trebuie neaparat sa urmez o operatie? mai inatai... mucocel maxilar sau deviatie de sept?
buna ziua numele meu este delia si as avea nevoie de niste rapunsuri.Pe data de 19.12.2011 am fost ptr prima oara la orl, deoarece imi curgeau urechile ff tare, facusem o otita externa bilaterala ce atingea pavilionul.de atunci am inceput sa fac tratament cu augumentin de 1mg timp de 7 zile, penicilina cu gentamicina de 2000 si cu ospen de 1500cate o tableta si jumatate dar nici o ameliorare, urechile mi se vindecasera in interior de la spalaturi, aspiratii si tratament local, insa nasul imi era infundat tot timpul iar in gat o amigdalita pultacee, care nu trece, aveam dureri de cap si stari de ameteala si de oboseala.La cererea orl-istei am efectuat un CT in urma careia mi-a iesit mucocele la nivelul sinusurilor maxilare.Cand am ajuns cu rezultatul la orl, dansa mi-a spus k nu mai tine de ea si sa ma duc la o clinica de chirurgie maxilo-faciala, deoarece trebuie sa ma opereze.In final am cerut parerea altui medic orl care mi-a spus k tratamentul care l-am avut a fost total incorect, deoarece aceste nu a facut decat sa imi lase puroiul acolo, nimic altceva, am uitat sa mentionez k am folosit si bixtonim, olinth, si avamys +spalaturi si inhalatii nazale.In cele din urma mi s-a dat un alt tratament si anume:Sinupret de 3 ori pe zi, Cifran o tableta la 12 ore, Ketonal 2tablete pe zi.Aerius o tableta seara si Vibrocil de 3ori cate 2picaturi+un regim care nu include acru, acidulat, dulce, dar in schimb trebuie sa beau multe lichide.Urmez acest tratament de o sapt si nu se vede nici o ameliorare, este exact k inainte.La cel de-al doilea medic orl mi-a gasit si o deviatie de sept fff mare pe partea staga iar pe partea dreapta peretele este ingrosat.Am facut si set de analize care mi-au iesit in limita valorilor normale, doar leucitele mi-au iesit 11.44
Intrebarea mea este ce e de facut?trebuie neaparat sa urmez o operatie?Care dintre acestea sa fie prima?deviatia sau mucocelul?
Va rog sa imi dati un raspuns.
Intrebarea mea este ce e de facut?trebuie neaparat sa urmez o operatie?Care dintre acestea sa fie prima?deviatia sau mucocelul?
Va rog sa imi dati un raspuns.
6 comentarii
interventia este obligatoriu
Cred ca trebuie facuta in clinica ORL.. in Oras Universitar, care este dotata si cu tehnica de chirurgie endoscopica
Cu anestezie Totala.. se pot face ambele interventii in acelas timp.
Cred ca trebuie facuta in clinica ORL.. in Oras Universitar, care este dotata si cu tehnica de chirurgie endoscopica
Cu anestezie Totala.. se pot face ambele interventii in acelas timp.
Multumesc din suflet ptr raspunsul dumneavoastra.As mai avea o intrebare:urechile in interior sunt curate dar la suprafata mi se face o coaja si am si o mancarime insuportabila.Cu ce as putea sa ma dau?am facut si o urocultura otica+antibiograma dar inca astept rezultatul.Multumesc
nu tre sa faceti nimic deosebit local
se pune o vata imbibata in biter suedez pentru 10 minute, dupa care se usuca interiorul urechii cu uscatorul de par
in 2-3 saptamani se reface pielea sanatoasa la loc..si in mediul uscat si dezinfectat.. NU se mai dizvolta nici un microb.
NU trebuie spalat cu apa sau ceai niciodata
se pune o vata imbibata in biter suedez pentru 10 minute, dupa care se usuca interiorul urechii cu uscatorul de par
in 2-3 saptamani se reface pielea sanatoasa la loc..si in mediul uscat si dezinfectat.. NU se mai dizvolta nici un microb.
NU trebuie spalat cu apa sau ceai niciodata
multumesc ptr raspuns.astazi am fost dupa rezultatul de la urocultura otica+antibiograma si mi-a iesit asa:stafilococ alb hemolitic, iar la antibiograma :augumentin-rezistent, gentamicina-sensibil.oxacilni-sensibil, penicilina-rezistent.As dori sa imi spuneti ce inseamna si lucrul acesta si cum as putea sa scap de acest stafilococ.
luati Oxacilina 500 mg la 6 ore.. 10 zile
buna ziua.am revenit din nou.ati putea sa imi dati o adresa de mail sa va trimit pozele de pe tomograf sa va dati si dvs cu parerea k nu mai stiu ce sa cred.va rog din tot sufletul
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Varsaturi, ameteli, dureri al oaselor
- 185timpan perforat
- 52Ameteli puternice cu stare de voma si stare de acru
- 3Durere de cap pe partea stanga
- 3Ameteli dupa aerosoli
- 4Lipsa poftei de mancare, greata, oboseala.
- 23macroadenom hipofizar - tratament puternic?
- 7Dureri musculare inexplicabile (+ alte probleme)
- 10Dureri puternice de cap, fara alte simptome!
- 6Durere abdominala, arsuri la stomac, greata, oboseala, constipatie, durere de cap
- 3Durere de cap, ameteli si somnolenta
- 2Deviație de sept.
- 4Ameteala cu intetosarea vederii
- 3Stare generala proasta, oboseala, slabiciune musculara, ameteli, pierdere in greutate
- 3Am urechea stângă înfundată
- 1Otita (nu s-a vindecat total dupa medicamentele prescrise)
- 2Pentru domnul doctor Valeriu
- 4Dureri de cap
Mai multe informații despre: Otita externa Deviatia de sept nazal Durerea de cap Ameteala Oboseala urechea infundata amigdalita pultacee
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Otita externă
- Otita externa maligna
- Vertijul, ameteala si dezechilibrul
- Migrena
- Cefaleea cluster
- Oboseala cronica (sindromul burn-out)
- Cefaleea la copil
- Deviatia de sept nazal
- Cefaleea - durerea de cap
- Amețeala
- Oboseala