tulburarea schizo-afectiva este o forma de schizofrenie?

194 comentarii 1 2 ..... 567 Înainte ›
0
08-06-2011, ora 13:57
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@adi35

Ma bucur ca @resident ti-a lasat sugestii bune, chiar speram sa-ti atraga si altcineva atentia asupra medicatiei.Eu acum imi permit sa-ti sugerez sa nu incepi admistrarea Niacinei intr-o doza asa mare( acest dozaj este folosit doar in schizofrenie si sub supraveghere medicala).Poti folosi doza necesara zilnica si poti analiza toate variantele care nu au urmari nefaste, ai putea sa consulti un homeopat ar fi de mare folos.Toate celelalte cai pe care le folosesti sunt minunate, iar tu stii sa alegi hrana alcalina si cred ca deja i-ati facut analize sa vedeti ce lipseste in organism.Am tot pomenit eu si alte persoane despre antidepresivul 5HTP, precursor natural al serotoninei care este in deficit la depresivi, schizofrenici, cei cu TOC...etc.Sa amintim functiile Serotoninei:
-antidepresiva
-anxiolitica
antipanica
-antibulimica
-antifobica
-antioboseala
anticompulsiva, controlul greutatii, emotiilor, functiei cognitive

sa ai gindul bun si cel potrivit "De toti sa asculti, dar din minti sa nu-ti iesi"
7)Sunt cel care sunt!
0
08-06-2011, ora 20:52
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
k.v, Ciocolata multa sau Cacao direct :) :) :)
0
09-06-2011, ora 13:17
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Resident

Te amuza orice trimitere la un tratament naturist, nu e rau ca te amuzi, e rau ca nu accepti si alta cale de vindecare.Asa s-au amuzat niste invatati de pe planeta asta psihologi, farmacisti, oameni de afaceri, care auzind de samanism considerau ca acolo e inima primitivismului si atit.In urma unor accidente care le-a zdobit corpul si le-a "strimbat"mintea au ajuns in Peru, pe Valea Samanilor(am mai pomenit undeva de asta)si acolo printre acei "vorbitori"cu spiritele naturii au gasit niste raspunsuri pe care stiinta inca nu le are.Urmareste povestea jurnalistului Horia Turcanu si a multor altora care au inteles la timp de unde ni se trage totul.Eu pt mama lui Adrian am vazut suficienta interventia cu un antidepresiv completat cu vitamine, masaj si toate cele, dar asta e!, omul alege.La tine Zyprexa e sfinta, ti-a patruns in toata fiinta, o ai si-n corpul energetic, ea e suprema in viata ta, e iubirea ta, nu maI poti fara ea, esti constient ca-ti face rau, dar nu ai curaj sa o scoti din corp nici pt.o saptamina, pacat!esti un giuvaer rar cotropit de chimicale si latura lor nefasta.Daca pt orice stare anxioasa, depresiva se prescrie neuroleptic si se pune diagnostic de TSA, atunci suntem o tara de schizofrenici desi singurii cu adevarat sunt cei 3 de la guvernare, ei ar trebuie sa se trateze cu multe neuroleptice.
0
09-06-2011, ora 22:16
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
Nu ma amuza k.v, doar ca ciocolata recapteaza Serotonina, am crezut ca stii asta.
Cat despre cei de la putere, nu e vina lor ca traiesc in vile si mananca numai mancare bio, e vina noastra 100% ca i-am ales. Imi amintesc si acum cu groaza cum a fost dat in urmarire saracul Ceausescu cand a fugit cu elicopterul, a fost prins in cateva minute si tine minte, pe atunci nu erau camere de supraveghere, dar era securitatea care l-a tradat si binenteles americanii care "l-au lucrat". Eu eram copil pe atunci dar nu pot sa uit faza in care au tras in ei ca in niste animale, lasand dictatura deoparte era vorba de 2 oameni batrani si bolnavi, ce inima poti sa ai chiar si ca soldat sa faci una ca asta? Si ce rau a facut omul ala? ca avea grija de noi sa avem fiecare un loc de munca, o educatie, un viitor? Nu se gasea mancare in galantare? si acuma daca se gaseste la ce bun? adica numai unii sa traiasca si restul sa moara, nu?
Sunt 2 personaje care ne conduc si NIMENI, o tara intreaga nu e in stare sa-i lichideze si vreti sa stiti de ce? pentru ca adevarul e ca majoritatea romanilor se descurca destul de bine cu mici si mari mafiotisme, pe strazi in fiecare oras vedem vile, masini si nu orice masini, numai Mercedes, Bmw, Audi, care-auzi ca-i plecat in Spania, care-auzi ca-i plecat in Italia, deci romanasul nostru se descurca, n-are motive sa se rascoale impotriva sistemului.sunt doar cativa care mor de foame.si ce daca? cui ii pasa? lor in nici un caz, ei nici nu stiu de existenta celor sarmani, a celor care traiesc in corturi pentru c-au fost evacuati din case.
Nimeni nu intelege ca in capitalism, statul nu mai raspunde de individ, problema se pune in felul urmator: platesti-esti in sistem, nu platesti-nu existi e simplu, pentru cei de la putere noi nu avem nici o importanta, suntem o cantitate neglijabila. E vina celor care l-au lichidat pe Ceausescu...nu sunt comunist, din contra sunt pentru libertate, dar ceea ce traim noi acum nu este libertate, este o sclavie moderna si un razboi invizibil impotriva umanitatii si-a principiilor morale.
0
09-06-2011, ora 23:02
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Resident

Stiam ce face ciocolata, poti urmari topicul cu TOC, mai stii de asemenea ca nu sunt o inculta, dar semnele de zimbilici pe care le-ai mai afisat cindva de ce le-ai pus si acum, ca sa ce...?in fine, in rest ai dreptate.La conducerea tarii sunt trei, cei doi si blonda de la drept.Datorita gindirii lor "bune"multi oameni sunt disperati, unii depresivi, altii saraci, bolnavi...ei sa aibe ce le pasa de sarmanul ce are obligatia platii.Exista manipulare la modul grav in toate domeniile, exista lipsa cunoasterii si de aici rezulta multe probleme, desigur ca celor ce conduc le convine asta.
Exista coca cola, e-uri, coloranti, fluor...etc toate astea asigura adormirea glandei pineale ceea ce produce melatonina, poarta spre lumea spirituala.Asta e interesul, sa nu simtim mai sus de nivelul unui animal, sa credem in vindecari costisitoare, in puterea oricui dar nu a noastra si sa fim dependenti de tot ceea ce a creat acest sistem antiuman.Preotii, medicii, maestrii spirituali ne deschid calea, dar noi avem puterea in noi.
0
10-06-2011, ora 00:20
ganesha
Nu este medic/terapeut
ganesha
JUDECATA DE APOI A INCEPUT.SA II LASAM PE CEI CARE NE CONDUC SA FACA CE CRED EI SI NOI SA NE RUGAM LUI DUMNEZEU.

În spiritul dăruirii de sine,
Fie ca vorbele mele să devină recitarea numelui tău,
Mişcarea braţelor mele - gest al venerării tale,
Mersul meu - procesiune în jurul tău,
Hrana mea - ofrandă către tine,
Odihna trupului meu - plecăciune către tine.
Fie ca tot ce săvârşesc pentru plăcerea mea,
Să devină act de venerare închinat ţie.

SI inca ceva, , TATAL NOSTRU.. este rugaciune f puternica, , , , si iarta-ne pre noi...precum si noi iertam...DECI ?
0
10-06-2011, ora 20:54
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
Am zambit la tine draga k.v, ce n-am voie? :) offff tare dura mai esti.am avut dreptate eu, nu?
ganesha, n-a inceput nimic, totul este o diversiune cu scop de manipulare. Studii facute de psihologi arata ca cei bogati nu cred in sfarsitul lumii si alte bazaconii care-i amuza, pe cand cei saraci asteapta cu disperare 2012, adevarul e ca macar de data asta cei bogati au dreptate: n-o sa vina nici un sfarsit al lumii, e normal sa ti se para ca vine sfarsitul lumii din moment ce mancarea din frigider s-a sfarsit :) dar lucrurile stau altfel cand te afli intr-o vila si-un jacuzzi..in realitate e vorba de interpretare in sensul ca ceea ce experimentam noi acum a mai fost in istoria omenirii, doar ca atunci nu se facea atat de multa reclama. Exista un anumit echilibru pe care Dumnezeu L-a stabilit si un punct de apogeu; in momentul in care noi distrugem acest echilibru: fie ca e vorba de natura, fie ca e vorba de credinta, fie ca e vorba de moralitate, trebuie sa urmeze un sfarsit, pentru ca lumea nu poate sa traiasca in armonie, nu poate sa traiasca altfel decat dupa legile Divine. Se stie din Biblie ca a mai fost o apocalipsa, cea a lui Noe..si atunci s-antamplat acelasi lucru, lumea devenise extrem de rea, faceau anumite crime, anumite orgii si normal ca Dumnezeu trebuia sa intervina, numai ca momentul in care intervine Dumnezeu nu-l cunoaste nimeni, tocmai de aceea "Ziua Judecatii", "Sfarsitul lumii" nu le stie nimeni - sunt doar speculatii.
Ceva este legat de 2012, dar la fel, e vorba de interpretare, in sensul ca va fi un fel de sfarsit, adica lumea cu, care suntem noi obisnuiti acum va fi total schimbata..asta poate sa insemne: razboaie, foamete, boli, atacuri de meteoriti, lumea va deveni tot mai rea, mai lipsita de credinta si atunci este posibil sa se instaureze un regim de control de genul : "cine nu e cu noi e impotriva noastra" si pentru cine a citit Biblia se stie ca este vorba de fapt de un razboi impotriva crestinatatii.
Asa ca e bine sa urmati sfatul lui "ganesha", indiferent de orice, sa nu va pierdeti niciodata Credinta.
Sunt rani care pot fi vindecate, sunt pacate care pot fi iertate, singurii care cu-adevarat isi vor gasi sfarsitul sunt cei care se vor lepada de Dumnezeu; in rest oricine slaveste numele Domnului nu va muri niciodata.
0
10-06-2011, ora 21:11
adi35
Nu este medic/terapeut
adi35
Salutare,

Azi am dus-o pe mama la psihoterapie, sedinta nr. 2, acolo s-a simtit mai bine, am stat si eu cu ea la insistenta ei, si bineinteles, cu acordul psihologului:) Insa starea generala a mamei este proasta, chiar mai proasta decat inainte sa ia alprazolam si bromazepam. Azi am redus doza la jumate la astea doua, urmand ca de luni sa ramana doar pe Rispen 4mg, sa vedem cum o sa evolueze. Azi i-am dat si Niacina si Vitamina C (300mg niacina si 1000mg Vitamina C). Apropo de niacina, @k.v., dozele mari de niacina nu se folosesc doar la schizofrenie, multe persoane din afara folosesc 2-3000mg de niacina pentru reducerea colesterolului, si din discutiile de pe forumuri, cu un real succes:) Asadar, riscul de a administra niacina in doze mari este minim. O las pe mama pe 300mg pe zi pana luni, cand renunta de tot la alprazolam si bromazepam, si apoi o sa-i cresc doza incet incet, odata cu monitorizarea starii generale... Sa vedem, oricum, sunt "suparat" pe medicamentele astea care au adus-o intr-o stare mai proasta decat inainte sa le ia.

Mergem inainte, increzatori si iubitori...:)
0
10-06-2011, ora 22:22
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@adi35
Eu de multa vreme ma invirt in jurul subiectului cu Niacina, nu am avut insa cu cine sa ma sfatuiesc, dar cred cu tarie ca acest aport este benefic.

@ganesha

Tu esti o fata buna, dar sa-i lasam pe cei ce ne conduc sa faca ce vor sare din planul meu si cum verbul"a analiza"ma defineste nu pot sa fiu"capul plecat sabia nu-l taie".E minunat ca tu te-ai retras in meditatie, poate ne spui mai multe despre asta, ar fi interesant, dar tu te salvezi doar pe tine in acest mod.Zilnic se sinucid tineri si oameni din motive aparent banale, o cearta cu mama, o corigenta, lipsa banului si rate multe, despartiri...etc, lor cine le da o sansa la revenire?daca stam ascunsi si nu deschidem gurita ei acesti oameni ce au cazut in gindul rau nu mai vad nici-o iesire, iar cei de la putere au o indiferenta si o nesimtire inimaginabila.Ma intreb ce pot face, lantul acestor deziluzii a ucis iubirea pt viata, televiziunile ne arata oameni cu bani, fete fitoase si dezbracate, muulta ignoranta platita regeste si de aici se nasc marile chinuri a celor ce gindesc cinstit si corect.
Cei ce au probleme macar sa stie ca nu sunt singuri si ca daca spun ce au pe suflet vor gasi undeva o solutie.

Sa ne ajute divinul pe noi si pe toti cei in nevoie
0
14-06-2011, ora 20:47
adi35
Nu este medic/terapeut
adi35
Revin cula starea mamei.

Sambata, duminica si luni a fost foarte bine, a inceput sa zambeasca, a iesit din proprie initiativa singura la plimbare, toate bune si frumoase. Luni a fost prima zi in care a renuntat total la alprazolam si bromazepam. Luni cum am zis, a fost foarte bine. Astazi insa, a intrat intr-o stare anxioasa cum n-am mai vazut-o. L-am sunat pe primul psihiatru la care a fost mama, si am dus-o la el. I-am explicat ca o matusa a dus-o la alt psihiatru, si tratamentul prescris, dar ca nu s-a vazut nici o imbunatatire, ba din contra, e mai rau decat inainte de tratamentul prescris de d-na psihiatru. S-a mai linistit putin in cabinetul d-lui doctor. El a recomandat sa mergem pe 2mg de rispen (fata de 4mg cat a luat mama pana acum, de 3 saptamani), si pe 50mg Stimuloton dimineata, si in nici un caz sa nu mai ia Alprazolam-ul prescris de d-na psihiatru. Plus magneziu B6, stresclin, vitamine si minerale (toate astea naturiste, prescrise chiar de d-l doctor). Acum el a mai spus ca el asa zice sa mergem, dar noi putem merge in continuare cu tratamentul prescris de d-na psihiatru la care fusese mama dusa de matusa-mea. Eu normal ca i-am zis ca o sa mergem pe tratamentul lui, ca parerea mea a fost ca d-na psihiatru i-a dat prea multe medicamente care au dat-o pe mama peste cap. In fine, deci recomandarea a fost 2 mg Rispen si 50mg Stimuloton, plus tratament naturist.
Ei, cand am ajuns acasa, mama a facut un fel de criza, criza de nu stiu ce, ca nu stiu cum sa o numesc... A debutat cu o frica si o repetare obsesiva ca nu mai poate bea apa. Repeta intr-una ca nu poate bea apa si ca nu poate manca, si ca noi nu o credem. Am incercat sa o linistesc, i-am spus ca o intelegem, etc. Dupa asta, a intrat intr-o stare cum n-am mai vazut-o niciodata. Efectiv a intepenit pe scaunul pe care era, privirea pierduta undeva, si nu reactiona deloc la nici un stimul. Nu vorbea deloc, nu facea nimic, era practic ca o leguma. Am pitigat-o de mana pana aproape i-a dat sangele, fara nici o reactie, deci practic puteam sa o intep cu o mie de ace, ca nu reactiona deloc, ramanea inerta si pasiva. M-am speriat, normal, am dus-o in pat. Puteam sa fac cu ea ce voiam, adica daca ii ridicam mana sus, asa ramanea, practic ramanea in orice pozitie as fi pus-o. Am asezat-o in pat, si l-am sunat pe doctor. Mi-a zis sa incerc sa-i dau doza de seara de Rispen, si daca nu iese din starea asta in 2 ore, sa chem ambulanta sa o duc la urgenta. Din fericire, in circa 30 de minute a iesit din starea asta, a reinceput sa vorbeasca, a baut apa, a mancat bine si felul 1 si felul 2, si vorbea bine. Si-a luat medicamentele de seara. Acum am dus-o acasa, sta cu o matusa. De maine o sa ia Stimuloton, sa vedem cum o sa fie.
Va tin la curent.
0
15-06-2011, ora 15:41
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@adi35
Ti-au schimbat tratamentul mamei de cel putin 3 ori, o sa i se dea toata gama de anxiolitice pina se nimereste vreunul daca in prealabil nu i-a fost afectat mentalul mult mai rau.Referitor la Niacina, da!se foloseste in reducerea colesterolului ca si omega3 sau uleiul virgin de masline, dar dozele mari(de vitamina B3) afecteaza ficatul, insa tu stii ce faci si sper sa ai rezultate, pina acum vad doar tentative ale medicilor de a schimba tratamentul, aceasta schimbare daca nu este facuta inteligent produce ravagii.Nu te-ar tenta un consult la un homeopat fara nici-un fel de efecte secundare ale tratamentului?daca vezi ca nu "cade"bine nimic reorienteaza-te.

Sanatate si mult bine!
0
18-06-2011, ora 01:13
adi35
Nu este medic/terapeut
adi35
@kv

Mda, ce pot sa spun este ca in ultimele 3 zile, de cand am revenit pe Stimuloton si 2mg de Rispen, mama a fost mult mai bine, azi a stat singura mai toata ziua, a gatit, a facut curatenie, etc... De 3 saptamani nu am mai vazut-o atat de bine... Mai e cale lunga pana la "binele" dinainte sa se declanseze boala, dar oricum e un progres.
Referitor tot la niacina, unii cercetatori sustin ca treaba cu afectarea ficatului nu e sustinuta, ca e un mit la fel cum e un mit faptul ca vitamina C in doze mai mari decat DZR provoaca nisip si pietre la rinichi (scrie in orice prospect de vitamina C clasic, adica farmaceutic), ori stim cu totii ca exista capsule de 1000 de mg de vit. C pe piata, si treaba cu nisipul si pietrele la rinichi nu e decat un mit. Acuma din doldora de informatii, fiecare crede ce vrea...:)
Ma tenteaza orice fel de consult pe langa cel alopat, deci stai linistita, ca sunt luate in calcul majoritatea terapiilor complementare:)
Sper sa revin cu vesti bune si data viitoare. Sanatate si iubire tuturor!
0
22-06-2011, ora 21:22
adi35
Nu este medic/terapeut
adi35
Tot eu, revin cu "update":)
De cand a intrerupt alprazolam-ul si bromazepam-ul, se evidentiaza imbunatariri din ce in ce mai optimiste. Acum ia Stimuloton si Rispen, plus naturiste. Nu e prea sociabila, nu prea vorbeste, dar daca matusa la care sta ii da sarcini, le face pe toate, face mancare, spala, curatenie, etc. Poate daca ar ramane doar pe 2 mg de Rispen ar fi mai bine, dar am zis sa mai stam macar o saptamana pe Stimuloton, caci acesta se pare ca merge mai bine, Alprazolam-ul a facut-o praf.. Maine avem si control, sa vedem ce va zice doctorul.
Ma doare sa o vad ca deocamdata are nevoie de cineva in permanenta in preajma ei (desi sunt zile cand pleaca singura de la matusa acasa, se spala, face mancare pentru tata, spala haine, si se intoarce tot singura la matusa). Acuma cum o vrea D-zeu.
Voi ce mai faceti?:)

Iubire si zambete tuturor!
0
23-06-2011, ora 08:26
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@adi35

Asa zisa lipsa a socializarii, a implicarii in activitati sunt reflectii ale bolii, uneori stari induse de medicatie care ar putea disparea in timp.Eu personal nu am inteles care este cu adevarat diagnosticul mamei tale.Sincer, lucrurile nu vor mai fi ca inainte, va trebui sa te obsinuiesti cu asta.Dumnezeu ne vrea binele, nu el ne trimite in diverse situatii, noi in toate felurile posibile ne-am creat scopuri si iluzii carora fiinta noastra de cele mai multe ori nu le poate face fata.Cind starea psihica mentala se altereaza, trage dupa ea invelisul material care se dovedeste neputincios in majoritatea cazurilor.Interiorul, universul si forta existentei noastre, nu-l protejam in nici-un fel, medicatia poate reface legaturile rupte sau slabite?m-as bucura.Mama ta nu mai are vitalitatea tineritii, fragilitatea interioara a fost afectata de o situatie conflictuala, sper sa nu se adinceasca in asta.
Ceea ce spun sunt simple ginduri, perceptiile mele, nu dau sfaturi asta apartine doar oamenilor cu diploma, a simti si a gindi cu inima ar trebui sa fie interzise prin lege, suprema este atitudinea rece, robotica, neimplicata in nimic, de fapt, poate ar fi mai corect sa se faca consultatii de catre un PC, care sa ne raspunda la intrebari, nu la framintari...
0
06-07-2011, ora 16:22
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
A intrat TSA-ul in vacanta?e bine...poate nu mai revine niciodata la nimeni.

@adi35 ce mai face mama ta?chiar ma intreb, dupa atitea tratamente cum se simte?.Daca ai incercat ceva naturist ma intereseaza e unul din lucrurile pe care ma axez.

Cu bine si cu sanatate
0
06-07-2011, ora 20:45
adi35
Nu este medic/terapeut
adi35
:)) TSA-ul nu cred ca a intrat, poate noi, cei de pe langa TSA...:))

Pe scurt, la control, in urma cu aproape 2 saptamani, mama era intr-una din starile de inerenta, cand nu reactiona la nimic si nu vorbea. Doctorita a retinut-o in spital, timp de 7 zile, si i-a dat pe langa Rispen, Rivotril si Romparkin. In spital mama a fost OK, a iesit din spital, si a fost la fel de OK, si acum e relativ bine, n-a mai fost asa bine de vreo luna jumate, 2 luni... Adica sta si singura acasa, merge singura la cumparaturi, face de mancare, curatenie, etc., deci activitatile curente. Pe langa cum era in urma cu o luna, acum este extraordinar de bine. Starile acelea in care era inerta, nu comunica, etc., au fost cauzate de neuroleptic, astfel se explica Romparkin-ul care se administreaza pentru sindromul extrapiramidal cauzat de neuroleptice. Pe langa astea 3 medicamente (Rispen, Romparkin si Rivotril), eu ii mai dau un complex de vitamine si minerale, Niacina, Vitamina C, si de 5 zile si Rhodiola Rosea.
Asadar, mama acum e mult mai bine, sper sa am vesti bune si data viitoare cand voi mai scrie aici:)
0
11-07-2011, ora 08:11
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Uneori produsele naturiste interactioneaza cu medicatia, sucul de Rhodiola e minunat, sper sa o ajute pe mama ta.
Atentie mare la folosirea medicatiei, o spun de cite ori pot, mie mi-a distrus copilul in doar citeva luni, medicii acum nu zic nimic, lupta este doar a meaDaca doriti sa vizionati un documentar despre adevarul medicatiei in psihiatrie va las adresa, daca nu, ma abtin, nu vreau sa nelinistim pe nimeni desi pe un alt topic am intrat in disputa cu psihiatrul.
0
11-07-2011, ora 09:09
adi35
Nu este medic/terapeut
adi35
@kv

A da o informatie nu inseamna a nelinisti. Tu dai o informatie, iar noi, ceilalti, decidem fiecare ce facem cu ea. Lucru valabil la orice, nu doar la filmuletul tau:)
Eu personal subscriu 100% la parerea ta despre medicatie, dar cum am mai zis, suntem oarecum prinsi intre ciocan si nicovala... Nu ne ramane decat sa credem in intelepciunea nativa a organismului nostru, si in capacitatea lui de a se regenera...
0
11-07-2011, ora 13:59
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
"Libertatea este dreptul de a le spune, oamenilor, ccea ce nu vor sa auda"
Documentarul despre medicatie ilgasiti -*pe google"Vinzarea Nebuniei-Drogurile Psihotrope pe reteta"are 2 parti, in partea a doua sunt explicate si aratate efectele negative ale medicatiei, eu le-am vazut pe viu la fiul meu si pot declara...sincer incerc sa ma abtin, copilul meu a suferit toate nenorocirele neurolepticului, i-a dat stari de Parkinson, tremuraturi in corp, capul efectiv se misca necontrolat, ticuri nervoase-i sarea piciorul, i-a cazut parul, apetitul sexual, memoria recenta, l-am indobitocit si medicii spun ca vindeca, cind mi-a facut sindrom neuroleptic malign mi-au spus, , mareste doza, , deci trageti concluzie.Nu conteaza ca vi se zimbeste cind se scrie, , tratamentul, , asta nu inseamna ca persoana respectiva e cumsecade, e mult de spus, dar mai bine astept sa vedeti filmul si vreau sa va spun ca-mi pare rau ca n-am avut taria sa filmez degradarea fizica si psihica a fiului meu in perioada medicatiei.Astept comentarii, va rog nu ma intelegi gresit, dar multi oameni patimesc din cauza medicatiei si chiar isi distrug viata fara sa stie motivul adevarat.O sa vorbim si despre sevraj, pai de ce apare cind intrerupi medicatia?pt ca medicatia e un drog de care cel care-l ia prelnungit devine dependent si e un drog nenorocit nu o planta de canabis(am voie sa spun asta?)am multe sa va spun, cu consimtamintul vostru.

(*modificat de admin)
0
31-07-2011, ora 00:26
MT_MJ
Nu este medic/terapeut
MT_MJ
Buna la toti. Ma bucur foarte mult ca am gasit aceste discutii pe tema tulburarii schizo-afective deoarece si eu am fost diagnosticat cu aceasta tulburare si vad ca mai sunt si alte persoane in situatia mea. Am citit cateva comentarii si vreau sa spun ca m-au imbarbatat putin, vazand ca am posibilitatea sa-mi spun si eu oful. Da, asa este, dupa cum au spus si alti utilizatori, iubirea si intelegerea din partea celor care nu sufera de aceasta tulburare sunt foarte importante pentru cei suferinzi. Numai bine tuturor!
0
01-08-2011, ora 12:23
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@MT_MJ

Adevarat este ca cei cu afectiuni psihice au mult mai multa nevoie de dragoste neconditiona, atentie si toleranta, dar uneori noi ceilalti nu suntem intotdeauna generosi in acest aspect sau suficient de atenti sa intelegem la timp ce se intimpla sau cit de grav este.La tine cum a inceput istoria TSA, ce medicatie ai?
0
01-08-2011, ora 22:30
MT_MJ
Nu este medic/terapeut
MT_MJ
TSA-ul meu se datoreaza stagiului militar pe care oricum nu am reusit sa-l finalizez. Eu sunt o persoana mai timida, mai fricoasa din fire careia nu-i place nesimtirea iar in armata am avut parte de suficienta nesimtire.
0
02-08-2011, ora 10:34
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@MT_MJ

Realitatea este ca a trai in stress prelungit duce la diverse boli psihice, asta ar fi una din cauzelele posibile producerii TSA-ului.Medicul psihiatru de pe forum afirma ca in toate cazurile cu schizofrenie sunt defecte genele, ori s-a mostenit o gena recesiva ce nu s-a manifestat timp de generatii, ori in momentul conceptiei s-au produs anumite mutatii ce au dus la aceasta grava maladie.Eu am ramas la convingerea ca mostenirea genetica nu este singura sursa a schizofreniei, daca tu ai fi putut evita acel stress desigur ca nu ai fi avut nici-o problema, cred.Despre tratament poti vorbi?
0
19-08-2011, ora 12:42
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Mesajul meu din 11 iulie este prea dur, dar cu noi cum a fost viata cind ne-a dat sa ducem povara schizofreniei?Ma gindesc totusi sa solicit adm.stergerea lui, cineva care a vizionat filmul nu se simte bine dupa ce a vazut cam in ce constau psihotropele, nu vreau sa se intimple asta, dar nici sa otravim aiurea creierul, corpul nu este benefic.Flacaul care a accesat ultimul acest topic, a disparut.Exista multe subiecte pe acest forum, am deschis si un topic si o voi face cu unul dur de tot.Opinia medicilor o stiu, asta m-a determinat si sa postez in acest mod, am vazut si reactia celor sub medicatie, nimic nu ma mai mira.
@adi35
Ce face mama ta?Ai putea sa dezvolti putin ideea de alcalinizare a corpului, nu am gasit informatii suficiente si asta e o mare cauza in dezvltarea bolilor.Daca vrei o intarire a ideii de Niacina in schizofrenie cauta pe youtube, , FOODMATTERS, , (Mincarea care trebuie.eu am primit documentarul sub numele, , Mincarea care vindeca, , )spre final se face referire la dr Hoffer.Pe celelalte topicuri am vorbit mult de cauzele bolilor psihice, unii cred cu tarie ca si mine de altfel ca aceste afectiuni, majoritatea, au cauze organice"repari hormonii, repari glanda, reglezi nutritia si vindeci, , miraculos, , bolile mintale", asta se poate observa in documentar si alte amanunte interesante pe care le stim, dar nu le dam atentie, "lipsa ionilor duce la depresie, pesticidele, , otravesc, , creierul, copii care-au facut streptococ dezvolta manii, obsesii"e o intreaga poveste adevarata, solul, aerul, apa nu mai au toate elementele necesare vietii, nu ne mai ramine decit sa completam aceste carente asa cum putem...
0
27-09-2011, ora 15:44
tatal
Nu este medic/terapeut
tatal
Tuturor celor care vorbesc despre boala psihica vreau sa le spun urmatoarele:

Cei care spun ca au persoane cu boli psihice in apropiere spun aceasta din cauza ca persoanele apropiate lor se schimba in mod mai mult sau mai putin radical fata de cea ce erau inainte.
Daca consideram ca gradul de diversitate al caracterului uman se incadreaza intr-e anumite limite
ar fii normal sa ne intrebam cat de mult pot diferi caracterele pentru a se incadra in normal.
Raspunsul este destul de simplu.caracterele oamenilor pot diferi la infinit.Acesta este chiar esenta creativitatii.Evolutia este data chiar de aceste diferente. Daca privim in istorie vom vedea ca toti cei care nu au semanat cu predecesori au iesit in evidenta cu ceva
A fii destept in zia de astazi inseamna sa calci pe un drum pe care au mers multi alti inaintea noastra si limita care ne permite cat de mult sa ne abatem de la aceasta cale este stabilita in functie de rezultatele predecesorilor.
Intrebarea care ramane este daca nu cumva aceste limite sunt mult prea inguste pentru aparitia unor oameni care gandesc altfel poate mai bine decat noi.
Cand un om cu rezultate exceptionale la invatarura si in viata intr-o zi vine si spune ca el este cel ales in mod automat societatea il va cataloga ca find schizofrenic si va fii paralizat cu Seroquel (un nou medicament american).Cei apropiati vor fii afectati in mod deosebit de acest fapt si isi vor dori ca respectivul sa revina la cea ce a fost inainte...adica sa semene foate mult cu ei considerandu-se ca ei sunt etalonul.
Inainte de a face asta va rog sa va uitati la societatea in care traiti..vi se pare normala?
Si din punct de vedere istoric atunci cand nu exista Risperidona numarul de nebuni pe kilometru patrat era mai mare?
Daca cumva am dreptate in cea ce spun noi cei care iubim pe cineva care a facut schizofrenie nu am putea fii catalogati prin cea ce facem drept ucigasi celor care ii iubim?
Medicul psihiatru este omul care a invatat multi ani cum poate fii ajutat un om cu probleme psihice, a citit mii de cazuri cum au evoluat si care sunt mecanismele care pot tine asa zisa bola sub control.Sunt gata sa accept asta ca o axioma daca unu din acesti medici invatati ar veni sa-mi spuna cum functioneaza mintea omului si ca sa imi dovedeasca ca adevarul este de partea lui ar trebui sa scoata din maneca un medicament minune care sa vindece orce ideee buna sau gresita pe ace as putea s-o am la um moment dat sau eventual sa-mi dea o injectie care sa ma faca sa vorbesc o limba straina pe care nu am cunoscut-o pana atunci.
Sigur ca nu exista nici medicul si nici medicamentul minune...
Sustinatori psihiatriei vor exclama ca nu e bine cea ce spun pt ca toti acei nebuni care acum sunt paralizati de medicamente prin spitale daca ar iesi pe strazi ar putea sa ne faca mult rau.Eu ii intreb doar atat. Nebuni care ne conduc ne fac mai putin rau?
Sigur ca am scris asta pt ca am un copil care la 22 de ani este diagnosticat cu schizofrenie, sigur ca sunt vinovat pt ca am trecut copilul pe neuroparalitice, sigur ca astazi nici macar puterea sa-mi zbor creieri nu o mai am.
De cea ce nu sunt sigur este faptul ca daca as fii ales sa nu paralizez copilul cu aceste medicamente poate ca viitorul ar fii fost cu o mica nebuna care sa umble prin lume spunand ca ea e aleasa si poate ca dupa un timp si-ar fii gasit locul in lume asa cum e.
Am scris asta pt cei care se considera cu mintea intreaga si care la un moment dat au fost neviti sa decida uciderea minti unor persoane dragi.nu va amagiti cei care semanati cu mine A UCIDE MINTEA CUIVA ESTE ECHIVALENT CU A UCIDE PERSOANA.
Medici din povestea mea nu au nici o vina ei doar ofera calea, atori morali ai acestor crime sunem noi cei care decidem ca acesta e drumul
0
13-11-2011, ora 17:51
adi35
Nu este medic/terapeut
adi35
Intesesante opinii, 'tatal', aici ai dreptate cu uciderea mintii celor dragi, in avantul nostru de a juca rolul salvatorului, de cele mai multe ori facem mai mult rau decat bine incercand cu tot dinadinsul sa ajutam pe cineva...

Sa revin la cazul mamei, e in continuare pe Rispen Rivotril si Romparkin. A intrerupt tratamentul fata sa stim, si normal a recazut, dar dupa 1 saptamana si-a revenit iarasi. E pe linia de plutire.
Insa incet incet incepe sa-l innebuneasca pe tata. Are acum frica, obsesia ca nu o sa el ajunga banii sa plateasca intretinerea iarna asta. Frica nejustificata, pentru ca au niste bani pusi deoparte, plus veniturile lunare. Dar mama intr-una repeta ca va ramane pe drumuri, desculta, ca nu o sa poata plati taxele, etc. Daca tata vrea sa-si ia un suc, nu il lasa, ca strica banii de incalzire. Si eu cand ma intalnesc cu ea, repeta obsesiv ideea. Am incercat sa vorbesc cu ea, dar dupa 2 ore, concluzia ei a fost aceeasi, o sa ramana pe drumuri ca nu o sa poata plati incalzirea la iarna. In orice lucru, sau fapta, ea nu vede decat partea negativa. Si daca la ceva ai zice ca nu are ce fi negativ, mama cu siguranta gaseste si acolo ceva. :)
Ideea este ca tatei ii e destul de greu sa stea cu ea toata ziua, mie imi toaca nervii in 30 de minute sau 1 ora cat ne vedem, dar saracul tata care e zi noapte cu ea, nici nu vrea sa ma gandesc... E ca un casetofon care s-a stricat, si toata ziua canta aceeasi piesa... Te scoate din minti la un moment dat...
Am zis ca ii suport eu cheltuielile la psiholog, ca acolo s-ar putea sa o ajute sa vada lucrurile si altfel, dar nu vrea sa mearga. Si in primavara cand a fost la psiholog, a mers mai mult de gura mea...
Acum eventual o sa o duca tata la psihiatru sa-i dea ceva sa o scoata din starea asta, macar sa nu-i mai bata capul la tata toata ziua. Ceva in genul Stimuloton...
I-am luat si un spray Stress relief de la Bach (terapiile florale Bach, pentru cine cunoaste), insa cum nu sunt cu ea, nu stiu cat il foloseste sau nu.
Ma gandesc sa incerc si 5-HTP, dar nu stiu cat de buna e asocierea cu risperidona...

Pana data viitoare, sa fiti iubiti!:)
0
15-11-2011, ora 13:38
A.C.
Nu este medic/terapeut
A.C.
Salut! in primul rand as dori sa imi cer scuze pt ca nu am citit doar unele postari, ce pot spune despre TSA, e faptul ca la inceputlul anului 2006 am fost internat intr-un spital pt boli psihice, diagnosticu l-am aflat abia dupa un an si se numea tulburare schizo afectiva, pana atunci eu stiam ca sufeream de o depresie mai grava, in fine, trecand peste astea cred ca ar trebui sa incep cu incep cu ce s-a intamplat de am ajuns la aceasta situatie si cum m-am simtit in perioada respectiva.
- la momentul respectiv eram student si ma indragostisem de o colega de facultate, toate bune si frumoase, era deja o stare de visare si plutire, o vedeam azi o vedeam maine si sentimentele parca se accentuau, in cele din urma m-am facut curaj sa fac cunostiinta cu ea sa ii spun ce simt, dar.pana la urma am ramas cu inima franta,...ma simteam de parca traiam un vis, pana in momentul respectiv, atunci imi spuneam ca "sunt prins intre 2 lumi"si ca "traiam in timpi diferiti", acuma, nu stiu cum poti spune si ce poti face, cand dintr-o data te lovesc anumite chestii, aminiri sau vise ce au fost nu am idee, doar ca visam cu ochii deschisi, si aveam stari de deja-vu, cam 3 luni cred ca a durat situatia asta intr-un fel foarte intens, ce a fost frumos in toata chestiia asta era faptul ca simteam ca iubes, si cred ca in sinea me imi cladisem o lume in mintea mea, deoarece ma simteam prins intre 2 realitati, fiind constient de cea din jurul meu, sau realitatea fizica, lumea inconjuratoare daca ii poti spune asa, dar pe plan spiritual, nu stiu cum sa-i zic, la nivel spiritual simteam o alta lume, oarecum suprausa, peste cea in care traia, ceva in genul a 2 lumi paralele, in fine, la un moment dat simteam cum lumea mea se sfarama, desi stiu ca nu e asa, inca mai visez cu ochii deschisi, oricum starile emotionale la momentul respectiv erau foarte intense, bucuria parca era mai vie, iar durerea parea nesfarsita, desi cum as putea sa spun ca am suferit???, nu m-a durut fizic, desi durerea fizica ar fi fost mai usor de suportat, mai iei o pastila oricum se gaseste ceva, dar pt cand te doare sufletul ce poti face sa nu te mai doara???nu stiu, poate doar sa privesti dincolo, de momentul respectiv, daca mai ai puterea, sa te gandesti ca o sa vina si zile bune, ca o sa fie si lucruri frumoase, altfel nu ai cum, chiar daca poate simti ca e doar o minciuna, speranta moare ultima, dar si peranta moare, si pana la urma in urma unei situatii mai "ciudate" am ajuns la spital, aici s-a pierdut tot firul eenimentelor, cred ca am fost atat de sedat de nici nu puteam vorbii, parca se incetinise timpul, dintre putinele amintiri pe care le am din internarea respectiva e faptul ca venise o matuse in vizita, imi doream sa ma ridic si sa vb cu dumeneaei, dar cuvintele parca se transformasera intr-un mormait, m-am simtit tare aiurea, dupa a urmat 3 ani de medicamentatie, si inca vreo 3 internari cred, ii era tare aiurea, parca eram sleit de puteri, dint toata rezistenta la stres si la durere, de care dispuneam iainte acum simteam ca as fi la minim, asa ca fapt divers, intr-o seara eram prin oras, acuma mi se pare amuzant, era in jur de ora 20(trebuiasa sa imi iau pastila), era zapada si frig, stateam in picioare si simteam cum mi se inchid ochii, practic trageam de mine sa nu adorm, asa de obosit ma simteam, era foarte aiurea, daca stateam mai mult de 3-4 ore fara sa ma odihnesc lucrurile capatau alte valente, si deveneam foarte anxios, si oarecum a durat cam pe perioada tratamentui starea asta de anxiozitate, oboseala, si o rezistenta foarte scazuta la stres, am schimbat mai multe tratamente(care cuprindeau archetis, rispolept, si altele), si la un moment dat am rugat pe doamna doctor sa imi reduca medicamentatia pt ca ma simteam foarte obosit, am luat o perioada de timp medicamentatia redusa si in cele din urma m-am hotarat sa renunt la medicamentatie, aveam o stare de teama, deoarce doamna doctor, m-a prevenit ca nu pot sa renunt asa cum vreu eu la tratament, in cazul meu a mers, deja simteam cum se ameliroreaza starea mea psihica, pana la urma am inceput sa ma simt mai viu, ca sa zica asa, fata de momentele cand eram pe medicamentatie, in momentul de fata sunt aproximativ 3 ani de cand nu am mai luat pastile, si ma simt oarecum as putea sa zic" ma simt normal", ma simt viu, ca si cum ceea ce s-a inatamplat ar fi o amintire indepartata, bn in astfel de cazuri conteaza, motivatia, sustinerea morala, si credinta in primul rand, cred ca asta m-a facut sa trec peste toate si mi-a dat putere sa sper, azi duc o viata normala, desi mia aiurea cand ma gandesc la faptul ca undeva in dosarul meu medical scrie si "tulburare schizo afectiva", oricum eu v-am spus doar cazul meu, desi am trecut prin asta, nu ma simt in masura sa imi dau cu parerea in alte cazuri, deoarece sunt cazui particulare, si sunt persoane specializate care isi pot da cu parerea, dar ceea ce ajuta e sa nu te lasi coplesit de toate astea, e foarte importatnt sa "cultivi" ganduri frumoase, lucruri simple, sa ai o ocupatie care sa nu de voie minti sa se incarce cu ganduri sumbre, e bine ca starea emotionala din jurul tau sa fie destinsa si sa aiba macar un simplu ton de veselie, sa te desprinzi de starea de tristete, care cateodata poate fi coplesitoare, aici coneaza cei de langa noi, de modul cum ne trateaza.

speranta, iubire si credinta..

- spera ca o sa iti fie mai bine,

- iubeste pe oameni care incearca sa iti fac viata mai buna,

- si nu in ultimul rand crede ca o sa fie bine, conteaza cel mai mult pentru a depasi situatiile dificile, nu privi situatiile dificile, ca un capat de drum, ci ca pe un drum cu obstacole, pe care il poti depasi, chit ca e mai greoi, dar nu e imposibil, imposibil e doar cand renunti la a mai lupta, la a mai spera, cum spunea cineva, viata e o lupta, in fiecare zi pot fi momente grele, dar, trebe sa fie pe undeva si momente bune, trebe doar sa fie ceineva care sa ti le arate, pt ca sa vazi si partea buna a lucrurilor...bucuriile simple ale vieti..rasaritul, zametul cuiva,..etc,...

sper ca cele ce vi le-am spus sa va dea speranta ca se poate, restul depinde de dumneavoastra...fiti mai buni si incercati sa vedeti partea frumoasa a vietii, si iubitii pe cei care se straduie sa va faca viata mai frumoasa, cei care va sunt alaturi...Dumnezeu sa va binecuvinteze!!!
0
13-02-2012, ora 19:21
luminita08
Nu este medic/terapeut
luminita08
Buna. Mama mea sufera de tulburare schizofrenica afectiva. De 3 ani incoace, toamna, sufera recaderi. La inceput tot asa, a fost diagnosticata cu depresie usoara, apoi moderata, urmand tulburare compulsiv obsesiva usoara si acum cu acest TSA. Spre deosebire de majoritatea care ati postat aici, ea vede deverse lucruri si aude, dar numai la fiecare inceput de sezon rece. Desi reuseste spre vara sa se simta cel mai bine din tot anul, si sa reduca pastilele pana cand nu le mai ia deloc, in fiecare toamna ii revin toate acele simptome urate si trebuie sa reia pastilele.
I-a fost prescris de 2 ani seroxat si trittico, dar in majoritatea timpului nu se simte prea bine. Am observat ca ii si tremura capul si corpul in general cam de fiecare data cand se trezeste din somn. Acum cu acest nou diagnostic este si mai speriata si o bufneste plansul pt ca stie ca incepe sa nu mai retina anumite lucruri si ii si afecteaza vederea. Ea de 2 ani si jumatate nu mai lucreaza, iar acum, ca sa puna capac, ea si tatal meu se despart. Nu vreau sa o pierd pe mama, am doar 18 ani si mi-e groaza de acest gand, mai ales ca la toamna va trebui sa plec pt 4 ani la Bucuresti la facultate si sunt convinsa ca ea nu va putea rezista fara mine. SI chiar daca as lua-o cu mine, ar ramane bunica mea singura si cu siguranta nici ea nu ar rezista.
Stiu ca ma repet, dar nu vreau sa o pierd. Va rog mult, sunt disperata si am nevoie de o solutie urgenta: de un medic neuropsihiatru presupun, cel mai bun din Romania daca cunoasteti si de o terapie ceva care sa o ajute. Vreau sa o fac sa-si revina si sa o tin langa mine muulti ani de acum incolo, pana cand voi fi eu baba de 100 de ani. Stiu ca e imposibil, dar intelegeti ideea. Va rog mult, ajutati-ma!
0
13-02-2012, ora 20:39
adi35
Nu este medic/terapeut
adi35
@luminita08
Din pacate in domeniul acesta nu putem vorbi despre "cel mai bun medic". Strategia medicala e simpla, iau pe rand toate neurolepticele pana nimereste unul care sa se potriveasca cat de cat persoanei tratate.
Faptul ca mama ta se desparte de tatal tau denota probleme in trecut, probleme care ele insele ar fi putut contribui la "boala" mamei tale. Asadar, incearca sa vezi si altfel putin lucrurile cu privire la despartirea parintilor tai. Nu cunosc cazul tau, dar pot sa iti spun ca daca mama ta a avut probleme cu tatal tau in trecut, s-ar putea sa-i fie mai bine odata ce se va desparti de el. Totodata, in momentul sau in preajma momentului in care mamei tale i-au aparut primele simptome, cu siguranta s-a intamplat ceva ce a marcat-o pe mama ta. Incearca daca poti sa identifici acel lucru. La mama mea a fost o "cearta" cu cea mai buna prietena, i-am explicat cum stau lucrurile, ca trebuie sa ierte si sa uite, dar ea nu vrea si pace, si nici nu s-a rezolvat boala. Nici nu are cum cand motivul pentru care s-a declansat nu a disparut.
In alta ordine de idei, te inteleg cat iti este de greu la cei 18 ani sa faci fata acestei situatii. Din pacate nu pot sa te ajut decat cu sfaturi, insa stii cum se spune, e usor sa vorbesti, mai greu sa pui in practica:) Dar sa trec totusi la sfaturi: Nu uita ca pe primul loc esti tu, nu mama ta, si nu bunica. Stiu ca e greu, dar trebuie sa fii constienta ca decat 2 bolnavi, mai bine doar 1 bolnav. Adica trebuie sa fii constienta cat te implici in a-ti ajuta mama. Vindecarea este una strict personala, tu doar o sa poti sa-i dai ei informatiile la care tu ai sau o sa ai acces, dar nu o poti efectiv determina sa te asculte. Depinde exclusiv de ea. Ajuta-ti mama, dar nu uita in primul rand de tine, tu esti mai importanta decat mama ta, pentru ca daca tu nu ai grija de tine, pe urma nu vei putea avea grija nici de ea.
Eu unul nu cred in medicatia data de psihiatri, domeniul acesta e atat de vag chiar si pentru psihiatri, incat chiar doctorii orbecaie prin el si incearca tot felul de substante chimice pe post de tratament din pacate fara rezultate spectaculoase, ba din contra... Cel mai important este ca mama ta sa constientizeze faptul ca trebuie sa fie in armonie cu ea insasi. Nu stiu daca mi se permite sa pun aici un link, dar nu e unul comercial, intra te rpg pe alcalinizare.ro si citeste articolul "armonia biostructurala", si da-l si mamei tale sa-l citeasca.
Adi
0
01-10-2012, ora 00:44
utilizator_100470
Nu este medic/terapeut
utilizator_100470
Admin ce s-a intamplat cu tanara aceea cu cruce care vorbea despre diavoli? vad ca ai scos-o..incepuse sa-mi placa.Oricum vreau sa spun tuturor ca am gasit ceva informatii despre aceasta boala aici: http://www.romedic.ro/tulburare-schizoafectiva
la Diagnostic Diferential, eu cred ca ma incadrez la punctul 2: "tulburarea psihotica indusa de o substanta", n-ar fi rau sa cititi si voi articolul sa vedeti unde va incadrati...Doamne ajuta !!!
Adaugă un comentariu / răspuns
194 comentarii 1 2 ..... 567 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •