Tulburare schizo afectivă remisă

24-03-2025
Livia
Nu este medic/terapeut
Livia
Am fost diagnosticata in 2003, în urma unei spitalizări precedate de insomnii, cu tulburare schizo afectivă. A remis și boală n a mai recidivat. Nu am luat tratament, am avut o viață normală.
Dacă boală nu a recidivat, suntem în 2025, se poate considera acum că ea este remisă complet sau se poate spune că este în remisiune fara tratament.
Vă mulțumesc !
Precizez că în 2003, când am avut spitalizarea, au fostniste situații conflictuale la locul de muncă și datorită acelor situații au apărut insomniile.
9 comentarii
1
24-03-2025, ora 21:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
De cat timp sunteti in remisie fara tratament?
0
25-03-2025, ora 08:50
iulis
Nu este medic/terapeut
iulis
O persoana care a fost diagnosticata cu o tulburare psihica nu-și mai revine vreodată. Nu mai bateți campii degeaba, tot bolnav psihic se cheama.
0
25-03-2025, ora 09:28
iulis
Nu este medic/terapeut
iulis
"Nu am luat tratament"

Cum sa remis boala?
Cum vi sa pus diagnosticul?
0
26-03-2025, ora 19:51
Livia
Nu este medic/terapeut
Livia
Nu am mai luat niciun tratament și n am avut nicio spitalizare după 2003. Suntem în 2025. Cum se
poate spune : boala a remis complet, s a vindecat sau este in remisie fara tratament?
Mulțumesc!
0
26-03-2025, ora 19:52
Livia
Nu este medic/terapeut
Livia
Și medicii greșesc diagnostice. Cred că asta este explicația.
0
27-03-2025, ora 00:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Eu cred ca diagnosticul a fost gresit. Tulburarea schizo afectiva e cronica. Nu remite fara tratament cu zecile de ani.
0
27-03-2025, ora 18:44
Livia
Nu este medic/terapeut
Livia
Și eu știu asta dar sunt in litigiu de muncă din cauza concedierii pentru inaptitudinea in munca. Și la o comisie la IML Timișoara mi ai pus boală in remisie fara tratament cu toate că la examenul psihiatric toate caracteristicile au fost bune, fara simptome psihotice sau afective. Dar au pus boală in remisie fara tratament cu toate că nu iau tratament, n am luat din 2003 în spital. Am fost atunci la control timp de 6 luni, n au mai existat recăderi. Daca
boală ar fi fost aceasta e sigur că ar fi existat recăderi. Cum pot demonstra că boala nu a fost cea care mi s a pus.
Precizez că la dosar aveam opinii medicala actuale în care se precizează că boala este remisă.
Fiind în proces cu instituții se trag sforile necesare.
Nu am avut nici atunci caracteristici ale bolii : halucinații, idei delirante, limbaj dezorganizat. Ci doar am avut câteva nopți de insomnii și bineînțeles că pe fondul acesta poate am spus ceva nepotrivit. Dar de aici și până la acele simptome psihotice e o distanță. Și n am stat in spital decât 3 săptămâni, ori simptomele trebuie sa se manifeste cel puțin o lună.
Cum pot combate acum acest diagnostic?
0
27-03-2025, ora 19:30
iulis
Nu este medic/terapeut
iulis
Vorbiti cu un medic psihiatric despre situatia dumneavoastra.
0
27-03-2025, ora 21:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Printr-o comisie de la IML.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: