Cine ma poate sfatui... prietena mea sufera de tulburare schizoafectiva

06-04-2015
muggz
Nu este medic/terapeut
muggz
Buna ziua, prietena mea sufera de tulburare schizoafectiva. In decembrie 2014 a facut o cadere si a inceput sa ia abilify, depakine si xanax. Atunci cand era in casa avea o stare depresiva insotita de alte simptome gen delir, vorbire incoerenta, iar atunci cand ieseam impreuna la plimbare starea ei de spirit se schimba devenea mult mai vesela optimista... Din februarie 2015 mama ei nu a mai fost de acord cu relatia noastra si a inceput sa o influenteze negativ asupra mea. In prezent ea nu si-a revenit complet si spune ca nu ii mai e dor de mine, nu ma mai iubeste. Ce pot sa fac in cazul asta, situatia dintre mine si ea va ramane asa sau dupa ce isi va face tratamentul efectul se va intoarce la mine ?
5 comentarii
0
10-04-2015, ora 18:10
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nimeni nu va poate raspunde daca se va intoarce precis sau nu la dv. E posibil sa fi intrat in depresie si atunci se pot produce despartiri. Nu mai are forta sa lupte.
Dupa iesirea din depresie posibil sa revina.
0
10-04-2015, ora 21:04
muggz
Nu este medic/terapeut
muggz
Pai da ea este depresiva acum. Nu are pofta de viata e negativista si multe alte simptome negative. Eu o mai pot auzi din cand in cand la telefon si atunci ii spun ca nu am renuntat la ea ca inca o iubesc chiar daca ea nu raspunde la fel sper ca lucrurile astea sa conteze pentru ea.
0
11-04-2015, ora 13:51
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Transmite-i ca te-ai informat si pt depresie exista tratament.
0
14-04-2015, ora 17:07
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Nu stiu cat e vorba de o depresie de sine statatoare...ci mai degraba este posibil ca afectiunea ei actuala sa nu fie suficient de bine controlata de medicatia pe care o ia acum. Partea de 'racire emotionala' poate face parte si ea din simptomele bolii (ce nu pare controlata suficient). In cazul in care doresti sa continui relatia, poate nu strica sa ai o discutie directa cu mama ei si sa vezi ce are impotriva ta. Crezi ca ar ajuta la ceva?

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala & profesionala
0
30-06-2016, ora 21:09
MDL
Nu este medic/terapeut
MDL
http://www.romedic.ro/forum/despre-efectul-benefic-al-vitaminei-b1-tiamina-asupra-creierului-97475/1

Nu zic ca ar merge la orice tratamentul cu doze mari de B1, dar merita sa incercati. Realitatea este ca nu se cunosc cauzele bolilor psihice si tratamentul se face cam aiurea. Adica s-au incercat diverse substante, la plezneala, si daca au avut un efect util, cat de cat, s-au pus in vanzare. Bani sa iasa, ca sunt buni.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •