tulburarea obsesiv-compulsiva
eu nu am astfel de ganduri la mine e un fel de ipohondrie tot timpul imi analizez orice miscare si mi-e frica sa nu sufar de o boala psihica grava analizez pe altii sa vad daca se manifesta ca mine si nu mai pot iesi in public ca am transpiratii nod in gat pt ca imi vin in gand tot timpul idei ca daca am o boala grava. intru in depresie din cauza asta sunt nemultumit de mine ma compar cum am fost altadata.mi-e frica sa vb sau sa ma manifest diferit sa nu cumva sa am o boala sunt obsedata de sanatate de aspect am insomnii mi se pare ca nu mai stiu nimik.ritualurile la mine au fost in copilarie ceva de genu:sa intru cu dreptu in orice incapere sa scriu doar cu un fel de [pix ca sa-mi aduca noroc sa ocolesc annmite pete de pe asfalt ca alea mi-ar aduce ghinion sa ma spal pe fata de 3 ori ca e nr noroos dar mi-am dat seama ca nu sunt adevarate si nu le mai fac.ce ma obsedeaza acum faptul sa nu am o boala si m-am dus la 2 psihiatrii si mi-au zis ca nu am nimik grav si tot la asta ma gandesc din 10 in 10 min sa nu fiu bolnav etc(toate insotite de transpiratii si depresie).mi-ati putea da u raspuns e totusi o tulburare obsesiva sau ce e.?
horatiu, nici un dr oricat de bun ar fi nu te poate diagnostica pe net, cu atat mai mult noi.
Din ce spui tu e posibil sa fie OCD, obsesia fiind gandul permanent ca ai putea fi bolnav si compulsia, faptul ca te analizezi si cauti la tine orice indiciu care ar putea duce la o boala.
Dar, repet, numai un dr iti poate spune daca ai sau nu OCD.
Din ce spui tu e posibil sa fie OCD, obsesia fiind gandul permanent ca ai putea fi bolnav si compulsia, faptul ca te analizezi si cauti la tine orice indiciu care ar putea duce la o boala.
Dar, repet, numai un dr iti poate spune daca ai sau nu OCD.
sper sa fiu un tip doar cu o personalitate anxioasa si cu depresie care trec pt ca si personalitaile anxioase se angajeaza in ritualuri, desi am fost diagnosticat cu ocd nu am chiar obsesiile pe care le are un ocd.eu sunt ingrijorat de propria persoana si sunt obsedata de asta sa nu am ceva sa fiu sanataos imi analizez orice miscare dar eu sunt sigur ca o sa-mi treaca.imi merge mintea ca o moara stricata.
va multzumesc mult pt raspunsuri.
prozac eu iau 40 mg.o fi putzin?intr-adevar medicul psihiatru a zis ca s-ar putea sa-mi mareasca doza.
prozac, tzi-am zis ca shi eu am inceput cu aceleashi simptome ca ale tale, dar au trecut shi s-au schimbat in altele.de ce oare?astea or mai trece?multa suferintza!
eu urmez concomitent shi tratament homeopat.
prozac, vreau sa-tzi spun ca shi eu eram la fel :tot timpul zambitoare, ranjita ash putea spune, dar nu de prost gust, vesela shi prietenoasa.un caracter deschis shi placut.acum sunt o povara pt cei din jur care nu ma recunosc in stadiul asta.daca tu prozac eshti bine, inseamna ca exista sperantza.
horatziu, tu ai mai mult o depresie majora decat TOC.nu mi se pare ca ai elementele caracteristice bolii de care vorbim noi.in afara de cateva compulsii "nevinovate"ca sa zic asha. e bine totushi ca nu ai TOC.dar e f greu shi pt tine.cu un psihiatru bun la tine ar putea fi mai "simplu".
mai ales daca zici ca cu 100 mg sertralina deja te simtzi mai bine.
doamne ajuta la totzi.
prozac eu iau 40 mg.o fi putzin?intr-adevar medicul psihiatru a zis ca s-ar putea sa-mi mareasca doza.
prozac, tzi-am zis ca shi eu am inceput cu aceleashi simptome ca ale tale, dar au trecut shi s-au schimbat in altele.de ce oare?astea or mai trece?multa suferintza!
eu urmez concomitent shi tratament homeopat.
prozac, vreau sa-tzi spun ca shi eu eram la fel :tot timpul zambitoare, ranjita ash putea spune, dar nu de prost gust, vesela shi prietenoasa.un caracter deschis shi placut.acum sunt o povara pt cei din jur care nu ma recunosc in stadiul asta.daca tu prozac eshti bine, inseamna ca exista sperantza.
horatziu, tu ai mai mult o depresie majora decat TOC.nu mi se pare ca ai elementele caracteristice bolii de care vorbim noi.in afara de cateva compulsii "nevinovate"ca sa zic asha. e bine totushi ca nu ai TOC.dar e f greu shi pt tine.cu un psihiatru bun la tine ar putea fi mai "simplu".
mai ales daca zici ca cu 100 mg sertralina deja te simtzi mai bine.
doamne ajuta la totzi.
care e diferenta intre tulburare obsesiva si nevroza obsesiva.poate sa-mi raspunda cineva/?stiu ca exista o difernta.sunt tot timpul agitat si imi anlizez orice miscare sa vad daca am ceva.ma simt mai linistit acum va multumesc.
mneata
in primul rand nu stiu de ce am peste 21 de mesaje de cauta de mail, toate legate de acest subiect?!!!
eu nu vad decat mesajele postate pana unde intreaba horatiu de diferenta intre nevroza obsesiva si Toc?
voi tot asa?
in primul rand nu stiu de ce am peste 21 de mesaje de cauta de mail, toate legate de acest subiect?!!!
eu nu vad decat mesajele postate pana unde intreaba horatiu de diferenta intre nevroza obsesiva si Toc?
voi tot asa?
Horatiu, din cate stiu eu nu exista nici o diferenta intre cele doua, insemnand practic acelasi lucru!
Stiu doar (din ce am citit, nu vreau sa starnesc rasul dr dupa forum) ca termenul de nevroza a aparut dupa descoperirile in psihiatrie ale lui S. Freud.
El a fost primul care a demarcat diferenta intre psihoza si nevroza.
Psihoza este acea tulburare in care pers implicata pierde contactul cu realitatea, iar nevroza o tulburare in care pacientul este constient de suferinta lui si are o atitudine critica fata de ce i se intampla.
Cam asa am retinut eu in linii mari...
Sper sa iti fie de folos!
Stiu doar (din ce am citit, nu vreau sa starnesc rasul dr dupa forum) ca termenul de nevroza a aparut dupa descoperirile in psihiatrie ale lui S. Freud.
El a fost primul care a demarcat diferenta intre psihoza si nevroza.
Psihoza este acea tulburare in care pers implicata pierde contactul cu realitatea, iar nevroza o tulburare in care pacientul este constient de suferinta lui si are o atitudine critica fata de ce i se intampla.
Cam asa am retinut eu in linii mari...
Sper sa iti fie de folos!
doruletz, daca nu ai inceput sa te simti foarte bine, poti disacuta cu psihiatrul tau sa-ti modifice schema de tratament.
Multa atentie, insa, la abordare ca multi dr sunt scortoshi cand e vorba de a le sugera acest lucru.
Eu am avut noroc de un medic open, care stiut ca OCD raspunde bine cu tratament antidepresiv in doze mari.
Eu aveam anxietate foarte pronuntata (iti dai seama la ce obsesii aberante aveam!!!) si mi-a adaugat si klonazepam (rivotril-denumirea comerciala) dar in doza foarte mica.
Evita cat poti xanaxul, e bun, dar se capata toleranta destul de rapid si trebuie crescuta doza.
Numai bine si vorbim:)
Multa atentie, insa, la abordare ca multi dr sunt scortoshi cand e vorba de a le sugera acest lucru.
Eu am avut noroc de un medic open, care stiut ca OCD raspunde bine cu tratament antidepresiv in doze mari.
Eu aveam anxietate foarte pronuntata (iti dai seama la ce obsesii aberante aveam!!!) si mi-a adaugat si klonazepam (rivotril-denumirea comerciala) dar in doza foarte mica.
Evita cat poti xanaxul, e bun, dar se capata toleranta destul de rapid si trebuie crescuta doza.
Numai bine si vorbim:)
am fost azi la medicul psihiatru mi-a zis ca sunt ok.nimeni nu stie exact ce am nu ma incadrez in nici un diagnostic perfect toate mi se potrivesc si continui sa fiu agitat si sa merg parca cu spatele.nu stiu ce am oricum ma simt un pic mai bine nu mai am transpratii puternice si dar ma obsedeaza inca ganul sa fiu sanatos s anu am nimik etcma analizez in continuu.ms de informatii va doresc multa sanatate.
mi-a dat fevarin sa renunt la sertralina ca nu si-a prea facut efectul sa sper ca asta ma linisteste oricum eu sunt convins ca o sa trec peste am mai aut de astea.. si in copilarie eram obsedata sa grijesc un lucru sa nu cumva sa se strice si acum sunt obsedat de mine sa nu cumva sa am ceva sa ma grijesc etcnu stiu daca e chiar tulburare obsesiva poate asa sunt eu o fire mai anxioasa.
Horatiu, ar fi nemaipomenit sa nu ai OCD, desi se poate trai bine-merci si cu asta daca ti se da tratamentul potrivit.
Eu iti doresc multa sanatate si putere sa treci peste aceste stari chinuitoare si de mai ai nevoie mai treci pe aici, macar cu un sfat poate te putem ajuta.
Numai bine iti doresc!
Ah si sa nu uit, nu ti s-a recomandat ceva terapie pe langa fevarinu ala?
Eu iti doresc multa sanatate si putere sa treci peste aceste stari chinuitoare si de mai ai nevoie mai treci pe aici, macar cu un sfat poate te putem ajuta.
Numai bine iti doresc!
Ah si sa nu uit, nu ti s-a recomandat ceva terapie pe langa fevarinu ala?
nu o sa va las niciodata:p fac si teapie cognitiv comp sa stii ca merge dar nu foarte bine.ceea ce m-a dus pe mine in eroare ii faptul ca eu cand eram mai mic si imifaceam rugaciunile imi venea sa injur sau cand intramm intr-o biserica la fel ma lua ganduri naspa caracteristice ocd si eram tare suparat dar posibil sa fiu o personalitate mai obsesiva sau mai anxioasa si sa nu am chiar ocd pt ca nu am toate caracteristicile acestei afectiuni.habar nam.acum am obsesia sa ma uit in toate oglinziile si toate vitrinile de pe strada am o obsesie cu aspectul..
prozac, ce inseamna foarte bine?ad literam f bine?tu te simtzi asha?se ajunge intr-un tarziu sa te simtzi si f bine?deshi pare putzin plauzibil...
eu iau proza de o luna, 40 mg pe zi.tu dupa cat timp te-ai simtzit foarte bine?m-ar ajuta sa shtiu.ma simt binishor.nu mai sunt ca la inceput sa zac in pat, dar nu ma simt super ok.incerc sa ma iau cu baietzelul shi cu treburile zilnice(inca nu lucrez), ca sa mai uit, daca putem spune asha.dar am acel ceva in subconshtient.nu sunt relaxata. nu am acea stare de bine. am zis sa mai ashtept putzin shi sa-mi anuntz psihiatrul pt marirea dozei, eventual.
eu iau proza de o luna, 40 mg pe zi.tu dupa cat timp te-ai simtzit foarte bine?m-ar ajuta sa shtiu.ma simt binishor.nu mai sunt ca la inceput sa zac in pat, dar nu ma simt super ok.incerc sa ma iau cu baietzelul shi cu treburile zilnice(inca nu lucrez), ca sa mai uit, daca putem spune asha.dar am acel ceva in subconshtient.nu sunt relaxata. nu am acea stare de bine. am zis sa mai ashtept putzin shi sa-mi anuntz psihiatrul pt marirea dozei, eventual.
o intrebare voi cu ocd aveti si transpiratii si valuri de caldura?pe mine asta ma deanjeaza cel mai tare
doruletz, eu am zile sa zicem dintr-o luna cand ma simt intradevar foarte bine!!!
prin foarte bine inteleg, inteleg acea stare de bine pe care o aveam inainte de a mi se declansa ocd-ul asta.
practic obsesiile nu ma deranjeaza, ele devin ca o amintire, nu mai sunt in planul principal al gandirii mele.
eu aveam compulsii mentale, ruminatii, la asemenea obsesie ma tot puneam (mental) in situatia creata de obsesie si imi imaginam cum evit sa ii fac rau copilului meu.
nu mai trebuie sa subliniez ca dintotdeauna am avut o atitudine critica fata de continutul obsesiei, de aici si toata suferinta mea.
da, am si zile mai proaste, poate in jurul ciclului sau atunci cand nu sunt foarte odihnita si atuncii coltii depresiei imi reapar si "musca", dar nu asa tare.
aceste stari imi sunt insotite de anxietate puternica si iau (numai la nevoie) 0.5 mg klonazepam.
dar, repet, starile proaste s-au diminuat foarte mult!
tu nu dispera, eu as suna psihiatrul as face o evaluare impreuna cu el si poate am decide sa marim doza la 60mg.
trebuie sa astepti dupa aceea vreo 6-8 saptamani, dar asta depinde de la persoana la persoana, rezultate benefice poti obtine si mai repede.
trebuie sa-ti marturisesc ca am avut o perioada destul de urata in care am avut si acele ganduri blasfemice pe care le ai tu.
dar am avut mare noroc si de data asta, Dumnezeu m-a trimis unde trebuie:)
am avut noroc de un preot din Pitesti caruia i-am marturisit toate aceste ganduri si nu mi-a bagat in cap ca as fi posedata sau mai stiu ce.
ajunsesem sa cred lucrul asta, pentru ca si eu fusesem un copil, o persoana cu frica de Dumnezeu si intamplandumi-se lucrurile acestea ingrozitoare la ce altceva ma puteam gandi?!
ei, preotul a avut o atitudine mai mult decat parinteasca, in primul rand mi-a spus un lucru care atunci m-a socat si anume ca sunt multi oameni care ii spun aceste lucruri.
dintr-o data nu ma mai simteam singura in suferinta mea..
apoi m-a chemat la Sf Maslu, eu nu vroiam sa merg, convinsa fiind ca o sa fac precum cei posedati.
a insistat si m-am dus!
aveam multa anxietate in timpul slujbei, imi amintesc si acum cu emotie, dar NU m-am manifestat in nici-un fel, ba mai mult, incepuse dupa cateva slujbe sa-mi placa.
Eram fericita!!!
Vezi tu, participarea la slujbe a fost pentru mine exact o terapie de expunere, mie imi era teama de cele sfinte pentru ca gandeam eu ca sunt posedata si acest lucru mi-a dovedit exact contrariul!
Apoi, rugaciunea mea catrE Bunul Dumnezeu incepea totdeauna cu rugamintea ca partea din mine care se simte vinovata de acele ganduri blasfemice il iubeste pe Dumnezeu si EL stie lucrul acesta si il rugam sa nu ia in seama acele ganduri si...cumva in sufletul meu simt ca Dumnezeu m-a inteles si ca ma iubeste chiar daca aveam acele ganduri necurate.
Imi cer scuze pentru detalii atat de intime, eu le-am dat numai din dorinta de a va ajuta si pentru ca stiu, am trait, am citit si inca citesc si stiu cata suferinta poate trai persoana cu OCD.
Nu stiu daca e relevant dar sunt activa si pe forumuri din state si acolo am gasit oamenii extraordinari care isi impartasesc experientele, suferintele si nu se sfiesc in a da sfaturi care pe ei i-au ajutat.
Numai bine va doresc
Da, horatiu, aveam si stari de transpiratie si caldura din cauza anxietatii foarte mari.
De cand sunt pe prozac aceastea au disparut. Ai rabdare cu acest tratament este foarte posibil sa-ti meraga si tie.
la fel, numai bine si vorbim
prin foarte bine inteleg, inteleg acea stare de bine pe care o aveam inainte de a mi se declansa ocd-ul asta.
practic obsesiile nu ma deranjeaza, ele devin ca o amintire, nu mai sunt in planul principal al gandirii mele.
eu aveam compulsii mentale, ruminatii, la asemenea obsesie ma tot puneam (mental) in situatia creata de obsesie si imi imaginam cum evit sa ii fac rau copilului meu.
nu mai trebuie sa subliniez ca dintotdeauna am avut o atitudine critica fata de continutul obsesiei, de aici si toata suferinta mea.
da, am si zile mai proaste, poate in jurul ciclului sau atunci cand nu sunt foarte odihnita si atuncii coltii depresiei imi reapar si "musca", dar nu asa tare.
aceste stari imi sunt insotite de anxietate puternica si iau (numai la nevoie) 0.5 mg klonazepam.
dar, repet, starile proaste s-au diminuat foarte mult!
tu nu dispera, eu as suna psihiatrul as face o evaluare impreuna cu el si poate am decide sa marim doza la 60mg.
trebuie sa astepti dupa aceea vreo 6-8 saptamani, dar asta depinde de la persoana la persoana, rezultate benefice poti obtine si mai repede.
trebuie sa-ti marturisesc ca am avut o perioada destul de urata in care am avut si acele ganduri blasfemice pe care le ai tu.
dar am avut mare noroc si de data asta, Dumnezeu m-a trimis unde trebuie:)
am avut noroc de un preot din Pitesti caruia i-am marturisit toate aceste ganduri si nu mi-a bagat in cap ca as fi posedata sau mai stiu ce.
ajunsesem sa cred lucrul asta, pentru ca si eu fusesem un copil, o persoana cu frica de Dumnezeu si intamplandumi-se lucrurile acestea ingrozitoare la ce altceva ma puteam gandi?!
ei, preotul a avut o atitudine mai mult decat parinteasca, in primul rand mi-a spus un lucru care atunci m-a socat si anume ca sunt multi oameni care ii spun aceste lucruri.
dintr-o data nu ma mai simteam singura in suferinta mea..
apoi m-a chemat la Sf Maslu, eu nu vroiam sa merg, convinsa fiind ca o sa fac precum cei posedati.
a insistat si m-am dus!
aveam multa anxietate in timpul slujbei, imi amintesc si acum cu emotie, dar NU m-am manifestat in nici-un fel, ba mai mult, incepuse dupa cateva slujbe sa-mi placa.
Eram fericita!!!
Vezi tu, participarea la slujbe a fost pentru mine exact o terapie de expunere, mie imi era teama de cele sfinte pentru ca gandeam eu ca sunt posedata si acest lucru mi-a dovedit exact contrariul!
Apoi, rugaciunea mea catrE Bunul Dumnezeu incepea totdeauna cu rugamintea ca partea din mine care se simte vinovata de acele ganduri blasfemice il iubeste pe Dumnezeu si EL stie lucrul acesta si il rugam sa nu ia in seama acele ganduri si...cumva in sufletul meu simt ca Dumnezeu m-a inteles si ca ma iubeste chiar daca aveam acele ganduri necurate.
Imi cer scuze pentru detalii atat de intime, eu le-am dat numai din dorinta de a va ajuta si pentru ca stiu, am trait, am citit si inca citesc si stiu cata suferinta poate trai persoana cu OCD.
Nu stiu daca e relevant dar sunt activa si pe forumuri din state si acolo am gasit oamenii extraordinari care isi impartasesc experientele, suferintele si nu se sfiesc in a da sfaturi care pe ei i-au ajutat.
Numai bine va doresc
Da, horatiu, aveam si stari de transpiratie si caldura din cauza anxietatii foarte mari.
De cand sunt pe prozac aceastea au disparut. Ai rabdare cu acest tratament este foarte posibil sa-ti meraga si tie.
la fel, numai bine si vorbim
horatziu, eu transpiratzii shi valuri de caldura nu prea am avut shi nici nu am.sper sa-tzi mearga mai bine pe noul tratament.
o intrabare voi cum stati cu concentrarea va puteti oncentra?eu cu concentrerea stau mai prost si cand citesc o carte imi zboara mintea la altceva sau cand vb cu cineva patesc sa imi vina ganduri in cap.nu e fuga de idei ca m-am documentat aia o au schizofrnici eu nu sar de la un subiect la altu ci ma blochez cateodata cand vb cu cineva imi vin ganduri de ex daca o sa ma blochez daca nu mai stiu ce zic si incep sa am anxietate.si la examene cand scriu si dintro data imi vin in minte ganduri straine ceea ce ma enerveaza cel mai tare.ati patit
posibil sa am o personalitate anxioasa.
posibil sa am o personalitate anxioasa.
prozac de cat timp suferi de aceasta tulburare?
din cunostintele mele nu trebe toata viata sa luam medicamente ci o perioada lunga de timp.intradevar nu e vindecabila dar se poate duce o viata normala.prozac tu cu anxietatea cum stai mai ai ?
din cunostintele mele nu trebe toata viata sa luam medicamente ci o perioada lunga de timp.intradevar nu e vindecabila dar se poate duce o viata normala.prozac tu cu anxietatea cum stai mai ai ?
prozac poti sa-mi dai niste exemple de compulsii pe care lea-i avut?
horatiu, eu sufar din 2001 de OCD pentru ca eu am tinut secret vre-un an si jumatate obsesile. Nu am putut sa le spun nici sotzului, nici mamei, nimanui. Imi era rusine de gandurile aberante pe care le aveam si eram ferm convinsa la vremea respectiva, LOL, ca numai un nebun poate gandi asa, ca atare nu am deschis gura?!
Ei anul ala si jumatate pe mine m-a costat mult pentru ca asta a dus la cronicizarea bolii.
In septembrie 2001 m-am infiintat pentru prima data la psihiatru, unde i-am spus ca eu sunt nebuna ca am astfel de ganduri si...ca am venit sa ma interneze la nebuni.
A ras tare si mi-a spus ca asta nu e nebunie, ca ar vrea el ca nebunii sa vina asa spasiti sa se interneze si mi-a spus ca am OCD.
Ma rog au urmat n tratamente nereusite, nu m-au internat niciodata si de cand iau prozac din 2003 sunt bine si foarte bine.
ccompulsii nu aveam, numai ruminatii mentale, adik imi rasnea mintea ca o moara stricata si nu ma puteam concentra la nika
cam atat...
Ei anul ala si jumatate pe mine m-a costat mult pentru ca asta a dus la cronicizarea bolii.
In septembrie 2001 m-am infiintat pentru prima data la psihiatru, unde i-am spus ca eu sunt nebuna ca am astfel de ganduri si...ca am venit sa ma interneze la nebuni.
A ras tare si mi-a spus ca asta nu e nebunie, ca ar vrea el ca nebunii sa vina asa spasiti sa se interneze si mi-a spus ca am OCD.
Ma rog au urmat n tratamente nereusite, nu m-au internat niciodata si de cand iau prozac din 2003 sunt bine si foarte bine.
ccompulsii nu aveam, numai ruminatii mentale, adik imi rasnea mintea ca o moara stricata si nu ma puteam concentra la nika
cam atat...
Prozac, iti multumesc pentru raspuns, ai vorbit bine si frumos. esti primu de pe acest forum care explica si incurajeaza cum sa ne luptam cu aceasta boala, care inca stiinta nu stie multe despre ia, aceasta boala este inca in cercetari in toata lumea.Exista persoane care sau vindecat, cu ajutorul pastilelor?
sti vorba aia ;'cui pe cui se scoate;' oare noi nu putem sa facem;;gind pe gind se scoate?Cu ajutorul gindurilor bune, putem oare sa scoatem gindurile rele?stiti vrun sait audio de incurajare pentru aceasta boala?Se gasesc cd-uri sau casete audio despre cum sa scapam de aceasta boala?
deci prozac, astept sa mai spui cum trebe sa ne luptam cu aceste ginduri, si daca ele sint adevarate sau nu
multumesc.
sti vorba aia ;'cui pe cui se scoate;' oare noi nu putem sa facem;;gind pe gind se scoate?Cu ajutorul gindurilor bune, putem oare sa scoatem gindurile rele?stiti vrun sait audio de incurajare pentru aceasta boala?Se gasesc cd-uri sau casete audio despre cum sa scapam de aceasta boala?
deci prozac, astept sa mai spui cum trebe sa ne luptam cu aceste ginduri, si daca ele sint adevarate sau nu
multumesc.
ms prozac ne ajuti mult cu informatiile tale.ion12-nu trebe sa ne vindecam ci sa ne simtim bine sa ducem o viata buna fiecare are fixurile lui si cum prozac se simte bine si foarte bine oricine poate ajunge sa se simta asa.va doresc multa implinire in sufet muta incredere si speranta moare ultima.
ma simt mai bine dupa tratamentul nou dar ma simt inca stresat nu ma pot relaxa sau cand ma relaxez iara am ganduri obsesive ex:daca am vre-o psihoza su alta boala si 4 medici mi-au zis ca nu am nici un fel de psihoza sau ceva grav si tot nu ma pot linisti studiez tot la me sa nu ma comport ca un psihotic sau ca un nebun.ceea ce imi da multa suferinta, e o obsesie de care nu pot scapa.aveti vre-o idee cum pot scapa de ea?
ms prozac ma ajuti foarte mult cu informatiile tale si eu am aceleasi simptome de 6 ani am urmat cu zoloft si anafranil2 ani si nu ma simteam prea bn de 3 ani iau efectinr75 si serlift 50 si pot spune ca ma simt bn
Hei, ne strangem o gasca mare cu OCD, bun venit noilor membrii:)
horatiu, trebuie sa astepti o vreme pana ce fevarinul isi va face efectul.
nu ai precizat de cand iei si cat?!
asa cum am mai spus OCD raspunde bine la tratament cu SSRi in doze mari iar efectele sunt benefici cam dupa 2 luni de tratament.
este adevarat ca unele persoane pot raspunde la fel de bine la doze mai mici (nu e inca stabilita o regula). de obicei se fac evaluari impreuna cu psihiatrul asupra starii de bine a pacientului.
ion12, multumesc frumos pentru raspuns. Nu, OCD nu se vindeca dar se amelioreaza in proportie de pana la 95% cu ajutorul psihoterapiei cognitiv-comportamentale si medicatiei cu antidepresive.
acum ce sa-ti spun, din ce am citit, difera enorm de la un pacient la altul.
inchipuieti ca terapeutul ca sa lucreze eficient cu o persoana trebuie ca aceasta sa fie relaxata, sa se poata concentra asupra tehnicilor pe care terapeutul il invata.
ori in cazul persoanelor cu ocd, anxietatea este foarte mare si aici intervine rolul medicatiei.
e foarte gresita pre-conceptia cum ca, medicatia antidepresiva transforma omul intr-o leguma, nimic mai fals.
daca este administrata corect, incepandu-se de la doze mici si crecsand treptat functie de evaluarea pacientului poate aduce numai beneficii, pacientului ise redeschide pofta de viata, se simte mai bine, se poate relaxa, se poate odihnii, intr-un cuvant, isi revine si atunci munca dintre terapeut si pacient devine mai usoara.
eu asta am invatat in timp din experienta proprie dar si din materialele pe care le-am citit.
in fine, sunt multe, foarte multe de povestit si ma bucur sa va impartasesc cate ceva din experienta mea legata de aceasta boala.
carti sunt multe si trebuie sa cititi sa nu va lasati infranti de boala, si mai ales de sora nesuferita a ocd-ului, depresia ca astea cam merg mana in mana:(
brigite, ma bucur ca ai venit printre noi si ma bucur si mai mult sa aud pe inca cineva care se simte bine.
Terapie ai facut sau inca faci?
Nu ai vrea sa imparti cu noi experienta bolii tale, desigur daca este posibil?
va salut pe toti si va urez noapte buna !
..si vorbim desigur!
horatiu, trebuie sa astepti o vreme pana ce fevarinul isi va face efectul.
nu ai precizat de cand iei si cat?!
asa cum am mai spus OCD raspunde bine la tratament cu SSRi in doze mari iar efectele sunt benefici cam dupa 2 luni de tratament.
este adevarat ca unele persoane pot raspunde la fel de bine la doze mai mici (nu e inca stabilita o regula). de obicei se fac evaluari impreuna cu psihiatrul asupra starii de bine a pacientului.
ion12, multumesc frumos pentru raspuns. Nu, OCD nu se vindeca dar se amelioreaza in proportie de pana la 95% cu ajutorul psihoterapiei cognitiv-comportamentale si medicatiei cu antidepresive.
acum ce sa-ti spun, din ce am citit, difera enorm de la un pacient la altul.
inchipuieti ca terapeutul ca sa lucreze eficient cu o persoana trebuie ca aceasta sa fie relaxata, sa se poata concentra asupra tehnicilor pe care terapeutul il invata.
ori in cazul persoanelor cu ocd, anxietatea este foarte mare si aici intervine rolul medicatiei.
e foarte gresita pre-conceptia cum ca, medicatia antidepresiva transforma omul intr-o leguma, nimic mai fals.
daca este administrata corect, incepandu-se de la doze mici si crecsand treptat functie de evaluarea pacientului poate aduce numai beneficii, pacientului ise redeschide pofta de viata, se simte mai bine, se poate relaxa, se poate odihnii, intr-un cuvant, isi revine si atunci munca dintre terapeut si pacient devine mai usoara.
eu asta am invatat in timp din experienta proprie dar si din materialele pe care le-am citit.
in fine, sunt multe, foarte multe de povestit si ma bucur sa va impartasesc cate ceva din experienta mea legata de aceasta boala.
carti sunt multe si trebuie sa cititi sa nu va lasati infranti de boala, si mai ales de sora nesuferita a ocd-ului, depresia ca astea cam merg mana in mana:(
brigite, ma bucur ca ai venit printre noi si ma bucur si mai mult sa aud pe inca cineva care se simte bine.
Terapie ai facut sau inca faci?
Nu ai vrea sa imparti cu noi experienta bolii tale, desigur daca este posibil?
va salut pe toti si va urez noapte buna !
..si vorbim desigur!
prozac, vreau sa-ti multumesc din suflet pt ceea ce ne spui. vreau sa-ti spun ca si eu am avut aceleasi simptome ca si tine;frica de a-i face rau copilului, frica cind puneam mina pe cutitu de bucatarie si multe altele.eram foarte speriata de ce gindesc<asa> si am hotarit sa ma duc sa ma spovedesc[acum 6 ani] si surpriza asaparintele mi-a zis ca si el a avut aceleasi simptome si credea ca-i mina <raului> si s-a dus la un calugar care l-a trimis lla dr la nifon bz dupa tratament se simtea bn asa ca m-a trimis si pe mine tot acolo.am stat 2 saptamini in care mi-a dat zoloft si anafranil am urmat 2 ani dupa care nu am mai luat ca ma simteam fb.dar intr-o seara[acum 3 ani] eram sg cu copilu[7 ani]mi-a venit asa in minte sa tip m-am speriat f tare de ce gindesc asa am mai stat asa cam o luna dupa care m-am dus la alt dr si mi-a dat efectinr75 si serlift si de atunci 3 ani ma simt fb.nu am sevici am terminat postliceal sanitar si nu am reusit sa ma prind nicaieri, dar acum sunt plina de viata am fost la munte, acasa gasesc mereu ceva de facut nu stau sa ma gindesc la timpenii.vreau sa spun ca eu nu ma consider ca as avea ceva ma consider un om sanatos care se bucura de viata asa ca:GINDITI POZITIV!!!
i-au de 2 zile fevarin si ma simt un pic mai bine.dupa cat timp isi face efectul.i-au 100.multumesc
doruletz, scz. ca nu m-am gandit si la tine dar am fost atenta mai mullt la ceea ce spunea prozac.bineinteles ca am trecut si eu prin ce ai trecut tu(ma refer la gandurile blasfemice) dar le-am depasit.acum le consider niste prostii.cred ca mare importanta are gandirea pozitiva si suportul celor din jur.am 36 de ani si cred ca sunt 90% vindecata.cand privesc in urma totul mi se pare un vis urat.am citit mai atent toate msj.si m-am bucurat ca ai, , spart gheata". faptul ca putem sa ne impartasim impresiile si gandurile in acest fel, inseamna f. mult pentru noi toti, cred ! prozac m-a intrebat daca am facut terapie. nu, nu am facut nici un fel de terapie ci doar m-am autosugestionat atat cat m-am priceput si eu, prin faptul ca am inceract sa uit de aceasta pb. ocupandu-ma de copil, de casa, de sot, avand mai multa grija de mine.
daca vreti sa ma intrebati ceva, va astept pe forum, oricand ! mi-ar face mare placere sa vb.cu voi si sa pot ajuta cumva, chiar si cu sfaturi.si nu uitati:GANDITI POZITIV !!!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 93Tulburare obsesiv-compulsiva - partea a II-a
- 9Deficit de dopamina?
- 12TOC
- 17Este o problema medicala? Este TOC?
- 7Am impresia ca nu mai am nici o scapare
- 3Cum sa scap de tulburarea obsesiv compulsiva?
- 8tratament TOC si anxietate
- 8Probleme psihice. A inceput sa fie obsedat de starea lui de sanatate
- 6fobie, anxietate, obsesie.. din cauza somajului
- 34depresie anxietate, atacuri de panica si tulburari obsesiv compulsive
- 5Ma voi vindeca de TOC vreodata?Se vindeca TOC?
- 2TOC!Intrebari
- 1Cum diminuam anxietatea din TOC?
- 8Tratament sau solutie eficienta pentru tulburarea obsesiv compulsiva?Un mic ajutor?
- 5Tulburare obsesiv compulsiva tanar de 20 ani
- 2TOC, gelozie și hipersensibilitate
- 59Toc - tulburare obsesiv compulsiva
- 0Cocktail - depresie, TOC, fobie sociala
- 7Nou tratament.Lamotrigina +antidepresiv ptr TOC destul de serios?+Rispolept și Anxiar
- 14Toc anafranil
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: