Schizofrenie si depresie - se schimba diagnosticul?
Am avut un episod psihotic cu internare si apoi inca cateva la reducerea tratamentului fara acordul medicului si am inteles ca inseamna deja diagnostic de schizofrenie.
Dar daca se mai adauga si depresie cum se numeste?
Dr mea mi-a zis mai demult zis ca a avut pacienta care a avut schizofrenie si a luat neuroleptice timp de 10 ani apoi a facut depresie si i s-a schimbat diagnosticul a putut scoate neurolepticele si a ramas doar cu medicamentele de depresie.
Stau foarte prost cu motivatia, si ma simt destul de trista.
Pe internet am vazut ca se numeste tulburare schizoafectiva.
Dar daca se mai adauga si depresie cum se numeste?
Dr mea mi-a zis mai demult zis ca a avut pacienta care a avut schizofrenie si a luat neuroleptice timp de 10 ani apoi a facut depresie si i s-a schimbat diagnosticul a putut scoate neurolepticele si a ramas doar cu medicamentele de depresie.
Stau foarte prost cu motivatia, si ma simt destul de trista.
Pe internet am vazut ca se numeste tulburare schizoafectiva.
20 comentarii
Da într adevar.Se numește tulburare schizo afectiva.Cu asta sunt diagnosticata eu.Are un prognostic mai bun decât schizofrenia.
Nu iau nimic pentru depresie.Adica mi a dat antidepresive multe dar nu și dac efectul.Eu nu simt ca și cum as avea depresie.Nu știu de ce mi a pus diagnosticul asta.Eu nu am avut halucinații vizuale sau auditive ci senzoriale, simțeam energiile oamenilor și psihologul mi a zis ca de asta mi ar fi pus diagnosticul asta.Mai este tulburare schizo afectiva de tip bipolar în care exista și elemente de bipolaritate.
Cred ca se diferentiaza in timp diagnosticul.
Cum am avut mici episoade 'prinse' de cei din jur si nu am ajuns cu al doilea episod internata propriu-zis eram ferm convinsa ca am schizofrenie.
Acum fiind tot trista de vreun an am cautat despre legaturile intre schizofrenie si depresie si mi-a aparaut ca e tulburarea schizoafectiva. Eu nici nu am prea citit pe acest subiect si credeam ca e o forma mai usoara dar pe care eu nu o am.
La mine au fost si halucinatii vizuale dupa ceaiuri dar mai mult m-am luptat cu ideile delirante.
Cum am avut mici episoade 'prinse' de cei din jur si nu am ajuns cu al doilea episod internata propriu-zis eram ferm convinsa ca am schizofrenie.
Acum fiind tot trista de vreun an am cautat despre legaturile intre schizofrenie si depresie si mi-a aparaut ca e tulburarea schizoafectiva. Eu nici nu am prea citit pe acest subiect si credeam ca e o forma mai usoara dar pe care eu nu o am.
La mine au fost si halucinatii vizuale dupa ceaiuri dar mai mult m-am luptat cu ideile delirante.
@ Lena, nu iti pune tu singura diagnosticul. Lasa-i pe medici sa isi bata capul.
Da, doar ca mi-ar placea sa stiu daca e forma mai usoara. Inseamna ca exista sanse de vindecare mai mari.
Tulburarea schizoafectiva e mai greu de tratat decat schizofrenia...
Inteleg. merci Clara.
Pana la urma cel mai mult inclin sa cred ca e boala neurologica autoimuna la care nu prea au medicii ce sa faca in afara de neuroleptice.
Pana la urma cel mai mult inclin sa cred ca e boala neurologica autoimuna la care nu prea au medicii ce sa faca in afara de neuroleptice.
Tulburarea schizo-afectivă are un prognostic mai bun decât schizofrenia, cu toate acestea disfuncţia pe plan social sau profesional este, de multe ori, severă: pacientul are o tendinţă la izolare, menţinerea serviciului fiind de multe ori dificilă.
Dacă nu ma crezi Lena întreabă medicul care este diferența între tulburare schizo afectiva și schizofrenie, care are prognostic mai bun, și care se tratează mai ușor.Nu știu de unde le scoate Clara.Creca iar a auzit ea de nu știu ce cazuri.
Poftim.."Bolnavii schizoafectivi au un prognostic mai bun decat cei cu schizofrenie si mai putin bun dacat cei cu tulburari ale dispozitie. Prezinta frecvent dificultati semnificative de integrare si functionare sociala si profesionala. Pacientii au sanse mai mari de a se intoarce la un nivel de functionare apropiat de cel anterior in urma episoadelor de boala."Eu nu spun asta ca să mi " apar" boala ca nici măcar nu cred ca am boala asta.Da n orice caz nu te autodiagnostica, mergi la medic și spune I ce simți și o sa ți schimbe ea diagnosticul dacă e.Stiu ca suna a clișeu, ca toată lumea zice asa, dar totuși medicul are o pregătire și o experienta, și e n măsură să pună un diagnostic.
Parerea mea, citind dsm iv, este ca e schizofrenie la care se adauga depresia, si atat.
Mai jos puteti citi ce scrie in manual...
Când simptomele afective care satisfac complet criteriile pentru un episod afectiv sunt suprapuse peste schizofrenie şi sunt de o semnificaţie clinică specială, poate fi pus diagnosticul adiţional de tulburare depresivă fără altă specificaţie sau de tulburare bipolară fără altă specificaţie
Tulburarea schizoafectivă este o perturbare în care un episod afectiv şi simptome caracteristice fazei active a schizofreniei apar împreună şi sunt precedate sau sunt urmate de cel puţin 2 săptămâni de idei delirante sau halucinaţii, fără simptome afective notabile.
----------*
(*modificat de admin)
Mai jos puteti citi ce scrie in manual...
Când simptomele afective care satisfac complet criteriile pentru un episod afectiv sunt suprapuse peste schizofrenie şi sunt de o semnificaţie clinică specială, poate fi pus diagnosticul adiţional de tulburare depresivă fără altă specificaţie sau de tulburare bipolară fără altă specificaţie
Tulburarea schizoafectivă este o perturbare în care un episod afectiv şi simptome caracteristice fazei active a schizofreniei apar împreună şi sunt precedate sau sunt urmate de cel puţin 2 săptămâni de idei delirante sau halucinaţii, fără simptome afective notabile.
----------*
(*modificat de admin)
sincer nu cred ca ai depresie. dar e doar o opinie personala care e bazata pe propria mea experienta. si am sa-ti zic care e acea experienta pe scurt.
cand eram pe super medicatie... (nu zic, ca mai sunt si copii poate care citesc), aveam zile cand ma simteam deprimat. ciudat ai zice, nu, doar luam super medicamente?
din ce am observat, cu trial and error, e ca unele medicamente limiteaza cantitatea de neurotransmitatori in creier. asa imi imaginez eu... nu inseamna ca e adevarat...astfel ca daca capacitatea creierului tau este de 10 neuroni, medicamentele te limiteaza la a folosi, sa zicem de dragul conversatiei, 5 neuroni. pt ca ai numai 5 neuroni disponibili, tu folosindu-i pe toti datorita activitatii tale crescute, daca adaugi activitati zilnice care depasesc cumulat sarcina de 5 neuroni, intri pe sistem de urgenta. creierul incepe sa dea semnale de alarma "error" :) etc, sub forma de depresie.
asta se intampla... e prea mare cantitatea de sarcina pt neuronii disponibili. insa, daca reduci din tratament, nr de neuroni disponibili creste, sa zicem la 7. intelegi ce vreau sa zic ?...nu pot sa fiu prea explicit, pt ca mai citesc si altii informatiile, care ar putea lua decizii gresite
declinare a răspunderii: nu sunt doctor, iar informatia aceasta nu trebuie folosita pentru diagnostic sau tratament pentru nicio afectiune medicala
cand eram pe super medicatie... (nu zic, ca mai sunt si copii poate care citesc), aveam zile cand ma simteam deprimat. ciudat ai zice, nu, doar luam super medicamente?
din ce am observat, cu trial and error, e ca unele medicamente limiteaza cantitatea de neurotransmitatori in creier. asa imi imaginez eu... nu inseamna ca e adevarat...astfel ca daca capacitatea creierului tau este de 10 neuroni, medicamentele te limiteaza la a folosi, sa zicem de dragul conversatiei, 5 neuroni. pt ca ai numai 5 neuroni disponibili, tu folosindu-i pe toti datorita activitatii tale crescute, daca adaugi activitati zilnice care depasesc cumulat sarcina de 5 neuroni, intri pe sistem de urgenta. creierul incepe sa dea semnale de alarma "error" :) etc, sub forma de depresie.
asta se intampla... e prea mare cantitatea de sarcina pt neuronii disponibili. insa, daca reduci din tratament, nr de neuroni disponibili creste, sa zicem la 7. intelegi ce vreau sa zic ?...nu pot sa fiu prea explicit, pt ca mai citesc si altii informatiile, care ar putea lua decizii gresite
declinare a răspunderii: nu sunt doctor, iar informatia aceasta nu trebuie folosita pentru diagnostic sau tratament pentru nicio afectiune medicala
@xtreme Cred ca in linii mari inteleg ce zici. Stiu ca neurolpeticele actioneaza pe anumiti receptori de dopamina si serotonina.
Imi pare rau, citatul din dsm iv e prea stufos pt capacitatea mea intelectuala curenta. :(
Nu stiu ce o fi cu tristetea la mine. Dar da, ma simt suprasolicitata de job. Pt ca nu mai am timp si dispozitie pt. sufletul meu, pt a citit ceva sa ma relaxeze. Din moment ce lucrez si sambata si duminica uneori.
Cert e ca starea s-a imbunatatit de joi de cand iau Prozac de 10mg. Nu stiu cat voi rezista cu el...
Imi pare rau, citatul din dsm iv e prea stufos pt capacitatea mea intelectuala curenta. :(
Nu stiu ce o fi cu tristetea la mine. Dar da, ma simt suprasolicitata de job. Pt ca nu mai am timp si dispozitie pt. sufletul meu, pt a citit ceva sa ma relaxeze. Din moment ce lucrez si sambata si duminica uneori.
Cert e ca starea s-a imbunatatit de joi de cand iau Prozac de 10mg. Nu stiu cat voi rezista cu el...
daca iei prozac, o sa te simti bine. ala creste nivelul de serotonina, astfel ajutandu-te sa ai mai multa energie.
eu am problema cu anxietatea, si nush cum sa faca sa scap de ea...ma stresez usor...vad ca ashwagandha e o portita... nu sunt cica probleme de interactiune cu medicamentele psihiatrice pt schizofrenie.
cred ca am problemele astea de stres din cauza tulburarirlor de somn... annoying as hell
eu am problema cu anxietatea, si nush cum sa faca sa scap de ea...ma stresez usor...vad ca ashwagandha e o portita... nu sunt cica probleme de interactiune cu medicamentele psihiatrice pt schizofrenie.
cred ca am problemele astea de stres din cauza tulburarirlor de somn... annoying as hell
Eu am luat aswagandha dar cred ca nu mi-a fost ok.
Din pacate nu mai imi amintesc ce efecte avea.
Pt tulburarile de somn m-a ajutat laptisorul de matca/Royal Jelly de la mag naturist.
Din pacate nu mai imi amintesc ce efecte avea.
Pt tulburarile de somn m-a ajutat laptisorul de matca/Royal Jelly de la mag naturist.
In cazul meu, că am avut TOC și îl am și am făcut și schizofrenie după ceva ani cred că ar trebui sa se numească tulburare schizo-obsesiva dar nu au inventat ăștia diagnosticul asta.:)))))
Faza e că doctorul actual nici nu scrie in fișa că am TOC ci scrie schizo si pe mine ma deranjează cel mai mult tulburarea obsesiv compulsiva.
Cred că am să îl schimb..că e prea slab ca doctor, mi-a zis cică dacă ar fi după mine ți-aș scoate antidepresivul din schema de tratament și culmea că antidepresivul e baza in TOC.El mereu se grăbește să plece acasă, sa termine mai repede cu toți pacienții, nici ceva de concentrare nu îmi dă în cazul în care eu sunt praf cu ea și cu atenția deci nu știu cum am nimerit un astfel de doctor, cu concepții idioate, dezinteresat și grăbit etc
Ma mir că nu îmi scoate antidepresivul că mă aștept la asta dar daca face asta îl schimb 100%, deja dorința mea de schimbare de doctor psihiatru a ajuns undeva la 65 la sută.Efectiv mă scoate din pepeni când văd că în fiecare lună ii zic că mi-e rău și el nu face nimic sau zice:nu vrei sa te internezi?Dacă ești tu doctor bun rezolva tu cazul, dă un tratament mai bun, fa mici ajustări nu spune că niciun supliment nu mă ajută la concentrare, că e de la boala, că așa se manifesta și asta e nu prea am ce face decât sportul.Fostul doctor era parfum pe lângă el, se implica, îmi schimba tratamentul, se zbătea, incerca, zicea să îl sun la orice ora, dădea suplimente, mi-a dat de concentrare însă a trebuit să îl schimb pentru că nu mai face ambulatoriu in spital, că el era în spital cabinetul lui.Si m-am ales cu nenea asta care gândește când vine la servici numai cum să plece mai repede acasă.Trist.
Faza e că doctorul actual nici nu scrie in fișa că am TOC ci scrie schizo si pe mine ma deranjează cel mai mult tulburarea obsesiv compulsiva.
Cred că am să îl schimb..că e prea slab ca doctor, mi-a zis cică dacă ar fi după mine ți-aș scoate antidepresivul din schema de tratament și culmea că antidepresivul e baza in TOC.El mereu se grăbește să plece acasă, sa termine mai repede cu toți pacienții, nici ceva de concentrare nu îmi dă în cazul în care eu sunt praf cu ea și cu atenția deci nu știu cum am nimerit un astfel de doctor, cu concepții idioate, dezinteresat și grăbit etc
Ma mir că nu îmi scoate antidepresivul că mă aștept la asta dar daca face asta îl schimb 100%, deja dorința mea de schimbare de doctor psihiatru a ajuns undeva la 65 la sută.Efectiv mă scoate din pepeni când văd că în fiecare lună ii zic că mi-e rău și el nu face nimic sau zice:nu vrei sa te internezi?Dacă ești tu doctor bun rezolva tu cazul, dă un tratament mai bun, fa mici ajustări nu spune că niciun supliment nu mă ajută la concentrare, că e de la boala, că așa se manifesta și asta e nu prea am ce face decât sportul.Fostul doctor era parfum pe lângă el, se implica, îmi schimba tratamentul, se zbătea, incerca, zicea să îl sun la orice ora, dădea suplimente, mi-a dat de concentrare însă a trebuit să îl schimb pentru că nu mai face ambulatoriu in spital, că el era în spital cabinetul lui.Si m-am ales cu nenea asta care gândește când vine la servici numai cum să plece mai repede acasă.Trist.
Dar incerc sa mă vindec sau ameliorez cu ajutorul cărților scrise de psihiatri americani care chiar știu ce vorbesc.De exemplu, Dr Joseph Annibali Dr Daniel Amen, Dr.Mona-Lisa-Schulz etc
Au cărți și în limba română
Au cărți și în limba română
@Vernus pe mine m-au ajutat cateva suplimente din medicina ayurvedica cu concentrarea. Unul este Bacopa Monnieri sau Brahmi i se mai zice. Cred insa ca are de fapt efect antipsihotic. Nu mi-a fost recomandat de medic ci l-am luat eu de capul meu. Pt mine a fost ok.
vermus, considerand cele spuse, da, ar fi bine sa cauti alt doctor. fara frica
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 43Care este diferenta dintre anxio-depresie si schizofrenie?
- 4sunt schizofrenica?
- 12Schizofrenia este ereditara?
- 17Schizofrenie controlata
- 14nu prea ma pot impaca cu boala mea!
- 5tulburarea schizo-afectiva - cam cati ani se face tratamentul?
- 1Tulburari schizoide - apatia
- 83grad de handicap
- 7Am schizofrenie?
- 10diagnosticare schizofrenie
- 21Mama mea este schizofrenica. Cum o pot ajuta daca ea refuza tratamentul?
- 20Schizofrenie..povestea mea
- 7As dori o informație despre schizofrenie
- 21Daca am schizofrenie pot beneficia de pensie de invaliditate grad 2 sau grad 3
- 4Schimbarea diagnosticului din schizofrenie in bipolar
- 1Site util specializat in schizofrenie
- 3Dieta sănătoasă ajuta in schizofrenie?
- 11Dacă ai schizofrenie înseamnă că ești prost?
- 16Pt persoanele Letargice cu schizo (am noutati)
- 0Care e cauza schizofreniei mele?
Mai multe informații despre: Schizofrenia Tulburare schizoafectiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: