tulburarea schizo-afectiva este o forma de schizofrenie?

194 comentarii 1 2 34 ..... 6 7 Înainte ›
0
21-12-2010, ora 13:30
utilizator_21236
Nu este medic/terapeut
utilizator_21236
"inteleptul" a grait adevarul, societatea in care traim este imperfecta, deci acela care rade si se simte bine tot timpul intr-o societate mizerabila este ori ipocrit ori nu are sentimente. Prin urmare ei sunt cei anormali si noi suntem normali.iar boala noastra este picatura ce a umplut paharul atator suferinte si incercari. Sunt multi nebuni in libertate, care nu se trateaza, care prin tupeu si felul lor perfid de a fi s-au strecurat si ocupa acum functii inalte de conducere: politicieni, profesori, directori, patroni etc.diferenta este ca cel putin, noi, ne tratam.
Craciun Fericit tuturor ! :)
0
26-02-2011, ora 11:55
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
utilizator_21236 ai scris foarte frumos :)
Gandesti frumos, de ce naiba mai iei Zyprexa??
0
16-04-2011, ora 13:36
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Am citit toate comentariile voastre referitoare la tulburarea schizo-afectiva si pt. ca sunt mama unui tinar care e cuprins de aceasta boala greu de inteles si explicat, ma aflu aici sa vad cum va tratati voi si ce efecte secundare suportati, sau ce efecte benefice ati obtinut.Unii dintre voi afirma ca se simt bine cu Zyprexa, dar marea majoritate cu cei care am discutat au ajuns sa nu mai suporte latura nefasta a tratamentului.
Fiul meu dupa o peroada urita de manisfestari ale bolii a inceput tratamentul cu Depakine Crono 300 una seara si o injectie Fluanxol la 3 saptamini.Mentionez ca initial i se prescrisese Zyprexa(toti medicii au tendinta sa recomande asta desi in cazul in care nu beneficiezi de gratuite e f.scump si cu nimic mai bun ca alt medicament), dupa o perioada scurta de tratament m-am confruntat cu ceva rau de tot, efectele secundare erau devastatoare dea dreptul.A inceput cu miscari necontrolate ale membrelor, tremor continuu al capului, pierdere memorie recenta si chiar pierderea calitatii de fiinta umana, incepuse sa faca grimase prin care a trebuit sa deduc ca nu mai intelege nimic, nu a mai iesit din casa, s-a ingrasat mult si a devenit o fiinta fara atitudini.Nu stiam ce e mai rau, atacul de manie, halucinatiile, delirul, sau sa-l vad cum in timpul tratamentului alopat trece prin chinuri mai mari(am incercat sa-l scot la plimbare si i se torsionau muschii picioarelor, mainilor, i se sucise capul intr-o parte...insuportabil)am intrerupt tratamentul cu de la mine putere, medicul psihiatru imi spunea ca asa este normal, dar eu ca mama am simtit ca mor si voi sfirsi mai rau ca el.Am apelat la homeopatie asa cum am spus si pe alt utopic si i-am administrat Anacardium Orientale, i-am imbunatatit functiile creierului cu Omega3 concentratDHA, Gingko Biloba cu magneziu, vitaminaB3, Noni si in sfirsit pot spune ca pot respira mai linistita desi cred ca suferinta m-a darimat si pe mine.Toate efectele secundare au disparut, e mai comunicativ, linistit, doarme noaptea(am omis sa mentionez ca in timpul tratamentului alopat era agitat, noptile nu dormea o clipa, i-am dat Melatonin si am rezolvat si asta)insa sunt constienta ca oricind pot aparea manifestarile initiale ale bolii, sau poate le voi alunga definitiv.Nu am nimic impotriva medicatiei alopate, dar ma doare ca nimeni nu-ti spune la ce sa te astepti in timpul tratamentului si ce poti face tu ca persoana nestiutoare in ale medicinii si atunci caut remedii complementare pt ca si boala in sine este una destul de greu de stabilit si explicat chiar de medici:scindarea trup-suflet, implicatia deprecierii creierului, depersonalizarea..etc le vad mult mai bine rezolvate cu altceva decit pastiluta ucigasa.Nu uitati cei care aveti schizofrenie ca fara Omega3 se usuca creierul ca si-n cazurile de Alzheimer, nu lasati sa se intimple asta, cautati toate caile vindecarii sunt atitea metode si sigur veti reusi.
0
16-04-2011, ora 15:39
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Revin cu citeva corectii la mesajul anterior, am scris utopic in loc de topic(graba de a dezvalui si a comunica)iar la suplimentele naturale pe care le administrez fiului meu am omis Lecitina de soia 1200 mg de 3 pe zi.Felicit din inima pe cei care si-au dat seama la timp ca au o problema si au acceptat sa faca ceva sau sa se lasa ajutati, cei mai avantajati sunt cei care au avut ei puterea sa lupte prin meditatie si excluderea anumitor alimente care prelungesc starea depresiva.
Ar fi minunat daca ar mai intra cineva din cind in cind si ne-ar mai spune cite ceva din ce nu stim despre sansele vindecarii in planul cel mai sensibil al fiintei umane, psihicul, mintea...multumiri
0
16-04-2011, ora 20:02
ganesha
Nu este medic/terapeut
ganesha
buna seara.va pot indruma spre sahaja yoga
in fiecare judet al tarii este cate un centru sahaj.practicarea meditatiei si tehnicile de tratament sahaj, duc la o insanatosire generala.importanta este dorinta. cursurile sahaj sunt gratuite.http://www.sahajayoga.ro/este un link cu informatii.daca doriti sunt cursuri online pe skype joia dupa ora 20.http://yoga.felicitari-virtuale.ro/meditatii_yoga_online.php
0
19-04-2011, ora 14:47
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@ganesha
Am a multumi pt atentie, adevarul este ca meditatia este benefica pt oricine, din pacate cei care au afectiuni grave nu mai pot face mai nimic, pot fi insa ajutati din exterior cu sau fara voia lor.Daca tot am revenit, incerc sa punctez citeva lucruri in speranta ca nu vor muri discutiile si concluziile de aici.Sa beneficiem de faptul ca sunt si citiva medici printre noi si chiar sunt amabili si explica pe intelesul nostru lucrurile.Eu fiind dintre cei care am in familie un caz de schizofrenie, chiar unul dintre cele mai grave, mi-am dorit sa stiu cit mai multe despre aceasta boala, dar sincer ma simt atit de obosita sufleteste si mintal ca prefer sa iau pauza in ale cunoasterii si sa iau aminte mai mult la cei care au reusit sa traiasca o viata destul de normala si chiar sa-si continue studiile sau munca.
@catalina.marin
Suntem in aceeasi barca, eu am grija de fiul meu, tu de mama ta si de multa vreme te ocupi de asta, esti tinara si asta este o responsabilitate grea, sincer iti doresc putere, incredere, reusita.Daca raspundem toti la intrebarea:este vindecabila schizofrenia?, raspunsul medicinii este, nu.Se spune ca se poate ameliora si se poate tine sub control cu tratament pe o perioada de minim 5 ani sau pt totdeauna.Asa cum am precizat in primul comentariu, am decis dupa 4 luni de tratament sa-l intrerup si ma felicit, nu am mai suportat sa vad chinurile in plus indurate de fiul meu, depersonalizarea clara, pierderea memoriei, ingrasarea, caderea parului, posibil impotenta, saracirea afectiva, etc.Ce este mai rau atunci?Revenind la povestea ta, nu imi imaginez cum poate arata un om dupa atitia ani de tratament de acest gen.Cred ca e prea mult pt tine, dar consulta un homeopat si introduce in paralel cu tratamentul alopat, poate treptat reusesti sa inlocuiesti totul cu ceva naturist fara efecte secundare si depedenta nefasta.Sunt multe de spus o sa mai revin
Ginduri de bine pt toti
0
19-04-2011, ora 15:56
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
k.v mi se face pielea de gaina cand citesc postarile tale. Esti o mama buna si o femeie puternica, ar trebui sa scrii un blog, ca sa ajuti cat mai multe persoane cu informatiile pe care singura le-ai achizitionat :)
Multa sanatate fiului tau - si putere tie
0
20-04-2011, ora 15:11
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@katyella
Adevarat este faptul ca singura imi obtin informatiile si din tot ce-mi va atrage atentia voi expune aici, ca intr-un fel marunt sa aduc un strop de bine in viata cuiva.
Va trebui sa ne lamurim cu totii care este cu adevarat diagnosticul celor in suferinta si sa studiem tot ce se poate pt a nu face erori.Iau ca ex.medicamentul Depakine Crono care este un antiepileptic deci creat pt cei care sufera de epillepsie si ma intreb care este legatura intre schizofrenie si epilepsie, scurtcircuitul care se produce in creier?asta ar fi raspunsul, numai ca nu am intilnit persoane care s-au vindecat de epilepsie asa ca ma mai gindesc..desi am citit despre un tinar care s-a tratat cu Depakine Crono 500 mg lua 1000 mg pe zi insa exceptiile sunt putine.
Spuneam ca am apelat la tonicul cerebral Gingko Biloba, dar sunt multi cei care sustin ca glutenul care il contine ar face rau, Omega 3 poate fi produs din peste contaminat, ce-i de facut?.Merg pe ideea ca singur, corpul va fi in stare sa aleaga ce-i bun din toate astea si sa-si ia doar ce-i lipseste, iar restul sa-l elimine ca pe un deseu.Am inceput sa ma informez despre tratamentul cu flori de Bach si sincer mi se pare mai mult decit interesant.
@Addela

Am inteles eu bine?sotul tau nu are inca un diagnostic?a plecat de acasa?Nu lasa vremea sa aduca suferinte si mai mari, ajuta-l impotriva vointei lui.O sa inceapa fenomenul de ramolire ca persoana, o sa cada intr-un hau interior adinc din care singur nu poate iesi, nu trebuie asteptat nimic, e clar un caz de schizofrenie si chiar daca nu stim daca e polara, bipolara, tulburare schizo-afectiva, etc tratamentul va fi acelasi, cu schimbari dupa o perioada de timp sau in cazul in care se constata intoleranta lui.Daca se ajunge la pierderea eului interior nu stiu ce se mai poate recupera, o sa constati ca nu se mai ingrijeste deloc, nu vrea legaturi cu nimeni in special din familie, iar acea raceala fata de cei dragi cindva nu poate fi decit inceputul degradarii ca persoana, personalitate, minte, implicind memoria si toate cele.Nu mai sta fa ceva.Asteptam vesti.

@utilizator_21236
Daca tot vrei sa ramai anonim poti s-o faci si in cazul in care lasi doar initialele, asa o sa fim mai familiari, mai reali nu atit de virtuali si atit de departe.
Sincer, eu nu vad de unde reiese la tine diagnosticul tulburare schizo-afectiva, eu ca om ce nu activez in mediul medical sesisez doar tulburarea afectiva fara urme de schizofrenie.Nu am remarcat la nimeni cu acest diagnostic care sa afirme ca in momentul producerii socului emotional au simtit o raceala dupa ceafa urmata de starile de confuzie, delir, etc fiul meu si nu numai el asta a simtit si asa a ajuns la spital, dar schizofrenia nu este produsa doar de socuri emotionale.poate aparea si in urma unui accident, in urma consumului de droguri, chiar si-n urma consumului prelungit de minunatele prafuri(proteine?)oferite in salile de forta, poate fi mostenita etc.
Tu esti un caz fericit, simti nevoia sa iubesti, esti coerent, comunici, afectiunea ta poate trece neobservata, dar...
Povestea locurilor de munca, da e o problema mare, e greu sa sensibilizezi un guvern, o societate sau doar un sef insa cel putin o sa incercam, pt ca ascunzind boala cel in cauza se expune riscului de a face o criza urita si poate sfirsi rau.Concluzia frumoasa este ca cei cu aceasta afectiune, sunt protejati de familie, fiind feriti de stress, situatii conflictuale, eforturi fizice, si se incearca crearea unor activitati relaxante care sa-i scoata din rutina si ruina.Noi cei care avem in custodie pe cineva drag cu o astfel de problema, viata noastra personala aproape ca s-a sfirsit, dar fericirea vine atunci cind efortul nu a fost nici prea tirziu si nici degeaba.
0
20-04-2011, ora 21:03
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
Katyella, eu gandesc frumos iar tu vorbesti nu prea frumos.
M-am logat doar ca sa-i raspund lui k.v. "eu ca om ce nu activez in mediul medical sesisez doar tulburarea afectiva fara urme de schizofrenie." Ei bine k.v., zici ca nu esti medic, dar daca ti-as spune ca ai putea fi ? Crezi asta? Pentru ca eu cred in potentialul tau. Dar mai inainte de toate va trebui sa faci "putina" pregatire si apoi sunt sigur ca vei reusi.
Apreciez foarte mult increderea ta in Plante, Homeopate etc., dar sincer cred ca iti pierzi timpul degeaba cu iluziile si drogurile din gama Plafar. Te-ai intrebat vreodata cine le produce? daca sunt verificate? daca sunt controlate? daca praful sau uleiul acela din capsula nu e cumva un drog? sau placebo? Plantele intr-adevar au proprietati miraculoase dar nu te astepta ca un flacon de 10 lei sa faca minuni. Procesul de obtinere a unui medicament prin sinteza chimica, combinata cu cea naturala este unul foarte dificil si costisitor si prin urmare nu poate fi gasit la Plafar. Plantele au in compozitia lor, uleiuri volatile, insa modalitatea de a extrage esenta dintr-o planta este extrem de complexa, asa cum nu toti parfumierii sunt capabili sa creeze un parfum deosebit si fara efecte negative, tot asa nici cei care produc medicamentele din plante nu sunt toti iscusiti. Diferenta dintre un parfum de 38 si unul de 5 milioane? gandeste-te putin, amandoua miros frumos, dar numai cel mai scump este parfum, cel de 38 este doar o esenta, e ceva sintetic si daunator, pe care aproape oricine il poate fabrica intr-un laborator ( nestiut de nimeni ) si expus apoi pe piata.
Singura modalitate pe care ei au gasit-o pentru a activa uleiul din planta este alcoolul, insa alcoolul este toxic si multe dintre plante, deja toxice, in combinatie cu inca ceva toxic pot da efecte negative.
Baiatul tau nu are voie alcool (tincturi, Bitter Suedez, comprimate uleioase)..sigur poti sa-i dai Omega3..stii cum vad eu Omega3 ? la fel ca si Lecitina, multa reclama, dar nu sunt bune de nimic. Manifestarile baiatului tau includ episoade de epilepsie, dar asta nu inseamna ca este neaparat epileptic, trebuiesc facute atat investigatii RMN la creier cat si o serie de alte investigatii, poate ca baiatul nu este pe tratament. Iti recomand sa schimbi psihiatrul, sa alegi un barbat psihiatru care sa fie Doctor in Stiinte Medicale, sa fie in varsta. Vreau sa-ti spun ca intr-adevar boala mea este doar afectiva, de curand m-am despartit de o fata si am suferit enorm, nu pentru ea ci pentru faptul ca m-am intors la singuratate. Insa tot raul este spre bine, in sensul ca acum cateva saptamani am suferit niste atacuri severe de panica, cu inrosire a fetei si tensiune 19 cu 8, asa ca am mers imediat sa fac unele investigatii. Spre bucuria mea am intalnit un medic cardiolog de exceptie, Profesor Doctor in Stiinte Medicale, care de cum m-a vazut mi-a spus: "Tu nu esti nebun si nu ai atacuri de panica, ai probleme cu glanda tiroida, mergi acum si fa-ti ecografie". Vreau sa va spun ca l-am ascultat, am mers sa fac ecografie si intr-adevar s-a dovedit ca am probleme, care inca nu sunt grave, care pot fi tratate si care sunt singurele ce stau la baza manifestarilor mele de panica. Mi s-a dat de asemenea sa fac teste endocrinologice: T3, T4, TSH, ATPO.
Nu am fost niciodata mai fericit in viata mea si vreau sa spun, chiar imi dau lacrimile, de bucurie, am in sfarsit sansa sa le dau peste nas tuturor care au ras de mine pe la spate facandu-ma nebun, tuturor celor care m-au parasit, tuturor celor care nu m-au inteles ca am avut o suferinta. Acum deja 50% ma simt mai bine, ramane sa mai fac investigatii, tratament si cu ajutorul Lui Dumnezeu, poate ma fac bine, cel putin asa m-a asigurat medicul, ca se poate trata. Sufar de aceasta boala de 11 ani, 11 ani in care am bagat in mine tot felul de sedative, anxiolitice, neuroleptice care nu au facut altceva decat sa-mi slabeasca puterile, sa-mi scada vointa, sa ma faca sa traiesc intr-o iluzie, ca intr-o zi va fi mai bine.si toate astea pentru ca nu mi s-au facut investigatii de la bun inceput. Pentru o singura eroare medicala, eu sufar acum, insa de cand am aflat ceea ce am stiut dintotdeauna, ca nu sunt nebun, ca sunt doar emotiv, stresat, deja ma simt mai bine, deja sunt optimist si mi-am recapatat increderea in propriile forte.
Cu siguranta lipsa de dragoste ma va afecta in continuare, insa decat sa traiesti langa oameni care nu te apreciaza decat pentru functie sau pentru bani, mai bine singur si increzator in propriile forte.
Draga k.v, ii doresc sanatate si numai bine baiatului tau si de asemeni te rog sa fii tare, ai grija sa nu cedezi si tu, trebuie sa-i oferi toata dragostea si afectiunea ta, pentru ca fetele din ziua de azi nu sunt in stare sa-i ofere acest lucru ci doar tu, ca mama esti singura in masura sa-i oferi o sansa la fericire.
0
20-04-2011, ora 21:25
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Resident, ai dreptate, cuvantul acela arata frustrarea in fata unui paradox: un ambalaj frumos asa cum sunt vorbele tale si ceea ce ascunzi in ele - boala, respectiv scindarea functiilor in creierul...si pe deasupra te exprimi coerent, si frumos
Permiteti-mi sa vin cu o mica precizare, izvorata din inima si nu din dorinta de a duce in eroare pe cineva. K.v am citit si eu cateva studii ale unor medici romani si straini (doua, hai sa nu zic "niste". Dupa parerea mea si a multor altota Omega 3 este fabulos !!! Iar Ginko Biloba la fel. Cineva din familie ia Ginko Biloba si pot sa spun ca simtomele pe care le avea s-au imbunatatit simtitor. Nu mi se pare coresct sa dai jos de pe un "piedestal" preparatele naturale cele mai puternice si sa nu pui nimic in schimb, mai ales cand stai de vorba cu oameni care si-au pus speranta in ele. Resident, stii oare ca si speranta alaturi de credinta sunt "placebo" si totusi au vindecat boli??? Darmite aceste substante naturale care au o actiune clara asupra chimismului pe sistem nervos central-...Si nu trebuie sa ma crezi pemine, e suficinet sa citesti despre ele, structura lor chimica si felul in care se leaga de anumite proteine, ce afinitati au in organism.
In rest..ce sa zic, ma bucur ca ti-ai recapatat increderea in tine si eu cred ca esti un om absolut normal, sa stii ca si cei mai "normali" au temeri sau chiar fobii. iar sentimentele- vin si pleaca. Daca tu te impaci cu tine insuti, o sa vina momentul in care o sa te iubeasca - altcineva. Toate-s vechi si noua toate.
0
20-04-2011, ora 21:30
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Mai vreau sa fac o precizare: produsele de la Plafar nu sunt deloc ieftine! Cel putin de unde cumpar eu..la voi sunt ieftine?
Teoria conspiratiei are si ea rolul ei dar eu zic ca e usor de inlaturat, Resident...dupa atatia ani de umblat prin spitale, cunosti un chimist bun la un laborator? Ei bine, daca ai mari indoieli asupra unui produs, fa o analiza.Exista laboratoare care se ocupa de asa ceva in caz ca nu ai prieteni.E simplu si sigur..parerea me a e ca o sa gasesti inauntru exact ce scrie pe cutie si iti spun de ce - aici unde locuiesc eu nu se joaca nimeni de-a farmacistul sa puna ceaiuri in cutie...toate trec printr-un filtru. Si daca odata producatorul e gasit cu placebo in loc de sunatoare ia ghici ce se intampla? Pai il inchide.
Desi e tara tuturor posibilitatilor, eu nu cred ca in ro, producatorii sunt atat de tembeli incat sa se joace cu asa ceva, eventual sa mai greseasca cantitatile, da..
0
20-04-2011, ora 22:14
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Resident

Privesc viata din toate unghiurile dincolo de forma si invelis,..desigur ca m-am gindit la ce spui tu, am citit neincetat, dar am sperat atit de mult sa vad imbunatatire incit picatura de Anacardium Orientale pe care o pun in apa, sucul de Noni, fiul meu inghite Lecitina, Omega 3 si Ginkgo Biloba alternat cu Ginkgo Prim ascultind ce-i spun zilnic:"aici ai ceva miraculos ce te va face sa vezi si sa simti bucuria de a trai "si crede-ma acum ride, cinta, e coerent si nici nu am termen de comparatie pt perioada in care am suferit pina in cea mai adinca structura si pina la cel mai inalt nivel, nu mai pot indura asta sau poate m-am intarit nu stiu, situatiile ne scot inj evidenta potentialul.
Am desfacut capsulele, dar nu m-am indoit o clipa de puterea lor vindecatoare, in acest mod lupta mea nu poate fi in zadar sau de va fi o iau de la capat.
Alcoolul desigur nu are ce cauta in ecuatie, insa sa-mi fie viata si mai grea si mai rea, in perioada in care a inceput tratamentul alopat pleca noaptea de acasa si venea dimineata beat, deci amestecul ideal pt un sfirsit sigur.Nelinistea pe care o manifesta noaptea am reusit sa o domin cu Melatonina.
Multumesc din toata inima pt cuvintele adresate, putem povesti multe capitole ale vietii noastre si in acest mod unii vor intelege ca situatia lor este mai usoara si vor avea mai multa incredere in ei si in cei din jurul lor.
Peste toate lucrurile cu care intervenim in vindecare e bine sa revarsam dragoste, duiosie, zimbete, arome de flori si mai ales harul Divin
0
24-04-2011, ora 13:03
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Paste Fericit!

Iubirea divina, lumina Invierarii si picatura de Divin din voi toti sa va aduca sanatate, liniste in suflet si-n minte, dorinta de a trai, nu risipiti Viata.Asa cum spun si pe alt topic.."VIATA este darul pe care Dumnezeu ni-l da si ni-l ia inapoi"
0
01-05-2011, ora 13:14
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Dragilor, sunteti bine cu totii?doar 73 postari, cu asta 74 in 3 ani, extrem de putin.Diagnostic greu, tratamentele potrivite sau nu, efectele negative nu au cum sa fie pozitive, iar medicii fac si ei erori, numai ca noi trebuie sa simtim cind sa ne oprim si cum sa aflam ce urmeaza?.Eu culeg tot ce pot de oriunde, consider benefic pe cei ce spun istorioare din viata lor, traite sau auzite, ar fi minunat daca cineva chiar a reusit sa-si priveasca boala ca pe un prieten pe care il pofteste sa plece dupa ce a stat prea mult la el, daca aveti o idee, un gind, un sfat, iar daca nu vreti sa vorbiti de diagnostic pt.a nu atrage efectele daunatoare, gasim o cale spre comunicare.Am scris de zor aici, dar de fiecare data cind sa afizez imi disparea truda, erau lucrusoare interesante, da sincer astept sa mai binevoiasca cineva sa ne onoreze cu"prezenta", Resident, ne-ai "parasit"?.Nimeni nu va intra in conflict cu nimeni, avem destule razboaie in noi, urmarile lor ne-au adus AICI.
0
01-05-2011, ora 15:33
ganesha
Nu este medic/terapeut
ganesha
corpul uman si mai ales mintea omului are atatea secrete.in cautarile mele pentru aflarea adevarului(caci fie vorba intre noi traim int-o minciuna si manipulare )boala asta e o probleme care poate fi ameliorata si tratata prin spiritualitate... adica si prin ea.IUBIREA ESTE UNUL DIN SECRETE.sentimentul de frica si insecuritatea sunt cauze de baza.Asta am aflat prin SAHAJA YOGA ROMANIA.MEDITATIA ne ajuta sa intarim corpul subtil... iar ca efect advers sa spun asa...este o imbunatatire a corpului fizic.
0
01-05-2011, ora 16:09
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@ganesha

Tu ai adoptat o modalitate extraordinara de a iesi din problema, te felicit, ma bucur pt tine, esti pe drumul cel bun.Meditatia insa necesita un efort constient, mintea trebuie sa fie linistita si golita de ginduri, (cei cu TSA nu au putere de concentrare)sau poate daca boala este in debut, desi aici apare confuzia diagnosticului, manifestarile fiind asemanatoare multor afectiuni.
Prea multa lume are acest diagnostic greu, tu ganesha ai in tine dorinta de a gasi un drum statornic si asta-i lucru mare, schizofrenicii in general nu mai au dorinte de nici-un fel sau poate unii norocosi au gasit la timp remediul eficient lor.Sunt atitea metode de vindecare, atitea produse aparute cu fel si fel de nume, o avalansa de detoate ca nu mai stii ce sa alegi si in general omul modern alege calea cea mai usoara, lenevoasa asa ca forta si spiritul lui adormite.Cum sa trezim dorinta de a trai in cei ce s-au abandonat?intre peretii unei camere, un pat, un PC, o lume iluzorie fara nici-o proiectie in real.
0
01-05-2011, ora 17:34
ganesha
Nu este medic/terapeut
ganesha
am un raspuns la aceasta problema.dupa tratament, am observat ca nu e ok cu mn.luasem f mult in greutate, aveam 2 copii de crescut.aveau nevoie de mn.vedeam cum sufera si cum se duce familia de rapa.si am gasit in mine puterea de a nu ma lasa prada bolii.in gand ma rugam sa ma ajute dumnezeu.si am inceput ascensiunea, , incet, incet.cu o cura de argila bocan, mi-am pus cat de cat nivelul energetic la punct.de aici si vointa mi-a fost intarita, dar mai intai am avut dorinta, apoi a venit si puterea de a o face, numai cu ajutorul lui dumnezeu.
familia mi-a fost aproape.zyprexa m-a facut zombi, seroquel a fost mai bland cu mn.
dar nu sunt de acord cu societatea care ne denigreaza.cu boala mea eu pot conduce autoturismul personal.Am vizionat de curand un filmulet in care se spunea ca pers cu afectiune mentala sunt binefacatorii planetei.mi-au dat lacrimile, caci eu in spital am simtit prezenta lui dumnezeu.si nu stiu daca ati observat, dar in spitalul de boli nervoase macar 50%din pacienti au o carte de rugaciuni din care citesc.
http://vimeo.com/17218717
0
01-05-2011, ora 22:07
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Rugaciuni, meditatie, tratament homeopatic, acupunctura, reflexoterapie...iata!cai bune voua care ati inteles cu ce va confruntati si sunteti dispusi sa gasiti o iesire.Pe "Halucinatii tratate cu homeopatie si rugaciuni "am gasit citeva idei bune insotite de fapte reale, dar nu stiu daca rugaciunea da roade atunci cind cel in suferinta respinge orice de acest gen.Meditatia si tehnicile de energizare imi sunt la indemina mie, dar eu sunt aici pt fiul meu asa ca implicarea lui in viata lui tinde catre zero.Asa cum am mai spus, dar ma repet din placerea de a ma face auzita, citind cele expuse de un flacau Vlad ce a deschis topicul cu halucinatiile si completind informatiile cu altele asemanatoare, am apelat la Anacardium Orientale(tratament homeopatic), a fost sansa de a aduce lucrurile la o forma suportabila.Am intrat si pe"Tulburarea obsesiv compulsiva", multe din tratamentele lor coincid cu ale voastre, iar cel mai greu la ei sunt gindurile obsesive obositoare, sufocante, din acelea rele.
Cei care puteti sa imbinati meditatia cu rugaciune, da!sunteti salvati si credeti-ma cu totii aveti sanse mari de revenire intr-o forma da sanatate mai buna ca cea anterioara, dar nu mergind doar pe tratamentul clasic prelungit.
Oameni ca voi, ca mine, avem parte de asa destine pt ca simtim atit de profund in universul sufletesc si fara sa vrem declansam o intrerupere la nivel mental.La nici unul dintre voi nu am regasit simptomele, episoadele declansarii, , problemei, , prin care a trecut fiul meu si situatia in care se gaseste actualmente.Situatia voastra este rezolvabila si va doresc asta din adincul inimii.Cu totii sunteti cu adevarat mai speciali, ati avut stari, trairi, emotii puternice, care v-au indus o lume pe care unii n-o vor intelege niciodata, dar in care daca intoarceti pagina puteti beneficia de binele acestui rau, sunteti mult mai creativi, mai preocupati de latura spirituala intr-o lume in care superficialul, banalul domina covirsitor.
Sper sa expuna si ceilalti de aici, pt mine este interesant absolut tot ce spuneti.
Va astept
0
01-05-2011, ora 22:22
ganesha
Nu este medic/terapeut
ganesha
eu nu stiu exact ce a declansat boala fiului dv
2 mari adevaruri-insecuritatea cauzata de departiresi frica
nu iese din aceasta stare daca nu ii induceti incredererea in el insusi
si daca nu vedeti ameliorari...e neplacut pt dv
dar din moment ce vedeti o imbunatatire...vedeti ce a influentat-o
astenia de primavara nu e buna pt fiul dv
iar vremea noroasa
deasemenea
cand e luna plina
sa nu stea descoperit
la cap
eventual sa dati stolurile in geam
s-a inchis in el si traieste in vise
cred
0
01-05-2011, ora 22:47
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Am a multumi ganesha, esti activa, bravo tie, insa te rog pe tine si pe toata lumea sa nu folositi, , dvs, , trebuie sa fim o familie care-si vorbeste deschis si increzatoare ca totul are o solutie.
Luind aminte la chinurile prin care am trecut trebuie sa va avizez, asa cum stiti aveti nevoie de un ambient placut, familia sau cineva care va pretuieste trebuie sa va asigure confortul sufletesc, armonios, evitati orice conflict, emotiile puternice, iar efortul intelectual trebuie stabilit la o cota suportabila voua.
0
01-05-2011, ora 22:52
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
ei da, "binefacatorii planetei" :), ma faci sa rad ganesha. Tu crezi ca daca Dumnezeu ar alege un binefacator al planetei, ar alege un nebun? Este clar o dereglare energetica atat mintala cat si spirituala. Pe vremuri astfel de manifestari erau privite ca o posedare, deci ca ceva negativ, cu implicatii spirituale. Acum in epoca moderna este acelasi lucru, doar ca se numeste afectiune mintala sau BOALA. Undeva, cineva, a gresit, ori noi personal ori stramosii nostri. Oricum ai da-o e o problema spirituala si trebuie rezolvata pe aceasta cale. In primul rand credinta, deci nu ma refer la biserici - credinta din suflet - apoi activitati diverse, insa ATENTIE: nu prea stresante si nu in ultimul rand: MULTUMIREA SUFLETEASCA, mai pe scurt sa ai un suflet bun langa tine care sa-ti ofere dragoste si liniste interioara. Trebuie evitat orice factor nociv, adica, in primul rand ceea ce a zis k.v : " in general omul modern alege calea cea mai usoara, lenevoasa asa ca forta si spiritul lui adormite.Cum sa trezim dorinta de a trai in cei ce s-au abandonat?intre peretii unei camere, un pat, un PC, o lume iluzorie fara nici-o proiectie in real." Aceasta "lume iluzorie" cum bine o numeste k.v. a creeat un adevarat razboi intre sexe, a distrus notiunea de dragoste, a implementat in randul celor tineri ideea ca imaginea si banul reprezinta adevarata lor valoare. Aceste "NON VALORI", vor totul de-a gata si culmea e ca multi cu tupeu si fara nimic in cap chiar reusesc sa obtina rapid ceea ce vor. Cineva imi spunea odata ca daca na-i servici na-i valoare, eu spun ca daca na-i caracter na-i valoare. Nimeni nu varsa o lacrima pentru o persoana care o viata intreaga a trait doar pentru bani, se va evapora precum eterul si nu va ramane in inima nimanui, iar dincolo va fi sarac, pentru ca o viata intreaga a cautat sa adune doar bogatii materiale nu si spirituale. Degeaba merg unii la biserica daca in viata reala susotesc, barfesc si tradeaza, astfel de oameni vor fi luati in deradere de Dumnezeu si aspru pedepsiti. Acestia sunt "Vampirii energetici", acestia sunt cei care se straduiesc sa demonstreze ca noi avem o problema, cand de fapt ei sunt problema. Stiti ce le doresc eu acestor oameni? Multi Bani, foarte multi bani si un nesfarsit desert in care sa nu poata cheltui banii pe nimic si din cand in cand sa apara cate un miraj care sa le dea impresia ca au gasit o oaza de racoare iar apoi mirajul sa dispara si ia-s tine asa la infinit, insa va garantez ca nici dupa aceasta incercare nu-si vor invata lectia. Tocmai aici este diferenta intre bine si rau, intre om si neom, intre dragoste si ura, intre intelepciune si prostie.
Dumnezeu nu a ales niciodata in actiunile Sale oameni cu bani sau oameni "destepti"..pentru cine a citit Biblia, Moise era prost insa era un om bun si chiar el L-a rugat pe Dumnezeu sa aleaga pe altcineva mai istet, mai capabil, insa Dumnezeu l-a ales pe el, un om simplu, un om bun.e adevarat ca in spatele tuturor actiunilor sale se afla puterea divina, insa ideea este ca Dumnezeu pune pret pe suflet, nu pe imagine, nu pe inteligenta ( distructiva ) ci pe valoarea spirituala, pe bunatate, pe intelepciune.
Este adevarat ca sistemul creeat de ei este facut in asa fel incat daca nu ai bani, nu existi, insa acest sistem nu este cel creeat de Dumnezeu si nu reprezinta valoarea noastra ca si oameni ci reprezinta doar o identitate scurta si nesigura pe acest pamant. Azi poti sa fii, maine poti sa nu mai fii...cine ai fost tu? un nimeni, un trecator..depinde insa ce fapte ai facut si in numele cui ai facut pe pamant.
" Dacă numai pentru viata aceasta ne-am pus nădejdea în Hristos, atunci sîntem cei mai nenorociti dintre toti oamenii."( 1 Cor. 15:19).
Este o replica din Biblie, dar stiti unde am vazut-o? in cabina unui sofer de autobuz, atarnata pe geam :)
Stiti ce inseamna asta? inseamna ca nu oricine conduce un autobuz este neaparat sofer, nu oricine vinde intr-un magazin este neaparat vanzator, nu oricine lucreaza intr-o fabrica este neaparat muncitor..sunt oameni de valoare, ascunsi in cele mai proaste locuri si sunt nimicuri care se afla la putere.asta este societatea in care traim, asta este diferenta dintre valoare sau imagine.
0
01-05-2011, ora 23:08
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Resident, asteptam participare ta aici si cu adevarat ai punctat totul cu inteligenta, dar te rog nu-i taia elanul lui ganesha, demontezi idei care unora le fac bine.Aici nu este nimeni nebun, nici pe departe si pt ca ai spus atit de bine lucrurilor pe nume nici macar nu mai completez nimic acum, astept o alta participare.
Fiti blinzi si ingaduitori unii cu altii
0
02-05-2011, ora 06:47
ganesha
Nu este medic/terapeut
ganesha
binefacatori in sensul ca tin vibratia planetei sus.traim niste vremuri minunate, unice, schimbarea polilor.intram intr-o noua era.cea a spiritualitatii.totul.stiinta tehnica cunoatere siorice domeniu doriti are legatura cu natura cu universul cu spiritualitatea.privite din alt punct de vedere toate au legatura cu dumnezeu.credinta din tine, din interior, corpul este biserica, religia din tine, astea sunt valentele de la care se pleaca.cand veti ajunge sa va dati seama ca de sute de ani suntem manpulati si invatati sa traim opus credintei in dumnezeu, veti avea o senzatie de frustrare.nimic nu e de neirertat.tot trecutul nostru.CREDINTA asta e cheia.e cate ori v-ati trezit plangand?
de ce plangeati mai stiti?
pt ca erati judecati in vis
si culmea... erati proprii judecatori.asta nu va da de gandit?
cat de subtil lucreaza dumnezeu cu noi.nu negati niciodata ce spune cineva.dati o sansa reala a celor reletate.daca nu credeti puteti spune ca e posibil asa ceva, dar nu negati.ceea ce va spun face parte din cunoastere.experimentare.pas cu pas.daca avem un om intre noi, eu fiind in spate vad ceafa, tu fiind in fata acelui om ii vezi fata, cine are dreptate?
amandoi, chiar daca raspusul nu e identic, fiecare priveste adevarul din prisma lui.asta nu inseamna ca traieste in iluzie.va pup si va iubesc.aveti grija la ego.
0
02-05-2011, ora 14:00
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Este placuta si interesanta tema religiei in orice problema ce apare in existenta noastra, dar ne-am indepartat de ideea cu care alma2008 a deschis topicul si l-a parasit, sper ca din motivul ca a gasit raspunsuri si beneficii suficiente.Tu ganesha ai o viata reala, certa, poate chiar pe placul inimii tale, ai incredere ca omenirea va urca scara spiritualitatii in cea mai benefica forma, poate chiar atit de sus incit oamenii sa poata participa la autovindecare, prin accesarea energiei pure divine, sau prin forta nemasurata a mintii;ar fi extraordinar desigur.
Resident a expus intr-un mod captivant, clar si pur, dar simt dincolo de toate astea aversiunea pt.ceva;nevoia acerba a unei trairi reale, palpabile, femeia iubita care sa aduca sentimentele in curatenia lor primara, fara otrava acestui mileniu.Povestea e ca ceea ce ai simtit la un moment dat in viata(poate ura, poate deznadejde, neincredere...)a lasat amprenta in modul in care reactionezi, iar forta cu care raspunzi unei provocari iti ia din energia benefica, protejindu-te nu este deloc o incalcare a ideii de altruism.
Niciodata nu voi spune cuiva"asculta-ma! doar eu am solutia si singura adevarata", fiecare in modul lui isi cunoaste sau nu interiorul, forta, capacitatea si placerea cu care vrea sau nu sa aiba parte de cunoastere, dar pina la urma de ce nu?"ferice de cei saraci cu duhul".Clarvazatorul rus Lazarev spunea"...daca iubim un om mai mult decit pe Dumnezeu, ori il pierdem, ori il distrugem, ori ne distrugem" si religia ne invata sa nu iubim pe nimeni mai mult ca pe domnul Dumnezeul nostru.Sunt multe de spus si voi pune intrebari pe topicul cu aceasta tema, acum as dori mult sa revenim la tema noastra, cu acordul vostru si daca asta va poate ajuta, insa sunt cazuri in care se considera ca daca tot dezbati o problema nu faci altceva decit sa o adincesti, eu cred ca facind asta intr-un mod natural si curgator(asa cum spun si in alt loc)vom scoate la suprafata rezidurile sufletesti si vom scapa de ele.Cum e bine?
0
02-05-2011, ora 19:02
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
Nu-i tai elanul lui ganesha, n-ati vazut semnul? :) asta e un zambilici, a fost o gluma fata de afirmatia lui ganesha cu
"binefacatorii planetei". N-am nimic cu nimeni, nici cu ganesha, nici cu Katyella, ma bucur ca ganesha a gasit o cale excelenta prin meditatie si nu consider pe nimeni nebun k.v...daca consideram pe cineva nebun pe-aici nici nu mai vorbeam cu acea persoana si credeti-ma un nebun nu este capabil sa intretina o conversatie filozofica, inteleapta sau coerenta. Nebunii au lumea lor : aud voci, au halucinatii, li se par anumite lucruri, se considera urmariti, vorbesc singuri pe strada..exista o gama larga de diferente dintre un nebun si un om cu afectiune mintala, afectiva. Insa la psihiatrie aceasta diferenta nu exista, acolo toti sunt considerati nebuni de catre medici. Tocmai de aceea am facut aceasta gluma cu "nebunii", dar am pus si semnul de zambet...sincer chiar asa fiind, mie nu mi-e frica sa recunosc, e mai grav pentru cei care sunt cu adevarat nebuni si nu recunosc si nici nu se trateaza.
0
02-05-2011, ora 20:10
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Resident, probabil ca m-am sensibilizat prea mult si ma grabesc in concluzii, ai dreptate!ai zimbit, ma bucur, si eu care credeam ca sunt atenta la amanunte.
Lamureste-ma tu cu diferenta intre un nebun si un schizofrenic, intre schizofrenie si tulburare-schizo- afectiva si apoi o sa spun parerea mea si inca o data rog pe toata lumea, vorbiti-mi fara apelativul dvs.
0
03-05-2011, ora 20:50
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
Buna k.v, in primul rand raspunsul a fost dat de cativa medici inca din primele postari. Mie personal mi-a placut mai mult raspunsul Dr. Andrei Dumitrescu: " un astfel de diagnostic nu se da imediat, la prima vedere, cu certitudine. E nevoie de o perioada de timp in care medicul sa isi confirme sau infirme banuiala respectivului diagnostic. "
Din pacate omul are dreptate, suntem singura tara din lume in care medicii dau diagnostic in 2 minute. Exista 3 variante in care acest diagnostic sa fie cel adevarat : 1. doctorul e un geniu ( ? ), 2. doctorul ghiceste si 3. doctorul e un idiot ( traieste in Romania si asta ii ocupa tot timpul ) :) deci nu EXISTA asa ceva fratilor, in tarile civilizate un diagnostic final se pune numai dupa ce au fost efectuate toate investigatiile posibile cu riscul ca acest lucru ar putea sa dureze si cativa ani. Exista o vorba, pe care medicii o stiu deja: "a nu fi pe tratament", ceea ce inseamna ca tu bagi buline in tine dar nu le bagi pe alea eficiente. Toate medicamentele sunt bune, dar nu toate ti se potrivesc tie, nu toate sunt eficiente pentru tine si medicii stiu asta si cu toate astea ei inca merg pe bajbaite ( pe incercate ), facand-o expre' sau facand-o poate pentru ca nici ei nu stiu ce ai. Acum ca domnul "flacara violet" le-a taiat si din salarii, cu atat mai mult nu mai au motivatia de a te ajuta decat contra cost. Sunt si medici de exceptie in Romania, dar nu reprezinta majoritatea din pacate, este nevoie de munca multa, suflet, daruire, ani de experienta.
Desigur veti intreba de ce oare sunt atat de revoltat? ei bine, eu am primit acest diagnostic acum 9 ani, fara sa mi se faca investigatii EKG sau la Glanda tiroida si de-abia acum, in urma unui consult de rutina am aflat ca manifestarile mele: inrosirea fetei, atacurile de panica, sunt dereglari hormonale de la Tiroida, prin urmare eu pot sa iau 100 de Xanax, Efectin, Zyprexa, ca le iau degeaba si daca nu tratez aceasta boala, ma pot imbolnavi de inima. De ce medicii psihiatri nu mi-au spus asta pana acum? de ce a fost necesar 9 ani sa bag sedative in mine degeaba ( si macar daca ma vindecam ) cand era mult mai simplu sa mi se faca toate investigatiile necesare si sa mi se dea tratamentul corespunzator? e mai simplu sa-l consideri pe pacient nebun si sa bagi droguri in el care sa-i scada din vointa, din putere sau care sa-i stearga mintea?
Nu m-as fi suparat daca diagnosticul ar fi fost de Anxietate, dar TSA e prea exagerat. Si ca sa raspund la intrebarea ta k.v, TSA, din pacate este considerata schizofrenie, adica una dintre cele mai grave boli psihice daca nu chiar cea mai grava. Diferenta dintre un nebun si un schizofrenic? Nu exista. Schizofrenicul este un nebun.
Dar te rog fii atenta la ce-am scris mai sus: depinde daca cu adevarat diagnosticul este pus bine asta una la mana si a 2-a la mana, depinde de tine, daca tu te consideri asa sau daca pe de alta parte lupti, ai vointa sa mergi mai departe si sa infrunti toate obstacolele si pe toti cei care se straduiesc sa-ti bage bete-n roate.
Medicul Psihiatru are datoria sa te considere nebun si sa-ti dea medicamente non-stop.Tu insa, ai datoria sa accepti tratamentul atata timp cat consideri ca te ajuta iar in clipa in care nu te mai ajuta sau iti face rau, sa ai vointa sa rupi bulina in 2 si sa iei o doza mai mica sau chiar sa renunti. Daca te tine asa, inseamna ca nu esti bolnav sau boala a trecut, daca nu inseamna ca e vorba de o boala care probabil o vei avea pana la sfarsit.
Tu nu trebuie sa afli o diferenta intre schizofrenie si TSA, tu trebuie sa afli diferenta dintre eticheta pe care ti-au dat-o ei si cea care te caracterizeaza pe tine personal.
ALANIS MORISSETTE, o binecunoscuta cantareata spune intr-una din melodiile sale: No we're never gonna to survive unless we are a little... crazy..
Nimeni nu poate trece prin viata asta fara sa "innebuneasca putin"...toti suferim cu capul intr-o mica sau mai mare masura, toti ne simtim singuri uneori, toti avem emotii uneori, toti suntem stresati..nu se poate altfel pentru ca viata este in asa fel facuta, iti trebuie o doza imensa de nesimtire ca sa nu te imbolnavesti afectiv.sunt unii care reusesc dar nu stiu daca pot fi numiti oameni. A fi om e lucru mare si nu multi inteleg acest lucru, e usor sa distrugi un om, dar e mult mai greu sa-i ridici moralul, sa-i dai speranta, sa-i oferi iubire, incredere, prietenie, sprijin..in curand aceste cuvinte mari nu numai ca vor fi luate in deradere dar nici macar nu vor mai fi intelese pentru ca nivelul de prostie creste exagerat, traim intr-o "epoca inteligenta" in care avem atat de multe cunostinte dar n-avem nici un raspuns...
This is the way you left me,
I'm not pretending.
No hope, no love, no glory,
No Happy Ending.
This is the way that we love,
Like it's forever.
Then live the rest of our life,
But not together.
A Little bit of love, little bit of love
Little bit of love, little bit of love ( Mika Happy Ending )
0
04-05-2011, ora 15:31
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Resident, mesajul tau e plin de substanta si umor, ai rezerve mari de optimism.
Ca sa nu reiau pasajele in care se discuta despre asemanarea TSA cu schizofrenia, am sa va spun ce am inteles eu din tot ce am constat, citit sau alte surse.Tulburare-schizo-afectiva, iata 3 cuvinte in diagnostic si toate atirna greu, deci pe linga faptul ca cel cu acest diagnostic are simptome de schizofrenie mai are si tulburare afectiva cu apanajul depresiilor, al dereglarilor de comportament...etc.Schizofrenia este o boala mintala, presupune deprecierea creierului, scade nivelul de dopamina(responsabila cu capacitatea de a lua decizii)si serotonina(hormonul fericirii, cind e in deficit apar problemele psihice), dar creierul nu are legatura cu psihicul?daca in mintea cuiva lumea e rasturnata ma indoiesc de echilibrul lui interior, psihicul.Deci m-am lamurit bustean, schizofrenia e o problema mintala, punct, iar inTSA se regasesc atit simptome schizofrenice cit si afective, deci e implicat si psihicul, dar diagnosticul e mai "blind";mie asa mi -a spus psihiatrul pe care l-am solicitat si aici in virtual un psihiatru mi-a confirmat ca da! e mai blind si dr Simina spune ca este mai putin sever decit schizofrenia.
Ca sa aprofundam cunoasterea pe mine m-a intrebat un psihiatru, in cadrul unui forum ce fel de TSA are fiul meu ?poftim?pai sunt mai multe feluri?m-am intrebat repede si tot repede m-am pus sa citesc ca sa pot spune..Bipolara si mai este si cea Unipolara si daca intram in subcategorii ne apucam de medicina.M-a linistit din nou, TSA bipolara e mai suportabila se trece de la starea de euforie, ris si abundenta verbala la o stare de iritabilitate extrema, delir, halucinatii, agresivitate etc..nu am pus neaparat ordinea desfasurarii desi o sa ma gindesc si la asta.Ca sa nu ramin in ceata am mai citit ceva despre TSA bipolara si expunerea incepea asa:"...este cea mai dramatica forma de manifestare a tulburarilor afective deci"dormi linitit FNI(aici TSA)vegheaza pt tine".Voi de care TSA aveti ?polara sau bipolara?raspuns...de nici una, dar daca mai inghititi capsule care nu sunt dedicate voua aveti sanse sa-i ajungeti din urma pe cei deja...ne-buni.Recapitulam, stabilirea unui diagnostic asa de grav nu se poate pune instant decit daca cel in cauza prezinta simptomele deja stiute:halucinatii, delir, pierderea temporara a memoriei recente, a discernamintului, sustinerea unei idei fara logica..etc(va regasiti in toate astea?).Cind cineva merge la psihiatru desigur va primi o reteta in acest sens, poate prea repede(nu trebuie sa insistam pe tratament cind nu se vad rezultate, dar se vad clar urmarile nefaste), dar in unele cazuri daca nu se intervine repede, mai tirziu poate deveni-prea tirziu.Eu personal am inceput cu a face analize, RMN, in final am fost la medic, am inceput cu un antidepresiv usor si totul parea normal.Dupa 2 ani s-a desfasurat toata varietatea de schizofrenie in asa mod ca am inceput tratamentul brusc si total nepotrivit, l-am intrerupt, am facut experienta cu tratament homeopatic, am stabilizat situatia, dar s-au pierdut resurse ale existentei pe absolut toate planurilor si sincer am mari regrete ca am pierdut mult timp cu diagnosticarea.Cel mai rau este cind tratamentul nu este cel potrivit, dar cine poate sti exact reactia corpului cuiva?complicat, dar nu imposibil.
Noi cu toti cred ca am intilnit macar o data in viata o persoana cu"probleme"(vorbea singur pe strada, urla, sustinea teorii inexistente, etc)si sincer nu prea-ti vine sa te opresti ca e clar omul"e dus...", vedem la stiri persoane cu dezabilitati psihice, au ucis, etc, desigur primul gind este:alt nebun in libertate...
In liceu am avut un coleg intr-o cu totul alta clasa, dar il stiam ca era"nebunul"liceului, cind se dezlantuia ne imprastiam care pe unde apucam pina intr-o zi cind m-am intrebat la ce naiba fug, hai sa vad ce se intimpla, m-am oprit am inceput sa-i vorbesc, sa fac gesturi cu bratele, asa mi-a venit nu stiam cum sa reactionez, si treptat, treptat s-a calmat si am conversat intr-un mod foarte normal.Era un flacau tare dragut, fff inteligent(efortul intelectual si atitudinea parintilor il adusesera in acea stare), dupa multi ani l-am vazut la bratul unei tinere frumoase, m-am bucurat mult, avea o viata adevarata.
Schizofrenia, da este cea mai nedescifrabila boala si este una careia in vorbire populara i se mai spune si ne-bun, (adica nu e bun?)nestiind nimic de denumirea medicala a afectiunilor psihice si mentale cind auzi ca cineva are halucinatii ce poti spune?.Dupa atitea lucruri rele care nu trebuie sa va puna pe ginduri am si vesti bune, am intilnit cazuri de schizofrenie cu desfasurarea episoadelor maniacale, deliruri pe teme mistice, istorice, s-au ameliorat la modul considerabil, nu le vina sa creada cita suferinta au adus fara sa vrea familiei, si-au continuat studiile si viata personala.Dragilor, o mare parte din medicatie va tine neputinciosi in pat, marea majoritate a medicamentelor au aceleasi denumiri ca cele folosite in tulburarea obsesiv compulsiva, depresia cronica(ni se explica marea diferenta intre ele, dar tratamentul e aprox.acelasi), am remarcat ca se intersecteaza frecvent, Zyprexa, Cipralex, Efectin, Abilify etc, deci fiind implicat psihicul luam o lista si scriem...e mult de vorbit
Daca tot ne-am elucidat cu ceva suntem pe drumul cel bun

FITI SANATOSI!
0
05-05-2011, ora 17:48
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Iata cum incercam pe dibuite sa intelegem lucruri care nimeni nu ni le explica pt ca nu se aloca timp pt asta si uite asa ne formam pareri gresite care ne pot influenta perceptia si chiar vindecarea.Unele lucuri le-am inteles altele, nu.Vorbeam de Dopamina, dar culmea este ca in creierul schizofrenic ea se afla in exces si de aceea se recomanda neurolepticele care blocheaza receptorii dopaminei.Serotonina este tot in exces?(la schizofrenici)produce iritabilitate?in aceasta situatie...
Are multa dreptate@ Resident, pierd mult timp cu lucrurilea astea, lasa-ne informatii despre medicul la care ai fost tu.Desigur inainte de a incepe sa inghititi pastilute este f.indicat sa va faceti toate analizele asa cum sustine @Resident, el a patit-o rau mergind pe diagnosticul primit.
cineva ne poate lumina?
0
05-05-2011, ora 21:01
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
Draga k.v, medicul la care am fost nu este psihiatru, este cardiolog si are o varsta destul de inaintata, insa nu pot sa dau numele sau pentru ca s-ar afla din ce oras sunt si eu caut sa nu-mi fac reclama, nu de alta insa lumea e foarte rea. Insa iti recomand orice alt medic, sa fie barbat si sa aiva titlul de : Medic Primar ( Doctor in Stiinte Medicale ). De ce acest titlu? pentru ca in general aceasta denumire se atribuie medicilor care muncesc cu pasiune si au cunostinte vaste privind mai multe domenii de sanatate. Adica pe scurt se pricep la toate nu numai la un singur domeniu.
Daca ai probleme cu baiatul nu iti recomand ca medic psihiatru o femeie deoarece am observat o tendinta mai mare de a exagera in punerea unui diagnostic la femeile psihiatru fata de barbatii psihiatri. De asemenea am observat ca exista 2 categorii diferite de medici in cazul in care un pacient se prezinta cu probleme de ordin afectiv si anume o categorie care se straduiesc sa te convinga din prima ca este vorba de o boala psihica si atat si o alta categorie care intr-adevar observa o problema cu substrat nervos insa spun: da, dar sa vedem de ce? adica te trimit sa faci o serie de investigatii pentru a se asigura ca urmeaza sa puna un diagnostic corect.
Este adevarat ca orice manifestare nervoasa provine de la SNC insa trebuiesc luate in calcul si o serie de analize, ecografii, EKG, analize toxicologice, alergologice, imunologice si alte investigatii.deoarece desi SNC este procesorul principal exista o serie larga de manifestari de ordin nervos care pot fi usor confundate cu boala psihica.
De asemenea este indicat sa nu-ti deschizi sufletul la un medic psihiatru, e bine sa mentionezi doar problema pe care o ai si manifestarile pe care le ai, nu si motivele care crezi tu ca stau la baza lor, deoarece risti sa cazi in plasa. Am sa-ti dau pe scurt un exemplu intre un pacient sa zicem X si ce gandeste un psihiatru despre el:
Pacientul X intra in cabinet si tremura tot
Psihiatrul gandeste: Labilitate Emotionala
Pacientul X : Domnule Doctor, sufar in urma unei deceptii in dragoste
Psihiatrul gandeste : depresie, anxietate posibile ganduri de suicid
Pacientul X : Domnule Doctor, cred ca-mi face vraji
Psihiatrul gandeste : Idei Bizare
Pacientul X : Domnule Doctor, cred ca am ceva, mi-a facut rau ceva...
Psihiatrul gandeste: Ipohondru
De asemeni am observat ca multi psihiatri folosesc psihologia inversata, adica o fac pe "prostii" ca si cum ei nu stiu despre ce vorbesti tu, ei nu sunt de pe planeta asta si atunci tu iti iesi din fire si incerci sa fii tu primul "destept" care le explica cum sta treaba, din pacate tu uiti in fata cui te afli si cazi in plasa.
Este foarte important sa faci distinctia dintre un psiholog si un psihiatru, de asemenea este foarte important sa ai grija la ceea ce vorbesti si in acelasi timp sa nu ascunzi nimic legat de situatia ta, sa oferi indicii clare si la obiect fara a abera. Pentru ca toate acestea se pot intoarce impotriva ta sub forma unui diagnostic grav care te poate afecta toata viata. Problemele spirituale le rezolva numai Dumnezeu, psihiatrul le rezolva pe cele medicale. Acest lucru trebuie inteles o data pentru totdeauna.
Adaugă un comentariu / răspuns
194 comentarii 1 2 34 ..... 6 7 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •