Tulburare schizoafectiva
Buna ziua, problema mea a debutat acum 13 ani, la o meditație budistă, in Austria.Am făcut episod psihotic, care a durat 3 zile si a cedat la 3 injecții cu diazepam dar pentru ca nu s-a inițiat un tratament antipsihotic, povestea s-a repetat dupa o luna de zile.Al doilea episod a durat 9 zile si a cedat la o doză de haloperidol si o injecție cu diazepam!S-a inițiat tratament cu rispolept 4 mg, mi-am revenit într-o proporție de 50 la sută!După două luni, din cauza ca mi s-a oprit menstruatia, mi-a fost schimbat cu Seroquel, pe care l-am luat in doză subterapeutica de 150 de mg, motiv pentru care am avut anxietate si ideatie psihotica, timp de 6 luni.Dupa 6 luni, am întrerupt de tot Seroquel-ul si m-am decompesat din nou!Faza este ca imi aduc aminte fiecare amănunt, din episoadele psihotice!După cel de-al treilea episod mi s-a dat Abilify, între 5-20 mg, sub care mi s-au remis partial simptomele, continuând si am anxietate si paranoia, acel tipar de gândire din timpul episoadele psihotice!Am luat Abilify timp de 5 ani, cu variatii de doză!Într-un final, după 5 ani de chin, mi s-a inlocuit Abilify-ul cu Solian!Paranoia si anxietatea au trecut, revenind la o viață relativ, normala(Am lucrat, am avut relatii)luînd doar 100 de mg de Solian!Toate bune si frumoase, cam 5 ani, după care au reapărut anxietatea si paranoia!S-a asociat la Solian si o injectie de Fluanxol!În 2021 m-am internat la București, unde am primit tratament cu Leponex 250 de mg si Cipralex 10 mg!Am luat acest tratament, timp de 1 an de zile, ajungând si la 400 mg de Leponex, fără îmbunătățiri marcante!Mi s-a reintrodus, Solianul!Momentan sunt pe Solian 800 de mg si Leponex 150 de mg dar tot persista paranoia si anxietatea!Ultimul diagnostic fiind de tulburare schizoafectiva!Credeti ca sunt rezistenta la medicație si cum e posibil sa nu mai funcționeze un medicament, după ce a mers 5 ani, bine!Acum ma gandesc sa fac șocuri electrice ca sa imi revin din paranoia si anxietate!Nu stiu ce medicamente as mai putea lua!Va multumesc!
2 comentarii
IrinaMonica, nu știu ce sa spun. Eu am văzut un mesaj clar postat cea cea zice ca partea logica e intacta. Spui ca ai și amintirile, dar cel mai dur e cu anxietatea și cu panica.
Am reținut ca a debutat totul cu o meditație budista. Am trecut și eu prin asa ceva și îți pot spune ca uneori vin energii prea puternice prin asa ceva.
Fără sa par habotnic, îți zic ca și pe mine ma iau atacurile de panica și anxietate, care dat fiind situația sunt inevitabile. E imposibil sa nu te stresezi când vezi ca orice șansă aparent îți e tăiată. Nu ai voie sa lucrezi, sa te distrezi, e un fel de pauza cu toată viata. Posibilitățile de finanțe sunt cu mult reduse. Anxietatea și stresul sunt inevitabile. Fluanxolul s-a experimentat și pe mine și îți spun drept mi-a dat cele mai urate stări de anxietate. O frica în suflet, cum nu am mai simțit. E o medicație foarte invaziva iar retragerea de pe ea se lasă cu frici și anxietate.
Medicația ca leponexul te ajuta sa nu ai psihoze. Ma îndoiesc sa le ai, dar nu ajuta la atacuri de panica și anxietate.
Ps: și eu eram pe meditație și îți spun sincer am revenit la creștinism. Am început sa ma rog și sa merg la slujbe. Se pare ca e mai bine sa adopți religia în care te-ai născut. Doar o părere. E dificil sa identifici ce face o meditație cu vajra-guru de exemplu, fiindcă nu prea ai budiști autentici în zona. Și atunci mai bine am revenit la creștinism.
Am reținut ca a debutat totul cu o meditație budista. Am trecut și eu prin asa ceva și îți pot spune ca uneori vin energii prea puternice prin asa ceva.
Fără sa par habotnic, îți zic ca și pe mine ma iau atacurile de panica și anxietate, care dat fiind situația sunt inevitabile. E imposibil sa nu te stresezi când vezi ca orice șansă aparent îți e tăiată. Nu ai voie sa lucrezi, sa te distrezi, e un fel de pauza cu toată viata. Posibilitățile de finanțe sunt cu mult reduse. Anxietatea și stresul sunt inevitabile. Fluanxolul s-a experimentat și pe mine și îți spun drept mi-a dat cele mai urate stări de anxietate. O frica în suflet, cum nu am mai simțit. E o medicație foarte invaziva iar retragerea de pe ea se lasă cu frici și anxietate.
Medicația ca leponexul te ajuta sa nu ai psihoze. Ma îndoiesc sa le ai, dar nu ajuta la atacuri de panica și anxietate.
Ps: și eu eram pe meditație și îți spun sincer am revenit la creștinism. Am început sa ma rog și sa merg la slujbe. Se pare ca e mai bine sa adopți religia în care te-ai născut. Doar o părere. E dificil sa identifici ce face o meditație cu vajra-guru de exemplu, fiindcă nu prea ai budiști autentici în zona. Și atunci mai bine am revenit la creștinism.
Dacă ești rezistenta la tratament, cazul în care îți permiți fa un test genetic sa vezi care e medicația potrivita. Da rezultate se pare pe 87% din cei catalogați ca nu răspund la medicatie
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6cand nu crede in doctor
- 6Sotul meu are tulburare schizoafectiva
- 145Tulburarea Afectiva Bipolara (Schizo-afectiva) Partea a III-a
- 5Schizofrenie afectiva ?
- 2schizofrenie simpla sau tulburare afectiva indusa de o substanta?
- 5Care este diagnosticul corect?
- 11Persoana fara emotii si sentimente
- 4La medicul de familie...
- 6Bună seara! Mai sunt ca mine? tulburare schizo-afectivă
- 6Tulburare schizoafectiva
- 16Ce pot face daca boala nu ma lasa sa ma concentrez? am tulburare schizoafectiva si aud o voce
- 14Informatii tulburare schizoafectiva de tipul maniacal
- 4Tulburare schizoafectiva
- 26Greșeală sau diagnostic corect ?
- 21Trăiesc ca să nu mor?! Caut prieten de suferinta
- 5Abordarea mea in tratarea schizofreniei si a tulburarilor schizoafective
- 7În evidență la medicul de familie
Mai multe informații despre: Tulburare schizoafectiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: