Alte forme de schizofrenie
Bună! Ma numesc Adrian Saftencu, sunt din Jimbolia, județul Timiș, am 34 ani.
In anul 2018 am fost internat 2 saptamani la spitalul Eduard Pamfil din Timișoara, la d-na dr. Bredicean Cristina. Am primit diagnosticul de 'alte forme de schizofrenie'.
Dupa externare, pana in prezent, merg o data pe luna, in Jimbolia, la policlinică la d-na dr psihiatru Emanuela Cean, pentru control si rețetă.
Tratamentul curent pentru schizofrenie, e Aripiprazol, o pastila de 10 pe zi, seara.
Eu ma simt relativ bine, si stabil, cu acest tratament. Problema este ca nu reusesc sa muncesc, ca sa fiu independent financiar, nici nu am alte activități care sa imi facă placere, din cauza bolii poate, a simptomelor negative, cum e lipsa de motivație și celor pozitive cum sunt lipsa de comcentrare, sau delirul pe care îl am cateodata, care e si cu idei din religie.
As vrea sa știu ce parere au si alte persoane despre aceste probleme, poate si doctori.
Eu cel mai mult ma consult cu dr psihiatru, cu psihoterapeutul, cu familia și prietenii, de asemenea si de unul singur incerc sa ma încurajez.
Va multumesc!
In anul 2018 am fost internat 2 saptamani la spitalul Eduard Pamfil din Timișoara, la d-na dr. Bredicean Cristina. Am primit diagnosticul de 'alte forme de schizofrenie'.
Dupa externare, pana in prezent, merg o data pe luna, in Jimbolia, la policlinică la d-na dr psihiatru Emanuela Cean, pentru control si rețetă.
Tratamentul curent pentru schizofrenie, e Aripiprazol, o pastila de 10 pe zi, seara.
Eu ma simt relativ bine, si stabil, cu acest tratament. Problema este ca nu reusesc sa muncesc, ca sa fiu independent financiar, nici nu am alte activități care sa imi facă placere, din cauza bolii poate, a simptomelor negative, cum e lipsa de motivație și celor pozitive cum sunt lipsa de comcentrare, sau delirul pe care îl am cateodata, care e si cu idei din religie.
As vrea sa știu ce parere au si alte persoane despre aceste probleme, poate si doctori.
Eu cel mai mult ma consult cu dr psihiatru, cu psihoterapeutul, cu familia și prietenii, de asemenea si de unul singur incerc sa ma încurajez.
Va multumesc!
6 comentarii
Continua cu psihoterapia, e foarte importanta.O sa ajungi sa poti sa muncesti.
Eu am tot redus tratamentul pana la 5 mg aripiprazol dimineata, si muncesc.
Eu am tot redus tratamentul pana la 5 mg aripiprazol dimineata, si muncesc.
Gogu3 mulțumesc pentru raspuns!
Multa sănătate și succes cu lucrul!
Eu am facut si fac de mulți ani psihoterapie, sunt interesat de dezvoltare personala, de autocunoaștere si sa invat sa ma descurc singur, lucruri din acestea.
Multa sănătate și succes cu lucrul!
Eu am facut si fac de mulți ani psihoterapie, sunt interesat de dezvoltare personala, de autocunoaștere si sa invat sa ma descurc singur, lucruri din acestea.
sunt curios cum te-a tratat dr brediceanu... ? am fost pacientulei pt cateva luni
xtreme07, Dr Bredicean mi-a făcut anamneza in spital, împreună cu alți doctori, si cu ajutorul psihologilor, deci am fost sub atenție, mai decât dacă mergi o data pe luna la policlinică pentru control.
Mie imi place mult d-na doctor Bredicean, e foarte profesionistă, si zâmbește tot timpul, poti daca vrei, sa spui orice problema ai, iarasi, doar uitându-se la tine observa anumite lucruri.
Spun asta pentru ca am citit biletul de externare, si scriau acolo lucruri pe care nu le cunoșteam, ca definiție, dar le aveam, cum sunt de exemplu tensiune intrapsihica, tristețe etc.
In spital am primit Haloperidol picături ca antipsihotic, diazepam, romparkin si orfiril pliculețe. Asta a fost pentru început, pentru 2 săptămâni.
Dupa ce am iesit din spital, am mai încercat și Olanzapina un timp, de la d-na dr. Cean, apoi Aripiprazol, pe care îl iau și acum, de 10 mg, o pastila seara.
Multa sănătate iti doresc si succes in viață!
Mie imi place mult d-na doctor Bredicean, e foarte profesionistă, si zâmbește tot timpul, poti daca vrei, sa spui orice problema ai, iarasi, doar uitându-se la tine observa anumite lucruri.
Spun asta pentru ca am citit biletul de externare, si scriau acolo lucruri pe care nu le cunoșteam, ca definiție, dar le aveam, cum sunt de exemplu tensiune intrapsihica, tristețe etc.
In spital am primit Haloperidol picături ca antipsihotic, diazepam, romparkin si orfiril pliculețe. Asta a fost pentru început, pentru 2 săptămâni.
Dupa ce am iesit din spital, am mai încercat și Olanzapina un timp, de la d-na dr. Cean, apoi Aripiprazol, pe care îl iau și acum, de 10 mg, o pastila seara.
Multa sănătate iti doresc si succes in viață!
Cel mai periculos e dupa parerea mea delirul religios, fereste-te de lucrurile alea. Is niste grupari care bat pe la usi sa isi raspandeasca mesajul, si de alea.
Da, problema cu lipsa independentei financiare e din cauza bolii. Si eu cat am vrut, dar nu am reusit nicicum de boala. Nu din lipsa de a incerca.
Eu am avut mari probleme si cu strainatatea din cauza bolii (Anglia, iar tata si el bolnav tot asa cu Canada).
Am scris ce cred.
Da, problema cu lipsa independentei financiare e din cauza bolii. Si eu cat am vrut, dar nu am reusit nicicum de boala. Nu din lipsa de a incerca.
Eu am avut mari probleme si cu strainatatea din cauza bolii (Anglia, iar tata si el bolnav tot asa cu Canada).
Am scris ce cred.
anonim186 mulțumesc pentru răspuns!
Numai bine, sănătate!
Numai bine, sănătate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12cum poti ajuta un schizofen?
- 1217schizofrenie de patru ani
- 4vreau sa fiu bine pt familia mea si sa evit o cadere
- 8mi-este teama ca nu ma descurc
- 13ce boala are aceste caracteristici? Schizofrenia?
- 8Episod psihotic
- 27Camine pt persoane cu schizofrenie
- 21Sa fie schizofrenie? va rog ajutati-ma!
- 22Sufar de schizofrenie?
- 15Schizofrenie sau anxietate??
- 7Schizofrenie nediferentiata
- 4Simptomele negative in schizofrenie de ce nu se trateaza?
- 8Schizofrenie
- 6Xeplion! am ajuns la 105 kg
- 89Dieta ketogenica pentru schizofrenie?
- 3Am o boala psihica si doresc sa iau ceva suplimente pt creier?
- 2Glicina
- 6Nu mai am aproape nicio bucurie
- 2Mai are rost viata asta daca sunt bolnav incurabil?
- 1TOC simptome!!!
Mai multe informații despre: Schizofrenia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: