Cum îi explic mamei că este posibil să fiu bipolar?

18-02-2024
Amenhotep4
Nu este medic/terapeut
Amenhotep4
Oficial am diagnosticul de anxietate și mama s-a obișnuit cu ideea. Dar este posibil să fiu bipolar, citind despre simptomele depresiei din bipolaritate mi-am identificat un astfel de episod pe care l-am avut. Este posibil să fi avut și un episod de manie, numai că am doar două simptome bifate din trei câte ar trebui pentru a se numi episod maniacal. Posibil să fi avut și al treilea simptom, adică nevoia redusă de somn, dar nu îmi amintesc acest aspect, nu îmi monitorizam somnul la acea vârstă. Episodul de “manie” l-am avut pe la 13-15 ani, cam așa. Mă consideram un ales al lui Dumnezeu și consideram că pot influența persoanele și evenimentele din jur cu puterea minții, plus că mă simțeam mai mereu fericit (presupun că mândria contribuia mult la acea stare). Vreau să îi spun mamei de această boală ca să știe la ce să se aștepte dacă mai am un episod maniacal.
2 comentarii
2
18-02-2024, ora 23:44
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca o sa faci vreodata vreun episod maniacal, o sa te duca mama ta la dr. si o sa iti puna dr. un diagnostic.
Lasa, nu pune tu singur un diagnostic.
Asta e boala grea.
Tu trebuie sa discutii cu dr. deschis despre simptomele tale. Ca sa stie ce medicamente sa iti dea. In tulburarea bipolara daca iei numai antidepresive virezi. Faci episod maniacal.
Deci vorbeste cu dr. deschis despre problemele tale.
1
19-02-2024, ora 12:21
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Da, vorba Clarei: lasa autodiagnoza, ca nu te ajuta, doar iti creste anxietatea. Mergi la un psiholog clinician sa iti faca o evaluare complexa si cu ea, mergi din nou la psihiatrul tau, daca iei tratament pentru o tulburare anxioasa. E foarte usor daca citesti pe net, sa cazi in capcana autodiagnozei, pt ca toate bolile psihice regasesc in ele simptome/criterii din majoritatea bolilor psihice. De asta trebuie facut un diagnostic diferential. Nu e vorba de a ti se pune o eticheta, ci de a putea fi ajutat conform nevoilor tale reale. Fiecare tulburare sau boala psihica, se trateaza diferit - chiar daca apar manifestari comune din altele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul