tulburare de anxietate generalizata

37 comentarii 1 2
0
09-05-2008, ora 00:00
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Cu ce te pot ajuta ?
0
27-02-2009, ora 23:06
Alex89
Nu este medic/terapeut
Alex89
salutare tuturor.. dc credeti k suferiti de anexietate?... ce credeti k este ea?... incercati sa va redefiniti fiecare lucru in minte.. pentru ca mintea noastra lucreaza cu imagini auditive, vizuale,..etc. un nou nascut nu are nici un fel de frica.. dar.. mintea lui percepe din exterior tot ceea ce vede... deci... de ce sa ii fie frica de ceva... nu are de ce.. dar atunci cand noi spunem k ne este frica o spunem datorita unui lucru pe care ochii nostrii l-au vazut in trecut si nu a fost un lucru placut, ..
ganditiva atunci cand erati copii.. cum ati vazut lucrurile?... acum in creierul nostru exista o gramada de amintiri atat frumoase cat si neplacute.. iar noi trebuie sa le asejam in ordine... nu prea ma pricep la explicatii.. dar.. un sfat incearca sa faci in felul urmator: tot la ceea ce te gandesti incearca sa si vizualizezi.. si gandeste-te la ce te face sa gandesti intr-un anumit fel, incearca sa iti verbalizezi toate gandurile...nu sarii peste ele..
LUMEA ITI SPUNE SA GANDESTI POZITIV.. ce inseamna asta?.. NU GANDI POZITIV, GANDESTE!
0
21-04-2009, ora 17:20
cristina_ica
Nu este medic/terapeut
cristina_ica
buna, imi este f greu sa vorbesc despre asta dar cred ca am o depresie in ultimul stadiu(daca exista asa ceva).o explicatie ar fi buna.astfel...am 20 de ani, varsta la care unii se disstreaza la maxim dar pe mine nu ma atrag asa de mult distractiile de genul.sunt exagerat de sensibila, la orice comentariu rautacios primul lucru ce pot face este sa plang.plang f mult si in timp ce fac asta nu fac decat sa ma gandesc la viitorul meu negru si ca nu mai am niciun scop.totul va duce la moarte.la 16 ani am incercat sa ma sinucid prosteste, acum cand ma uit in trecut la acele cauze ce m-au determinat sa fac acest lucru imi provoaca rusine si enervare.dar acum ma simt cel mai rau.vad masini care trec pe langa mine si imi imaginez cum sar in fata uneia sau aud trenul(locuiesc langa o cale ferata)si in sec 2 vad medicul legist cum aduna bucatelele din mine imprastiate.nu ma simt iubita si imi este frica sa stau singura, la propiu si la figurat.mereu am cautat compania altora pt a trece de asta.dar am ajuns la limita.de o saptama ma gandesc serios la moartea mea, iar iubitul meu imi da din ce in ce mai multe motive, poate pt el este o tampenie dar nu pot vb despre asta cu el pt k stie ce am incercat sa fac in trecut si are o parere f prosta despre asta, ia in mod ironic si umilitor.cum as putea acum sa ii spun ca vreau sa mor si una din cauze este kiar el?de asta apelez la toti cei de aici.ajutati-ma va rog.chiar acum scriu si plang si nu inteleg de ce...
0
10-05-2009, ora 10:04
jdm
Nu este medic/terapeut
jdm
Salutare,
Si eu sufar de anxietate generata de o depresie prelungita.
Fac tratament de aproape un an de zile si cateodata am impresia ca m-am intors de unde am plecat.
In paralel cu medicamentele fac si terapie cu un psihiatru. Pentru toti care sufera de atacuri de panica sau anxietate recomand o terapie cu un medic de specialitate. Chiar ajuta.
Eu am facut greseala sa intrerup terapia asta toamna (m-am mutat cu serviciul in alt oras) si dupa o perioada de 6 luni au reaparut starile. Mi se parea un chin sa ma scol dimineata si sa ma duc la birou. Ajunsesem sa urasc ideea de a te duce la birou. In plus in urma unui atac de panica in timp ce conduceam am renuntat sa conduc (abia imi cumparasem masina pe care acum am lasat-o parintilor).
Si mie imi vine foarte greu dar cumva am reusit sa trec peste toate astea pana acum.
Aveam impresia ca o sa innebunesc si o sa fiu internat la sanatoriu dar la indrumarea doctorului terapeut am intrat pe acest forum si am vazut ca starile mele sunt cele clasice. Pentru toti care ajung sa citeasca acest post am un singur sfat. Incercati sa va ocupati timpul cu ceva. Indiferent ce. De la spalatul aragazului pana la dusul gunoiului sau plimbatul pe jos. Imi vine greu sa dau sfaturi pentru ca nici eu nu sunt o persoana consecventa. In plus mai am atacuri de panica la birou si le ascund destul de bine. De felul meu sunt o persoana foarte vesela si dupa fiecare atac devin "mut". Atunci colegii ma intreaba daca ma simt bine. Am fost de multe ori pe punctul de a marturisi totul sefului meu cu care ma inteleg foarte bine dar bine ca nu am facut-o.
E adevarat! Totul ia timp. Dar sper sa treaca.
Am sa mai revin.
0
05-12-2015, ora 16:57
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Buna ziua tuturor

In anumite situatii anxietatea este produsa de felul in care gandim, de ideile si convingerile noastre disfunctionale, de care, de multe ori, nu suntem constienti. Durerile din zonele toracica si abdominala, precum si senzatia de caldura corporala pot fi efecte ale anxietatii. Starea de tensiune psihica sau de stres poate da anumite somatizarii, adica sa genereze senzatii de durere in diverse zone corporale.
In asemenea situatii, sfaturile, pastilele, ceaiurile etc, nu modifca stilul de gandire si convingerile noastre eronate. Prin urmare, nu actioneaza asupra cauzelor ci, cel mult asupra efectelor.
Stilul de gandire si convingerile disfunctionale pot fi modificate cu ajutorul psihologului in cadrul sedintelor de psihoterapie.
Acestea se pot tine si online, efectele fiind la fel de bune.

Toate cele bune!
0
07-01-2019, ora 15:56
Utilizator1996
Nu este medic/terapeut
Utilizator1996
Buna ziua! Sufar de anxietate generalizata din spusele psihologului. Sa incep cu inceputul.timp de 2 ani am fost intr un stres continuu, in fiecare zi din cauza prietenului meu. In luna iulie a murit bunicul meu(bolnav de cancer care nu a fost depistat la timp). Dupa înmormântare am inceput sa ma simt rau.imi venea sa vomit, diaree si ma durea burta in partea dreapta jos(dar nu foarte tare). Am fost la urgente...analiza de sange.ekg.ecografie abdominala.toate bune. Am plecat acasa in aceeasi stare de rau.am facut control ginecologic cu ecografie, totul bine, dar aceleasi dureri de burta si imi venea sa vomit si diaree. Am mers la un chirurg dupa 2 săptămâni sa ma consulte crezand ca am apendicită. M a consultat si mi a zis ca am colica abdominala si m a internat ptr tratament. Iar analize de sange bune.ekg bun. Cat am stat in spital intr o seara m a durut putin mai tare in partea dreapta si a doua zi m a operat de apendicita. Dupa operatie aveam aceleasi simtome.imi venea sa vomit.ma durea ba in stanga abdomenului, ba in dreapta, ba mai sus, ba mai jos, ba constipatie. Dupa o luna am facut o ecografie abdominala la privat si totul era in limite normal.doctorul spunandu mi ca am colon iritabil si timp de o luna jumătate am luat tratament dar fara rezultate. Nu am activitate.stau toata ziua in casa si cand ma doare ceva caut pe internet sa vad ce inseamna si imi asociez simptomele cu boli grave.am hotarat sa merg la psiholog. Dupa prima sedinta m am simtit mai linistita...dar cu timpul ma simt ca inainte. Ma gandesc in fiecare zi ca ce am de ma doare ba in stanga, ba in dreapta, ba spatele. Ma gandesc mereu ca sufar de o boala grava cum ar fi cancer. Nu prea am pofta de mancare.ba sunt constipata.ba am diaree.
De craciun am fost la munte cu sora mea si nu am avut nimic.nu dureri.nu ganduri...nimic. cand am ajuns acasa au început sa apara simptomele.cateodata imi vine sa vomit.diaree.constipatie.trag aer greu uneori cand am ganduri urate, ca un oftat.ragait dupa masa sau dupa ce fumez, chiar si dimineata cand ma trezec.
Va rog sa ma ajutati.nu stiu ce sa mai cred
0
19-01-2019, ora 18:01
Madalinsilion
Nu este medic/terapeut
Madalinsilion
Buna ziua, sufar si eu de anxietate generalizata de 3 ani de zile timp in care am mai luat tratament dar l am mai si oprit. Sufar de simptome precum oboseala, senzatie de sufocare, ameteli, lipsa poftei de mancare,
Adaugă un comentariu / răspuns
37 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: