Ureche infundata

10-12-2017
Alice LI
Nu este medic/terapeut
Alice LI
Buna ziua,
Inainte de toate multumim pentru timpul dvs investit in acest site. Am analizat in mare cateva probleme si raspunsuri.
Problema mea este urmatoarea:
- sambata m-am trezit cu urechea infundata. Toata saptamana am ascultat muzica in casti mari, speciale pentru editaare (nu cele gen dopuri). Nu cred ca am vreun dop de ceara, deoarece ma curat constant.
Imi simt urechea infundata spre timpan, nu la inghitire. Doar cand casc simt zgomot acolo.
Aseara am pus cateva picaturi calde de ulei de cocos si mai rau s-a infundat. Acum daca trag de ea in sus, in jos tot infundata este. Nu am niciun fel de durere. De dimineata am luat un ibuprofen, am zis ca poate e ceva inflamat dar nimic, aceeasi senzatie.
Acum intentionez sa pun cateva picaturi de apa oxigenata (poate e format vreun dop de la casti, desi nu stiu) insa m-am gandit ca poate e o chestiune legata de canalul auditiv si pot sa agresez mai mult acolo.
1. Ce pot sa fac pana maine seara cand merg la ORL?
2. E posibil sa nu fie ceara deloc (deoarece le curat des) si sa fie golul acela care da senzatia de ureche infundata? Are ce sa imi faca rau apa oxigenata daca pun o data 4 5 pic?! Ca mai rau nu am ce sa mai simt, de la uleiul acela s-a infundat de tot. Cand apas pe lob asa pe ea se mai simte ceva inauntru de la ulei.
Cu multumiri anticipate!! :)
7 comentarii
0
11-12-2017, ora 10:19
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. pielea din urecje.. creste din interior spre afara ca si unghia
practic, corect.. urehele NU trebuie curatate, , se impinge dopul mai profund
Corect se sterge cu servetel de hartie urechea doiar la intrare
2 asa ca poate fi si dop si un catar tubar..
vedem ce gasesti medicul ORL
0
11-12-2017, ora 20:13
Alice LI
Nu este medic/terapeut
Alice LI
Dop de ceara. Spalaturi.
Viata e din nou frumoasa!!! :)
Acum trebuie sa am grija sa evit formarea lor pe viitor si sa caut un raspuns de ce in treizeci de ani n am mai patit asta. Ultima oara la orl am fost in vara si pana azi...wow!!!
Acum simt asa o usoara durere in ureche, probabil ca s a umblat acolo sau de la presiunea apei, dar o sa fie bine!!
Multumesc si o seara frumoasa!!
0
14-12-2017, ora 19:47
Alice LI
Nu este medic/terapeut
Alice LI
Buna seara,
Ma simt nevoita sa va cer un sfat direct la problema mea.
A doua zi, marti, m-am trezit cu o usoara durere la ureche, ce urca spre tampla. Am discutat cu dna dr si mi a prescris ciprofloxacin de 3 ori pe zi, 5 zile, pt a evita o otita externa si un antiinflamator(insa din discutie mi a dat de inteles ca durerea va trece iemdiat). Azi este joi si durerile de ureche continua, daca nu iau antiinflamator. Nu la 7nghitire, doar daca apas pe lob sau trag usor de ea. Stiu ca sunt s2nsibila si chiar a introdus de 3 ori seringa cu apa ca sa iasa tot insa e normal sa ma tina atat durerile? Daca ma puteti ajuta cu un sfat, deoarece pana luni, din pacate pt mine este in concediu. Cu antiinflamatorul o sa continui, nu e o durere groaznica dar ma deranjeaza tare, ca n am ce face.
Multumesc tare si seara frumoasa!!
0
14-12-2017, ora 20:04
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 antibioticul i.l ei pe Gura sau pui picaturi in ureche
2 Maine mergi la cabinet
sa nu ramai cu acea durere pe weekend
0
14-12-2017, ora 20:11
Alice LI
Nu este medic/terapeut
Alice LI
4 picaturi de 3 ori pe zi (marti seara, ieri 3 si azi 3). Desi pe prowpect spune ca trebuie curat conductul auditiv, eu nu am mai umblat cu nimic si le am pus ca atare, dupa 10 min m am i tors pe partea cealalta si am luat surplusul in putina hartie, dupa am uscat cu uscatorul 2 min.
Am sunat de azi dar e in concediu pana luni, nu am stiut. Deci voi ramane pe weekend cu durerea :(
0
14-12-2017, ora 20:22
Alice LI
Nu este medic/terapeut
Alice LI
Surplusul in servetel - cum ati explicqt dvs peste tot. Sa nu s3 inteleaga ca am folosit hartie in ureche:) si doar la iesire, nu am introdus coltul decat strict la iesire ca sa absoarba picaturile.
0
14-12-2017, ora 21:30
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
bine
incalzeste cu uscatorul de par... si o sa treaca
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Urechi înfundate
  •