Tulburare bipolara
Bună seara!
Vă rog, sa ma ajutati ce-i de facut in situatia pe care o prezint mai jos, de medici psihiatri, specilisti in domeniu.
Soțul meu in varsta de 48 de ani are un comportament ciudat, din luna aprilie 2018. A fost diagnosticat cu tulburare bipolara, in luna septembrie, dar nu vrea sa accepte ca are o boală psihica. Tratament nu vrea sa ia. sa nici nu auda de asa ceva.zice ca nu are nimic..Cu greu a acceptat sa-l duc la medic. Mentionez ca e plecat in strainatate de aproape 2 ani, cu o bursa de studii. Lucreaza in domeniul juridic. Pana in luna aprilie se comporta normal, venea lunar acasa, mergeam si eu cu copilul la el, ne vedeam din doua in doua saptamani.zilnic vorbeam la telefon de 3-4 ori. Mergeam in vacante impreuna.
Vorbeste urat cu noi, sta seara pe siteuri de matrimoniale, are o lista cu 200 de femei, cu toate vorbeste, le minte.le promite vacante.iesiri. Pe noi ne injură, nu sta de vorba cu noi, danseaza de unul singur prin casa, vorbeste numai de sex si femei in fata copilului, a prietenilor si a mea, rade, se izoleaza, minte. I-am observat comportamentul in vara, am stat la el 2 luni de zile, apoi am venit in tara, cu copilul ca a inceput scoala si eu serviciul. Nu am ramas la el, urma ca el sa gaseasca chirie o locuinta mai mare. si sa ne mutam si noi la el.
Merge in vacante de lux, din 3 in 3 saptamani, cheltuie bani pe haine, parfumuri, ceasuri. E iresponsabil fata de noi. Nu vorbeste cu noi, isi inchide telefoanele cate o saptamana, fara sa stim ce se intampla cu el. In vara a schimbat vacanta noastra si a plecat cu o femeie, care inclusiv masina noastra i-a dat-o la acea persoana. In vara am fost in vacanta si noi, numai pe telefon statea pe mesaje, isi facea poze si le trimitea la mai multe femei, inclusiv inimioare. Pe de alta parte a bagat divortul pentru a doua oara din vara incoace, fara sa ma anunte.sau sa vorbeasca cu mine, ce vrea sa faca.
Are profil de Facebook, ...fantoma...numai el si femeile.familia si prietenii nu-i accepta.
Daca as sta cu el i-as pune eu medicamnete in mancare fara sa stie...dar tinand cont ca nu stau cu el...nu am cum sa-l ajut.
Ce-i de facut cu el?
Multumesc!
Vă rog, sa ma ajutati ce-i de facut in situatia pe care o prezint mai jos, de medici psihiatri, specilisti in domeniu.
Soțul meu in varsta de 48 de ani are un comportament ciudat, din luna aprilie 2018. A fost diagnosticat cu tulburare bipolara, in luna septembrie, dar nu vrea sa accepte ca are o boală psihica. Tratament nu vrea sa ia. sa nici nu auda de asa ceva.zice ca nu are nimic..Cu greu a acceptat sa-l duc la medic. Mentionez ca e plecat in strainatate de aproape 2 ani, cu o bursa de studii. Lucreaza in domeniul juridic. Pana in luna aprilie se comporta normal, venea lunar acasa, mergeam si eu cu copilul la el, ne vedeam din doua in doua saptamani.zilnic vorbeam la telefon de 3-4 ori. Mergeam in vacante impreuna.
Vorbeste urat cu noi, sta seara pe siteuri de matrimoniale, are o lista cu 200 de femei, cu toate vorbeste, le minte.le promite vacante.iesiri. Pe noi ne injură, nu sta de vorba cu noi, danseaza de unul singur prin casa, vorbeste numai de sex si femei in fata copilului, a prietenilor si a mea, rade, se izoleaza, minte. I-am observat comportamentul in vara, am stat la el 2 luni de zile, apoi am venit in tara, cu copilul ca a inceput scoala si eu serviciul. Nu am ramas la el, urma ca el sa gaseasca chirie o locuinta mai mare. si sa ne mutam si noi la el.
Merge in vacante de lux, din 3 in 3 saptamani, cheltuie bani pe haine, parfumuri, ceasuri. E iresponsabil fata de noi. Nu vorbeste cu noi, isi inchide telefoanele cate o saptamana, fara sa stim ce se intampla cu el. In vara a schimbat vacanta noastra si a plecat cu o femeie, care inclusiv masina noastra i-a dat-o la acea persoana. In vara am fost in vacanta si noi, numai pe telefon statea pe mesaje, isi facea poze si le trimitea la mai multe femei, inclusiv inimioare. Pe de alta parte a bagat divortul pentru a doua oara din vara incoace, fara sa ma anunte.sau sa vorbeasca cu mine, ce vrea sa faca.
Are profil de Facebook, ...fantoma...numai el si femeile.familia si prietenii nu-i accepta.
Daca as sta cu el i-as pune eu medicamnete in mancare fara sa stie...dar tinand cont ca nu stau cu el...nu am cum sa-l ajut.
Ce-i de facut cu el?
Multumesc!
5 comentarii
Nu se poate decat internare involuntara cu salvarea si politia.
.si cat de repede protejarea tuturor bunurilor comune caci pana la internarea involuntara s-ar putea sa mai dureze...
Sunt total de acord cu domnul psiholog.nu stiu tu cat vei mai rezista asa.
Auziti, cred ca dvs sunteti implicata din cu totul alte motive
Ce rau face ca nu va baga in seama? Va agreseaza cumva? Vad ca dvs il urmariti, bine va face ca divorteaza, nu e obligat nimeni sa stea langa cine nu i place
Pe dvs ce va retine langa el daca nu va vrea?
Hai sa fim realisti..daca e sa o luam asa si dvs ati avea boli psihice ca stati langa cineva care nu va doreste si nu v ati pronuntat pe cale amiabila pana acum, cand e clar ca el vrea sa incheie.
Nu mai prezentati aici ca n aveti ce, nu a facut rau nimanui, nu e infractor sa fie internat la cheremul nimanui, nai ales al unei sotii cu care vrea sa incheie.
Ce rau face ca nu va baga in seama? Va agreseaza cumva? Vad ca dvs il urmariti, bine va face ca divorteaza, nu e obligat nimeni sa stea langa cine nu i place
Pe dvs ce va retine langa el daca nu va vrea?
Hai sa fim realisti..daca e sa o luam asa si dvs ati avea boli psihice ca stati langa cineva care nu va doreste si nu v ati pronuntat pe cale amiabila pana acum, cand e clar ca el vrea sa incheie.
Nu mai prezentati aici ca n aveti ce, nu a facut rau nimanui, nu e infractor sa fie internat la cheremul nimanui, nai ales al unei sotii cu care vrea sa incheie.
Inteleg, Cristi, ca te intereseaza subiectul, de vreme ce raspunzi unei postari de aproape doi ani. Eroarea ta e ca tu ii consideri pe cei doi soti sanatosi dpdv psihic, sau, dimpotriva, ambii "tulburati". Or doar sotul a fost diagnosticat cu tulburare bipolara, asta e o boala, o tulburare a gandirii. Faptul ca doamna sta inca cu el (si asta intermitent, ca el e la studii in strainatate), dupa nici un an de la diagnosticare nu inseamna decat ca doamna a luat in serios angajamentul de la casatorie "la bine si la rau" si intelege ca un bolnav trebuie ajutat, sprijinit, nu parasit, au si un copil minor impreuna si e mai greu de dat cu piciorul unui sot si tata bolnav, poate intervin si argumente financiare, doamna castiga mult mai putin decat sotul ei. Dar cat timp poti accepta situatia asta fara sa te afecteze prea tare pe tine si pe copil? Copil minor care aude de la tatal sau injurii, povesti despre femei si sex. Doamna are si fata de copil responsabilitati. Sotul dumneaei, bolnav de tulburare bipolara si netratat pentru ca refuza sa accepte ca e bolnav, se implica excesiv la varsta de 48 de ani in activitati frivole cu potential ridicat de a duce la consecinte neplacute - are profil fals pe site-uri de matrimoniale, contacteaza femei pe care le minte in privinta lui, promite vacante, ofera masina familiei unei terte femei, vorbeste excesiv de sex si femei in fata copilului si a prietenilor familiei. Cu siguranta inainte de boala nu ar fi facut asemenea lucruri. Cum sa nu urmaresti ce face sotul tau, ca o consecinta a bolii? Te minte, te insala, se face, te face de ras, isi pericliteaza situatia profesionala -probabil e magistrat, magistrat ce agata femei pe internet, mintindu-le, dandu-se cine nu este, lasandu-le bunurile familiei (masina). O fi bine? E de lasat in pace sa faca ce vrea? Eu sunt de parere ca trebuie insistat pana incepe un tratament care-l ajuta. Apoi, mai incolo, cand si el e stabilizat cat de cat, decis ca intre doi maturi ce e de facut, eventual se despart si-si vede fiecare de preocuparile si modul lui de viata.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4tulburari bipolare
- 0Tulburare bipolara, hipomanie sau reactii normale?
- 6tulburare bipolara cu depersonalizare si derealizare
- 11expertiza psihiatrica in cazul unul bolnav cu tulburare bipolara
- 19Ajutor! - Tulburare bipolara la copil 14 ani - am nevoie de sfaturi!
- 2posibil diagnostic sfaturi
- 5Tulburare bipolara tip 1
- 4Tulburare bipolara
- 5Tulburare Bipolara
- 5Tulburare schizofrenica sau tulburare bipolara
- 1Tulburare de personalitate si profesie
- 15Tulburare bipolara
- 3Simt că cedez - fata de care m-am atașat iremediabil prezintă tulburare borderline
- 7Intrebari si Raspunsuri Pt Cei cu Boli Psihice Diagnosticate:Schizofrenie, Bipolar, Depresie
- 18Pensie de boala si de handicap
- 8Tulburare bipolara
- 35Tulburare bipolara
- 3Schizofrenia duce la pierderea totală a memoriei?
Mai multe informații despre: Tulburarea bipolara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: