in timp ce mananca i se umfla partea stanga pe maxilar sub ureche

12-02-2010
Mariana74
Nu este medic/terapeut
Mariana74
Sotului meu i se intampla o chestie uneori in timp ce mananca i se umfla partea stanga pe maxilar sub ureche.Medicul de familie i-a spus astazi sa mearca la ORL.S-ar putea sa fie canalul salivar infundat.Este rau sau nu trebuie sa fiu foarte ingrijorata.Va multumesc.
8 comentarii
0
12-02-2010, ora 21:39
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. este posibil sa aiba ceva calculi pe canalul glandei salivare.
pe termen scurt NU e nimic grav. dar trebue sa modifice stilul alimentar.. pentru a evita foarmarea calculilor si pentru a NU stimula excesiv salivarea.
acest gen de probleme NU se rezolva la ORL.. ci la Maxilo_facial!
0
13-02-2010, ora 10:15
Mariana74
Nu este medic/terapeut
Mariana74
Va multumesc dl dr. Flueraru Valeriu dar medicul de familie l-a trimis la ORL si imi puteti spune cam ce regim alimentar sa urmeze? Va multumesc. Mariana
0
13-02-2010, ora 11:44
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
imi pare rau pentru acel medic care NU stie ce se trateaza la ORL.. si ce la alte specialitati !
la ORL.. o sa va dea un antiinflamator si atat !
dar definitiv problema tot la maxilo facial se rezolva!
regimul alimentar.. implica pe termen lung sa nu foloseasca rosii, struguri si multa carne.. care sunt responsabili de formarea calculilor.
pentru a nu provoca salivatie in exces.. NU are voie nimic acidulat, fructe citrice, acru, condimentat.. seminte, cipsuri..s.a !
0
14-02-2010, ora 14:38
ecris13
Nu este medic/terapeut
ecris13
Buna ziua. Am si eu o intrebare legata de fiul meu, de 4, 5 ani care are probleme cu nasul infundat. I-am facut 2 operatii de polipi (una la 2 ani si inca una la 4 ani), dar problemele cu nasul infundat au revenit, ceea ce mereu duce la suprainfectare si rosu in gat cu febra mare, care nu ii trece decat cu antibiotice.
Recent, la ultima raceala, doc ne-a prescris aerosoli cu ambroxol, ceea ce instant i-a desfundat nasul. Acum, la 3-4 zile i se infunda nasul, iar daca folosesc cam 2 zile (o data sau max de 2 ori pe zi) cate 20 de pic in aerosol copilului i se desfunda nasul instant. Intrebarea mea este daca acesti aerosoli cu ambroxol il afecteaza cu ceva si cat de des pot sa folosesc? multumesc
0
14-02-2010, ora 14:46
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
NU.. ambroxolul.. NU o sa de reactii adverse!
faceti cure de aerosoli cate 10 ziel !
dar tyrebue sa aveti mare grija de alimentatia colului finndca asa dese recidive a vegetatiilor adenoide. se intampla la copii cu factor alergic !
trebue exclus din alimentati ecomplet.. ciocolata, ou, fructe gen capsuni..s.a care sunt alergeni alimentari !
facet i coprocultura saptamanal pentru a exclude o parazitoza.
datii polen, echinacee si pro9duse homeopatice pentru ridicare emunitatii !
0
14-02-2010, ora 23:39
ecris13
Nu este medic/terapeut
ecris13
Multumesc mult pt raspuns. Daca ii fac curele astea de cate 10 zile cu aerosoli, cam cate picaturi si de cate ori pe zi, apoi cat timp sa fac pauza intre ele? multumesc mult inca odata si apreciez tare mult timpul de raspuns si faptul ca intr-adevar va pasa!
0
15-02-2010, ora 11:23
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
e bine cum faceti cu 20 de pic.
pauza trebue sa fie la fel 7-10 zile !
0
16-02-2010, ora 20:29
Mariana74
Nu este medic/terapeut
Mariana74
Am fost la ORL si mia spus ca sunt calculi, sa fac o ecografie si in urma acesteia sa fac o interventie la Bucuresti.Eu sunt din Ialomita.Va multumim pt sfat si regimul alimentar mentionat mai sus trebuie respectat pentru totdeauna.Operatia este dificila? Va multumesc pt sfat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.