
11-01-2010, ora 07:38
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este un chist sebaceu.
cu cat mai mult o sa te joci cu lobul.. cu atat el o sa creasca in volum si o sa ajungi sa.lloperezi !
acum este in faza cand ai sanse sa.l tratezi !
adimistreaza local peste ell.. de 2-3 ori pe zi.. alcool iodat.
iodul este bun dezinfectant si antiinflamator.
o sa se retraga.. si dupa asta.. NU mai pui mana acolo Niciodata !
0
16-02-2010, ora 16:50
espowa
Nu este medic/terapeut
espowa
si eu am avut aceeasi problema...am facut o infectie nasoala...ca am continuat sa stresez umflatura aia... si mi s-a umflat tot lobul urechii..cat o cireasa..Am fost la coltea si m-am operat.
Mai nasol este ca daca se ajunge sa fie infectia mai mare...o sa patesti ce am patit si eu...operatie pe viu ca antestezia nu prinde pe infectie...Si o sa simti chiureta aia pana in creier...Mi-a ramas o gaura asa de mare...incat mia bagat un pansament de dimensiunea unui servetel umed...plin cu betadina..si dupa am stat pe antibiotic si diclofenac..si acid boric... Daca simtiti o asa umflatura la urechea dreapta...duceti-va la doctor...nu asteptati!
0
16-02-2010, ora 22:41
remusd
Nu este medic/terapeut
remusd
Salut Espowa...
Merci ca ti-ai spus problema..
Din fericire, nu am mai avut probleme de-atunci, a trecut o luna si ceva si infectia a disparut...acea umflatura, bubita...s-a miscorat, nu a disparut definitiv, dar s-a miscorat... o simt mai putin acum..iar durerile mi-au disparut si ele...totul de la sine, fara niciun tratament...
Habar nu am ce a fost..
0
31-08-2012, ora 15:46
Anuts02
Nu este medic/terapeut
Anuts02
Mi sa umflat tragusul si ma doare foarte tare daca imi ating urechea.Acum o saptamana am avut ceva probleme cu amigdalele, imi aparusera niste pungute mici cu puroi pe ele deabia daca puteam sa beau apa...Dupa ce mi-a trecut a aparut problema cu urechea...Precizez ca nu aud cu acea ureche de cand eram mica...Am avut probleme cu o otita...Ce credeti ca ar putea fi?
0
03-09-2012, ora 10:04
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nu conteaza CE CRED !
Este o urgenta medicala si e necesar sa ajungi la ORL
0
06-06-2013, ora 09:48
yoana0
Nu este medic/terapeut
yoana0
Buna ziua! Ma confrunt si eu cu o problema careia nu i-am dat importanta pana acum. De cativa ani imi tot apare un nodul in interiorul urechii drepte dreapta dar imi trece. Este foarte dureros si isi schimba pozitia. Acum mi-a aparut la nivelul lobului. Nici macar nu mai pot purta cercei asa de purernica este durerea. Dupa cateva zile o sa imi treaca. As vrea sa stiu si eu care este cauza aparitiei. La inceput credeam ca e vorba de o alergie care ar putea fi cauzata de purtarea cerceilor dar nu este aceasta deoarece la urechea stanga nu apare niciodata. Nu are dimensiuni mari dar este foarte deranjant. As vrea sa va intreb daca ar trebui sa utilizez un unguent sau ce ma sfatuiti dumneavoastra. Va multumesc frumos si astept un raspuns din partea dumneavoastra. O zi frumoasa!
0
06-06-2013, ora 11:07
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
initial trebuie sa.l vada un medic de la orl sau dermato.. sa stii ce tratezi
0
06-06-2013, ora 11:46
yoana0
Nu este medic/terapeut
yoana0
Multumesc frumos !! Cred ca cel mai bine ar fi sa ma prezint unui doctor orelist mai intai!
0
28-11-2017, ora 21:55
bold
Nu este medic/terapeut
bold
Lobul urechii mele stangi a inceput sa se umfle si sa fie calduta a doua zi, dupa ce mi-am facut gauri in urechi. E destul de umflata si e rosie si ma doare cand intorc lobul urechii. E normal, dupa cerceii? Trebuie sa fac un tratament, ceva?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.