Raceala - Cum scap de senzatia de ureche infundata?
Buna seara. In urma cu aproape un an am fost operat de deviatie de sept si micsorarea cornetelor. Ieri simtindu ma rau si urechea dreapta infundata, am fost la medic orl si am otita medie acuta seroasa. Cumva mi sa desfundat urechea dar inca o simt infundata.am un tiuit in ea si am tendinta de a pune mana pentru a aduna caldura. Urmez tratament cu zinnat de 500 12h, 6 sinupret, vibrocil, si o crema de dat in nas cu augmentin pentru s se mentine umeda mucoasa.
Cum sa fac sa scap de chestia asta de senzatie de infundat ?
Cam cat tine o raceala ca aceasta ? E normal in urma operatiei sa mai fac otita seroasa ?
Cum sa fac sa scap de chestia asta de senzatie de infundat ?
Cam cat tine o raceala ca aceasta ? E normal in urma operatiei sa mai fac otita seroasa ?
6 comentarii
canalul care duce aer spre ureche, Trompa lui Eustache..se afla in rinofaringe, acea zona mai sus de faringe, in sptele nasului
in concluzie... operatia de deviatie de sept acum nu are nici o relevanta la acesta otita
cel mai probabil ai facut un reflux gastro eosfagian in somn.. care cel mai frecvent se intampla când dormi pe partea dreapta, acidul gastric a iritat faringele pana sus si a inflamat inclusiv trompa lui Eustache..
Vindecarea..si ea depinde de cat de corect o sa te alimentezi.. daca mai faci reflux gastro esfagian sau nu.. si de tratamentul local. nas, gat..
Tiuitul despre care vorbestyi.. e un semn necaracteristic otiteti seroase.. mai degraba e un semn de proasta circulatie in urechea interna...
ar fi foarte indicat sa faci o audiograma si o timpanograma.. ca sa se vada la ce nivel e afectat auzul
in concluzie... operatia de deviatie de sept acum nu are nici o relevanta la acesta otita
cel mai probabil ai facut un reflux gastro eosfagian in somn.. care cel mai frecvent se intampla când dormi pe partea dreapta, acidul gastric a iritat faringele pana sus si a inflamat inclusiv trompa lui Eustache..
Vindecarea..si ea depinde de cat de corect o sa te alimentezi.. daca mai faci reflux gastro esfagian sau nu.. si de tratamentul local. nas, gat..
Tiuitul despre care vorbestyi.. e un semn necaracteristic otiteti seroase.. mai degraba e un semn de proasta circulatie in urechea interna...
ar fi foarte indicat sa faci o audiograma si o timpanograma.. ca sa se vada la ce nivel e afectat auzul
Va multumesc tare mult pentru raspuns. Legat de tiuit doctorul orl ist a zis ca e normal cand am otita sa simt tiuitul ala.audiograma si timpanograma sunt ok. E doar senzatia asta de parca mi acopera ceva partea dreapta. Si am senzatia de furnicaturi in cap.
Domnule doctor va mai deranjez cu o intrebare. As proceda corect sa iau sermion ? Daca da imi puteti spune cate pastile pe zi ?
Domnule doctor este normal dupa 4 zile de zinnat sa nu mi se desfunde urechea complet ?
Am fost dimineata la Spitalul Spiridon la ORL. Mi au schimbat tratamentul, mi au dat augmentin de 1000 la 12h si boramid 3pic 3x zi. Au zis ca am otita congestionala si e si seroasa. Cam in cit timp ar trebui sa vad o schimbare aveti idee ?
am incercat sa.ti explic in primul mesaj...
NU exista termen de vindecare... totul este individual si tine de tratamentul corect a cauzei problemei
daca consumi acidulate, citrice, otet, lamai..s.a alimente care produc acid gastric ..cu asta se irita gatul, pana sus, pana la trompa lui eustache.. si asta intretine inflamatia si nu se vindeca..indiferent cat antibiotic o sa ei.
NU exista termen de vindecare... totul este individual si tine de tratamentul corect a cauzei problemei
daca consumi acidulate, citrice, otet, lamai..s.a alimente care produc acid gastric ..cu asta se irita gatul, pana sus, pana la trompa lui eustache.. si asta intretine inflamatia si nu se vindeca..indiferent cat antibiotic o sa ei.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5am avut o lovitura peste urechea stinga, de trei zile
- 7spondiloza sau ceva la ureche?
- 3Ureche infundata
- 14Peobleme cu urechile
- 0Durere in gat + ureche infundata + ochi drept care curge
- 1ureche infundata
- 1urechi si nas infundate
- 1urechi si nas infundate
- 1Otita care a recidivat la urechea stanga?
- 3urechi infundate la baietel de 8 ani
- 23Ureche infundata + durere surda
- 3ureche infundata
- 4Ureche infundata de 4 zile
- 4Urechi înfundate
- 1De cand am venit de la bazin am urechile infundate.
- 9Otita
- 1Catar tubotimpanic si vertij
- 1Imi aud pulsul si circulatia sangelui in urechi
- 1Urechi infundate
- 6Ureche infundata
Mai multe informații despre: Otita medie acuta urechea infundata otita seroasa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: