Peobleme cu urechile

09-07-2009
RaduMarilena
Nu este medic/terapeut
RaduMarilena
Buna ziua! Am o problema. Marti am primit o lovitura cu palma peste obazul stang si de atunci imi simt urechile infundate. Simt mai mult in dreapta si cand stau in zgomot simt cum imi vibreaza urechea dreapta. Totusi nu cred ca poate fi de la o palma... Pentru ca ar fi pe partea stanga.. Am mers totusi la medic si mi-a recomandat o audiograma la care intr-adevar mi s-a spus ca am la urechea dreapta o problema dar nu ff grava, in sensul ca nu aud zgomotele cele mai fine. La urechea stanga a iesit in mediile normale. Sunt insa foarte stresata de urechea drepta. Daca o acopar cu vata ma simt mai bine. Medicul mi-a dat si antibiotic si picaturi Neoflox. Dar as dor o parere de la dvs. Credeti ca este de la o lovitura sau poate fi o otita de la apa marii pt ca am fost la mare duminica. Crede-ti ca trece de la picaturi? Ar fi bine daca as pune si in urechea stanga sau este doar senzatia de la cea dreapta? VA MULTUMESC DIN SUFLET! Cu respect, Marilena Radu.
14 comentarii
0
09-07-2009, ora 15:48
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
lovitura peste obraz.. nu poate produce o perforatie de timpan cum se intampla la lovitura direct peste ureche, cand din cauza presiunii aerului.. seperforeaza timpanul.
acum ar putea sa fie doar o comotie a urechii interne.
trimite.ti audiograma pe mail..sau pe fax 0232 719020.
si spuneti.mi daca medicul a vazut urechea si timpanul sub microscop?
0
09-07-2009, ora 16:13
RaduMarilena
Nu este medic/terapeut
RaduMarilena
multumesc! va voi trimite cel tarziu maine un mail cu audiograma scanata pentru ca nu am fax. pute-ti sa imi explicati daca este grav aceasta comotie? se vindeca? nu stiu exact daca a folosit micrascop. a folosit un aparat ca o palnie mica cu care a verificat timpanele la amandoua urechile.
0
13-07-2009, ora 16:25
krysstyna_crissu
Nu este medic/terapeut
krysstyna_crissu
buna ziua problema mea este urmatoarea acum trei saptamani am facut o pareza faciala afrigore pe partea stanga iar in urechea de pe partea cu pareza aud zgomote la inceput auzeam numai noaptea iar acum se aud incontinu si ziua nu ma doare deloc dar sunt f sensibila si la zgomotul exterior muzica tare etc.precizez ca sunt insarcinata in luna a 9a si imi verific tensiunea regulat de fiecare data imi iese bine.cand am fost diagnosticata cu pareza faciala dr sa uitat in urechile mele cu o palniuta dar a spus ca este in regula.ce ar trebui sa fac mai departe ca sa aflu care este cauza problemei mele si mai ales daca pot face vreun tratament fie si dupa ce nasc.va multum, esc astept raspuns.cristina radu
0
14-07-2009, ora 12:38
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
tratamentul o sa.l faci dupa ce nasti.. acum nu e bine sa ei medicamente.
zgomotele din ureche pot fi legate de pareza faciala.
trebue sa faci o audiograma si o timpanograma.. asa o sa fie mai clar de la ce nivel a urechii sau cailor nervoase provine zgomotul!
0
15-07-2009, ora 10:42
armadylo
Nu este medic/terapeut
armadylo
Buna ziua, sunt una dintre norocoasele persoane cu defecte
Anul trecut am facut otita din cauza ca stateam in curent, am facut tratamente cu antibiotice si antiinflamatoare dar degeaba nu mai stiu cum se numeste dar la orl mi-a bagat un ac pe nari si ma curatat cu un ser dupa care am facut la o saptamana febra mare si am luat antibiotice cu pumnu cat am urmat tratamentul nu am mai simtit nimic dupa au revenit iritatiile am desisionat iar acuma sa inchis trompa Eustache nu mai respir in ureche dar am ramas cu o iritatie, la urechea stanga simt mici intepaturi iar dreapta cum dau de aer rece sau racesc simt timpanul iritat, precizez k mai am si o nefericita deviati de sept pe dreapta :(
Va multumesc,
P.S. Nu am mai luat antibiotice din octombrie 2008 am mai luat paracetamol si nurofen pt raceala dar nu mai mult de 4 zile, antibioticele (prescrise de medici) nu cred ca isi mai faceau efectul asa ca am facut pauza pana azi
0
15-07-2009, ora 11:02
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
paan nu o sa rezolvi deviatia de sept.. n.o sa scapi de probleme la nas si urechi!
0
15-07-2009, ora 11:08
armadylo
Nu este medic/terapeut
armadylo
Stiu m-am gandit si vroiam sa o fac la inceputul anului dar m-a luat frica si nu am mai facuto si acuma ma iau fiorii, de citi am citit pe internet, dar nu stiu exact cum decurge operatia stiu ca inainte iti spargea osul dupa care il modela iar acuma am inteles ca se pileste, anestezia e totala?
Va multumesc foarte mult pentru sfat
0
15-07-2009, ora 11:31
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
trebue sa insisti sa faci cu anestezie totala. nu o sa simti nimic.
Nu se sparge nimic..
se fereste mucoasa nazala al o parte ( in interiorul nasului, fara incizii in exterior)
se scoate osul care este deviat si sa pune mucoasa la loc.
in 30 min ai scapat!
0
15-07-2009, ora 11:36
armadylo
Nu este medic/terapeut
armadylo
Doar atat si eu care ma speriam daca e doar de jumatate de ora si nu trebuie sa sparga cred la rezist si la anestezie locala, oricum multumesc mult de tot, nu e mult mie mi-au spus la insititu la panduri ca nu stau decat o zi internat si ma costa 350 lei operatia,
Va multumesc, buna ziua
0
21-11-2013, ora 13:19
dj_leno_2006
Nu este medic/terapeut
dj_leno_2006
Buna ziua,

Ma numesc Alex si locuiesc in Italia, de vreo 3 luni, mai exact luna august 2013, am facut otita la urechea dreapta, presupun ca din cauza apei (si nu a muzicii), dupa 3-4 zile de dureri m-am hotarat sa merg la doctorul familiar; acesta mi-a dat sa iau niste picaturi care se pun in ureche de 2x pe zi (nu stiu numele pe moment dar il pot adauga), dupa cateva zile urechea nu mai era imflamata si nu ma mai durea.
Din acel moment am inceput sa am probleme cu aceasta ureche, cand ascult muzica (in masina), sau este prea mult zgomot care contine frecvente inalte (gen 20 de persoane care vorbesc tare in acelasi timp) timpanul incepe sa vibreze si ma deranjeaza.
Am fost la un control sa vad ce ar putea sa fie (2 luni mai tarziu - 10/11/2013). Doctorul mi-a spus ca nu am niciun diagnostic
ca totul e in regula si ca aud perfect (mi-a facut si testul audio cu casti). Acest control ma costat 30euro + 25euro un medicament care mi la prescris (sa il iau o data pe zi timp de 1 luna). Mi-a spus ca acest medicament e pt cei care au probleme de surditate si sa il incerc poate schimba ceva.

Am cautat pe net sa vad daca mai sunt persoane care au patit ce am patit si eu dar nu am gasit nici macar una.

Mentionez ca am fost la un botez unde au cantat manelistii (ii urasc), abia reuseam sa vorbesc cu o persoana la cat de tare puteau sa se auda boxele alea, in schimb nu ma deranjat timpanul, sau imi vibra timpanul dar la cat de tare era sunetul nu imi mai dadeam seama ca ma deranjeaza.

Ce poate fi?

Multumesc
0
11-03-2016, ora 23:33
ovidiugiana
Nu este medic/terapeut
ovidiugiana
Buna seara! Aud o vibratie in ureche stanga numai când e liniste totala. Daca e cat de cat zgomot vibratia dispare. Mentionez ca ieri am ascultat in masina o melodie mai tare. De la ce ar putea fi vobratia? Multumesc!
0
12-03-2016, ora 09:37
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
ceva in conductul auditiv care atinge usor timpanul
cum ai pune o hartie pe membrana unie boxe. sper ca intelegi compataria
NU.. incerci sa umbli in ureche cu ceva.. ca poti sa.ti provoci durere
mergi Luni la ORL sa vada ce este acolo ( dop cerumen ; un fir de par..s.a)
0
12-03-2016, ora 18:48
ovidiugiana
Nu este medic/terapeut
ovidiugiana
Multumesc! Încerc luni la ORL...
0
25-06-2018, ora 14:18
cristina.ciuc@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
cristina.ciuc@yahoo.com
Bună ziua.
Seara, după ora 19, cuvintele celor din jur mi se par prea puternice, îmi vibrează în urechi și mereu am impresia unei presiuni ca și cum mi se strânge pielea de pe creștetul capului sau am ceva pe creștet.În plus, uneori, când mă învârt de pe o parte pe alta, amețesc.Mă puteți ajută?Ce analize să fac?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.