maladia obsesiv compulsiva
buna seara tuturor, am si eu cateva intrebari care nu mi dau pace de ceva vreme.
Sunt cu prietenul meu de 2 ani, totul a fost bine si frumos la inceput dar de ceva vreme el are unele probleme:frica, anxietate, eama de a face rau celor dragi desi e perfect constient ca nu ar fii in stare sa faca asa ceva. Are un loc de munca solicitant si cat e la serviciu nu are nicio obsesie dar cum ajunge acasa(noi nu locuim impreuna) incepe sa i fie frica sa nu i faca rau mamei lui, nu vrea sa vada in casa cutite sau alte obiecte ascutite.Am discutat mult despre ce se intampla cu el, e lucid, constient, stie ca nu ar face niciun rau nimanui dar nu poate sa scape de gandurile astea. A ajuns sa i fie frica sa mai mearga acasa si cu cat incearca sa scape de gandurile astea cu atat nu i dau pace.Eu am asociat ce se intampla cu el cu maladia obsesiv compulsiva, vreau sa stiu dc mai sunt pe aici persoane care sa se confrunte cu asa ceva.
Mentionez ca perioadele alterneaza, se simte ok si nu mai are niciun fel de obsesii 2, 3 luni dupa care 1, 2 sapt se chinuie cu ganduri.
Sunt cu prietenul meu de 2 ani, totul a fost bine si frumos la inceput dar de ceva vreme el are unele probleme:frica, anxietate, eama de a face rau celor dragi desi e perfect constient ca nu ar fii in stare sa faca asa ceva. Are un loc de munca solicitant si cat e la serviciu nu are nicio obsesie dar cum ajunge acasa(noi nu locuim impreuna) incepe sa i fie frica sa nu i faca rau mamei lui, nu vrea sa vada in casa cutite sau alte obiecte ascutite.Am discutat mult despre ce se intampla cu el, e lucid, constient, stie ca nu ar face niciun rau nimanui dar nu poate sa scape de gandurile astea. A ajuns sa i fie frica sa mai mearga acasa si cu cat incearca sa scape de gandurile astea cu atat nu i dau pace.Eu am asociat ce se intampla cu el cu maladia obsesiv compulsiva, vreau sa stiu dc mai sunt pe aici persoane care sa se confrunte cu asa ceva.
Mentionez ca perioadele alterneaza, se simte ok si nu mai are niciun fel de obsesii 2, 3 luni dupa care 1, 2 sapt se chinuie cu ganduri.
4 comentarii
Va sfatuiesc sa consultati un medic homeopat cu experienta. Un astfel de comportament poate fi vindecat sau cel putin ameliorat substantial cu ajutorul unui remediu homeopat.
Buna Santi,
Eu zic ca ai nimerit unde trebuie. Suntem mai multi pe aici cu tulburare obsesiv-compulsiva. Ne poti intalni pe subiectul "Grup de suport pentru cei cu TOC".
Vino acolo si vei gasi multe raspunsuri la intrebarile care te framanta in privinta prietenului tau.
Numai de bine!
Prozac
Eu zic ca ai nimerit unde trebuie. Suntem mai multi pe aici cu tulburare obsesiv-compulsiva. Ne poti intalni pe subiectul "Grup de suport pentru cei cu TOC".
Vino acolo si vei gasi multe raspunsuri la intrebarile care te framanta in privinta prietenului tau.
Numai de bine!
Prozac
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Comportament agresiv, obsesiv, complexat
- 90Tulburare obsesiv-compulsiva - Partea a III-a
- 6Neliniste, Nervozitate
- 99Tulburare Obsesiv-Compulsiva. Partea a VIII-a
- 8un pic de ajutor mi-ar fi de folos... intrebarea mea este legata de tulburarea obsesiv-compulsiva
- 32internare bolnav psihic
- 3Cum sa scap de tulburarea obsesiv compulsiva?
- 8Probleme psihice. A inceput sa fie obsedat de starea lui de sanatate
- 21Recadere in tulburare obsesiv-compulsiva
- 17Am nevoie de ajutor - de cand lucrez intr-o clinica de stomatologie am devenit paranoica si fricoasa
- 5Ma voi vindeca de TOC vreodata?Se vindeca TOC?
- 2OCD/TOC
- 9Recadere anxietate?
- 14TOC boala nevindecabila?ce solutii exista?
- 3TOC
- 2Care este diferenta intre tulburarea obsesiv-compulsiva si tulburari de control al impulsurilor?
- 0Copil TOC, mutism selectiv
- 14TOC/Anxietate
- 14Toc anafranil
- 2Merita făcută psihoterapie pentru TOC?
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: