Tulburare bipolara forma usoara, cateva intrebari | Forumul Medical ROmedic

Tulburare bipolara forma usoara, cateva intrebari

18-06-2023
fazi
Nu este medic/terapeut
fazi
Buna, ma numesc Alex si am 40 de ani, in urma unei relatii de 3 ani am constatat ca am o forma de TAB.Mai exact, pana la relatia respectiva, am mai avut episoade de depresie, odata la 3-4 ani, care alternau cu status normal.Fiind in relatie, am inceput sa am perioade de 1-2 luni, in care ma simteam efectiv exaltat, cu o stima de sine foarte ridicata, irascibil, si judecam foarte prost, finalul relatiei a venit cand intruna din aceste perioade, in capul meu au aparut scenarii care nu corespundeau cu realitatea.
In rest, nu am probleme la munca, duc o viata ok, chiar si perioadele de exaltare de care ziceam, nu imi perturbau absolut deloc munca, ci doar relatia.
Pentruca asi vrea sa rezolv aceasta problema, doresc sa vad, daca exista optiuni de tratament care nu implica pierderea dreptului de a conduce de ex, de a lucra de noapte sau la inaltime, sau alte probleme la locul de munca.
10 comentarii
1
18-06-2023, ora 21:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu este recomandat in tab sa lucrati de noapte sau la inaltime.
Boala se poate agrava sau se pot intampla accidente.
Restul aspectelor le discutati cu medicul care va da tratamentul.
De condus, puteti conduce dar daca intrati in episod vi se ia permisul.
Ca sa conduceti nu trebuie luate benzodiazepine. Dar acestea nu sunt necesare obligatoriu in tab.
Sanatate maxima!
1
18-06-2023, ora 22:06
fazi
Nu este medic/terapeut
fazi
Multumesc pentru raspuns.Nu am avut pana acum episoade de maniecare sa imi afecteze modul in care muncesc, din potriva sint chiar bun la locul de munca, cate un episod de depresie ma mai afecteaza uneori, insa ambele ma afecteaza foarte mult in relatiile cu oamenii apropiati.
1
19-06-2023, ora 00:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
In tab se face tratament toata viata, fara intrerupere. Astfel nu va vor mai fi afectate relatiile cu persoanele apropiate.
0
17-09-2023, ora 09:35
Noor
Nu este medic/terapeut
Noor
Buna ziua.As dori un răspuns daca se poate.In urma cu un an mi s-a retras permisul in urma unei internari.Mi sa pus pe scrisoarea medicala TAB.Se mai poate redobandi permisul cu quetapina 300mg si orfiril log 500mg amandoua seara.Unde anume trebuie sa ma prezint ?trebuie la IML pentru un certificat apt de condus, sau unde ?Multumeac frumos de raspuns
0
17-09-2023, ora 10:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
La IML cu reevaluari periodice.
0
17-09-2023, ora 11:10
Noor
Nu este medic/terapeut
Noor
Cine trebuie sa mi recomande trimiterea catre IML?
0
17-09-2023, ora 14:01
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
La un an dupa ultimul episod pe care l-ai avut depui cerere la Politie pentru redobandire carnet. Si ei te trimit la IML.
0
17-09-2023, ora 15:05
Noor
Nu este medic/terapeut
Noor
Va mulțumesc frumos
0
17-09-2023, ora 15:16
Noor
Nu este medic/terapeut
Noor
Stiti vre o persoană care l-a redobandit cu TAB?Multumesc
0
17-09-2023, ora 16:50
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Stiu ca au trecut persoane cu tab prin aceste etape. Intrati pe Asociatia Equilibrium pentru Bipolari si Depresivi, trimiteti mesaj si o sa va sune Andrei Nistor, presedintele asociatiei sa va bage in grupul de Facebook care are cateva sute de membri. Intrebati acolo.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul